Βόλεϊ

Επιβίωσε στο θρίλερ με τον Παναθηναϊκό και πήρε προβάδισμα τίτλου ο Ολυμπιακός!

Προβάδισμα τίτλου ο Ολυμπιακός! Σε ένα συγκλονιστικό ντέρμπι στου Ρέντη οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν 3-2 σετ του Παναθηναϊκού, εκμεταλλευόμενες την έδρα τους και πήραν το πάνω χέρι για το πρωτάθλημα!

Νικητής στο «θρίλερ» του Ρέντη και ο Ολυμπιακός! Σε ένα συγκλονιστικό πρώτο τελικό στο «Μελίνα Μερκούρη» οι Κυπελλούχες Ελλάδας, άντεξαν στην πίεση του πρωταθλητή Παναθηναϊκού, ο οποίος ισοφάρισε το ματς δυο φορές και κατάφεραν με οριακό τρόπο, να επικρατήσουν 3-2 σετ, κάνοντας το πρώτο βήμα για την επιστροφή τους στην κορυφή!

Φανταστικό ματς στο κλειστό του Ρέντη με την ομάδα του Μιτσέλι να επικρατεί στις λεπτομέρειες έναντι των «πρασίνων» και να πηγαίνει στο Μετς για να... διπλώσεις τις νίκες και να πάρει ηχηρό προβάδισμα τίτλου!



To ματς:

Eξαιρετική εκκίνηση στο πρώτο σετ με τον Παναθηναϊκό να βάζει κόντρα στο φιλέ στον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκες» ωστόσο εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των φιλοξενούμενων και με ένα επί μέρους 4-0 έφεραν το ματς στο 8-4 ελέγχοντας την κατάσταση. Η ομάδα του Νέσιτς προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και ροκάνισε τη διαφορά στους δυο, ενώ εν συνεχεία ισοφάρισε σε 12-12.

Το ματς πήρε διαστάσεις ντέρμπι με την Άτκινσον και την Καρκάσες να διεμβολίζουν το «ερυθρόλευκο» μπλοκ και να βάζουν τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ (16-17). Όμως ο Ολυμπιακός με πρωταγωνίστριες τη Μλεϊνκοβα και την Κούμπουρα πάτησε γκάζι και την καταλληλότερη στιγμή «έσβησε» όλες τις κόντρα μπάλες φτάνοντας στο 23-20 και εν συνεχεία στο 25-20 για το 1-0!

Παναθηναϊκός της... αντίδρασης στο δεύτερο σετ με τις παίκτριες του Νέσιτς να επιστρέφουν από το -2 (6-4) και να φτάνουν στο προβάδισμα για τρίτη φορά στο ματς (8-9). Ο Ολυμπιακός με τη Νίζετιχ να ανεβάζει στροφές και να βρίσκει κρίσιμους πόντους έφερε εκ νέου το ματς στα ίσα, αλλά οι «πράσινες» έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση, σε εκείνο το σημείο, τη Σάμανταν, κατάφερε για πρώτη φορά να πάρει προβάδισμα τριών πόντων (14-17) αναγκάζοντας σε τάιμ άουτ τον Μιτσέλι.

Το «τριφύλλι» διατήρησε καθ' όλη τη διάρκεια του σετ το προβάδισμα με τη διαφορά να μειώνεται μέχρι και στον πόντο, όμως ένα εξαιρετικό πέρασμα της Καρκάσες, αλλά και τα λάθη των Λαμπρούση και Μλεϊνκοβα, έδωσαν στον Παναθηναϊκό το δικαίωμα να κάνει το 22-25 και να ισοφαρίσει τα σετ σε 1-1.

Καταιγιστικός ο Ολυμπιακός και... απροετοίμαστος ο Παναθηναϊκός στο τρίτο σετ με τις «ερυθρόλευκες» να κάνουν επίδειξη δύναμης στο τάραφλεξ. Οι Κυπελλούχες δεν άφησαν κανένα «πράσινο» λάθος ασυγχώρητο και πήραν εκκωφαντικό προβάδισμα οκτώ πόντων (15-7) καθαρίζοντας ουσιαστικά από νωρίς το προβάδισμα. Το μπλακ άουτ των παικτριών του Παναθηναϊκού, έδωσε το δικαίωμα στον Ολυμπιακό, να κάνει έναν υγιεινό περίπατο και να πάρει το σετ με το επιβλητικό 25-9 για το 2-1.

Αποφασισμένες να μην τα παρατήσουν οι παίκτριες του Παναθηναϊκού μπήκαν εξαιρετικά στο τέταρτο σετ, κάνοντας ένα επί μέρους 1-4. Οι φιλοξενούμενες διατηρούσαν για ώρα βραχεία κεφαλή στο ντέρμπι με τη διαφορά των τριών πόντων να μειώνεται στον έναν χάρη στο μπλοκ άουτ που πήρε η Κούμπουρα από τη Σάμανταν (5-6) έπειτα από ένα ράλι διαρκείας το οποίο προσέφερε κόντρα μπάλες στον Παναθηναϊκό. Η συγκεκριμένη φάση σήμανε και την αντεπίθεση του Ολυμπιακού, αφού ο άσος της Κούμπουρα και το βαθύ χτύπημα της Καρκάσες, έφεραν τις γηπεδούχες μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά στο τέταρτο σετ (7-6) με τον Νέσιτς να καλεί τάιμ άουτ.

Η Νίζετιχ έβαλε μπροστά την ποιότητα της βοηθώντας τον Ολυμπιακό να φύγει στο +3 (11-8). Όμως διαδοχικοί πόντοι από Σάμανταν και Καρκάσες ήταν αρκετοί για να φέρουν ξανά τον Παναθηναϊκό μπροστά με ένα επί μέρους 4-0 (11-12) μετά το οποίο ο Μιτσέλι κάλεσε τάιμ άουτ. Η διαφορά για το «τριφύλλι» έφυγε στους συο (11-13) μετά το κακό χτύπημα της Σάμανταν με τον Ολυμπιακό να βρίσκει απάντηση μειώνοντας σε 12-13 και τις «πράσινες» να φτάνουν ξανά στο +4 χάρη σε ενέργειες της Καρκάσες και λάθος επίθεση από τις γηπεδούχες (12-16).

To +4 έγινε... μονιμότητα για τον Παναθηναϊκό στο 4ο σετ, με τον Ολυμπιακό να βρίσκει σκοράρισμα και να μειώνει στους δυο χάρη στην εξαιρετική Μλεϊνκοβα (17-19). H Xατζηευστρατιάδου μπήκε στην εξίσωση «ψηλώνοντας» ακόμη περισσότερο την υποδοχή του Παναθηναϊκού με το σκορ να έρχεται και πάλι στο +4 για τις «πράσινες» (17-21). Η τρομερή Φαριόλ μαζί με την Κούμπουρα έδωσαν το σύνθημα της αντεπίθεσης του Ολυμπιακού μειώνοντας εκ νέου στους δυο (20-22) και δημιούργησαν στο κρισιμότερο σημείο του ματς συνθήκες ντέρμπι. Όμως το υπέροχο πλασέ της 'Ατκινσον και το κακό χτύπημα της Νίζετιχ, ήταν αρκετά για να δώσουν στον Παναθηναϊκό το set ball και εν συνεχεία το 2-2 με 21-25 το οποίο σήμανε και tie break.

Xέρι-χέρι οι δυο ομάδες στους πρώτους πόντους του tie break με τον Παναθηναϊκό να παίρνει δις προβάδισμα και τον Ολυμπιακό να τα φέρνει τούμπα για το 5-2 χάρη σε κακή αντίδραση στην καρδιά της «πράσινης» άμυνας, πρώτο χρόνο της Φαριόλ και κερδισμένο μπλοκ άουτ της Νίζετιχ, με τον Νέσιτς να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ. Oι «ερυθρόλευκες» συνέχιζαν να υπερασπίζονται το προβάδισμα τους το οποίο διευρύνθηκε στους τέσσερις, αλλά προσωρινά, μέχρι η Καρκάσες να βρει κρίσιμο πόντο και οι γηπεδούχες να κάνουν παραπάνω επαφή για το 7-5. Ένα μπλοκ άουτ από πλευράς Παναθηναϊκού και ένας άσος της Κούμπουρα ήταν ικανά να φέρουν ξανά στο +4 τον Ολυμπιακό (9-5). Ο Παναθηναϊκός όμως αποδείχθηκε πολύ σκληρός για να πεθάνει και με ένα επί μέρους 3-0 μείωσε στον πόντο (9-8). Η ομάδα του Μιτσέλι έφυγε ξανά στους τρεις με τις φιλοξενούμενες να προβάλουν αντίσταση μειώνοντας στον πόντο (12-11). Το ντέρμπι έφτασε στην κόψη του ξυραφιού με τον Παναθηναϊκό να μην τα παρατά και να προβάλει αντίσταση διαρκείας στον Ολυμπιακό με αποτέλεσμα να ισοφαρίσει (13-13). Η Νίζετιχ με κρίσιμο πόντο έδωσε set ball-match ball στον Παναθηναϊκό, αλλά στη συνέχεια αστόχησε σε κρίσιμη επίθεση παρατείνοντας την αγωνία (14-14). Το ματς συνέχισε να είναι ντέρμπι με τη μια ομάδα να δίνει τη νίκη στην άλλη όμως η Κούμπουρα με καρφί και άσο τελείωσε το ματς (18-16) για το 3-2 του Ολυμπιακού.

Τα σετ: 25-20, 22-25, 25-9, 21-25, 18-16

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x