Βόλεϊ

Υπερασπίστηκε την έδρα του και πήρε προβάδισμα τίτλου ο Ολυμπιακός!

Έπειτα από μία εξαιρετική αναμέτρηση, ο Ολυμπιακός επικράτησε του Παναθηναϊκού με 3-1 σετ, έκανε το 2-1 στη σειρά και θέλει τη νίκη την προσεχή Τρίτη (10/5) για να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Με τον Ολυμπιακό να είναι φανερά ανώτερος στα δύο πρώτα σετ και εκμεταλλευόμενος τα λάθη του Παναθηναϊκού στο κρίσιμο τέταρτο, οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν με 3-1 (25-23, 25-22, 20-25, 26-24) των «πρασίνων» στου Ρέντη, έκαναν το 2-1 στη σειρά των τελικών και με νίκη την προσεχή Τρίτη (10/5) στην έδρα του «τριφυλλιού» έχουν την ευκαιρία να κατακτήσουν το πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος και φουριόζος να επιβάλλει τον δικό του νόμο στην έδρα του και πράγματι τα κατάφερε, αφού πήρε από νωρίς διαφορά τεσσάρων πόντων (9-5), ωστόσο ο Παναθηναϊκός ανέκτησε τη συγκέντρωσή του και με όπλο το σέρβις της Γκρόθες κατάφερε όχι μόνο να επιστρέψει στη διεκδίκηση του σετ, αλλά να περάσει και μπροστά με 19-18. Οι «ερυθρόλευκες» απάντησαν με το ίδιο νόμισμα και συγκεκριμένα το σέρβις της Κόστα (23-23) και τελικά ο Παναθηναϊκός με λάθος στο τέλος της Γκρόθες «χάρισε» το 1-0 στις «ερυθρόλευκες».

Πιο ισορροπημένα άρχισε το δεύτερο σετ, καθώς οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, με τον Ολυμπιακό να είναι αυτός που τελικά… ξέφυγε στα μέσα του σετ με 16-12, προβάδισμα που διατήρησε μέχρι και το 20-16, χτίζοντας ουσιαστικά τα θεμέλια για την κατάκτηση του σετ. Παρ’ όλα αυτά, ο Παναθηναϊκός δεν είπε την τελευταία του λέξη και επέστρεψε με εντυπωσιακό τρόπο (20-20), ρίχνοντας όλο το άγχος στις γηπεδούχες. Αυτές με τη σειρά τους ανταποκρίθηκαν φτάνοντας στο 2-0 με 25-22.

Ο Παναθηναϊκός είχε φτάσει κοντά στην κατάκτηση κάποιου σετ, αλλά μένοντας πίσω με 2-0 υπήρχε η περίπτωση να απογοητευθεί, όμως δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός άρχισε καλύτερα στο σετ, οι «πράσινες» συγκεντρώθηκαν και έφεραν το σετ στα μέτρα τους, παίρνοντας σημαντικές διαφορές και έφτασαν με συνοπτικές διαδικασίες στη μείωση του σκορ σε 2-1 (20-25).

Με σαφώς καλύτερη ψυχολογία ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος στο τέταρτο σετ, διατηρώντας το προβάδισμα σε όλη τη διάρκειά του, φτάνοντας μάλιστα στο 17-20 και δείχνοντας ότι μπορούν να οδηγήσουν την αναμέτρηση στο τάι-μπρέικ. Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκες» δεν παράτησαν το παιχνίδι, μείωσαν στον πόντο και τελικά στην παράταση επικράτησαν με 26-24.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x