Βόλεϊ

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: «Ερυθρόλευκη» διατήρηση σκήπτρων ή «πράσινο» ντεμαράζ;

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός τίθενται αντιμέτωποι σήμερα στις 18:00 (ΕΡΤ-3) στου Ρέντη για τον 4ο τελικό της Volley League ανδρών!

Μεγάλο ντέρμπι στου Ρέντη με φόντο τον τίτλο!

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός τίθενται αντιμέτωποι για τέταρτη φορά στη σειρά των τελικών της φετινής, συναρπαστικής Volley League, απόψε στις 18:00 στου Ρέντη (ΕΡΤ-3, sport-fm.gr, bwinΣΠΟΡ FM) στο ματς που θα κρίνει αν θα υπάρχει... στέψη ή παράταση στην αγωνία!

Οι «ερυθρόλευκοι» προηγούνται στη σειρά των τελικών με 2-1, έχοντας κάνει εμφατικό ξεκίνημα στη φετινή σειρά, αφού στο πρώτο ματς έκαναν το break επικρατώντας 3-0 στο κλειστό του Μετς, ενώ στο δεύτερο εκμεταλλεύθηκαν την έδρα τους και πήραν τη νίκη με το ίδιο σκορ. Η ομάδα του Ντάνιελ Καστελάνι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών με τον Αργεντινό τεχνικό να δηλώνει για το αποψινό ματς: «Αύριο είναι ένας ακόμα τελικός στην έδρα μας. Έχουμε άλλη μια ευκαιρία για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Λοιπόν, η ομάδα είναι έτοιμη για έναν τόσο σημαντικό αγώνα. Αλλά εξίσου σημαντικό είναι πώς αγωνιζόμαστε στο γήπεδό μας, μπροστά στους φιλάθλους μας. Είδαμε τι άλλαξε ο αντίπαλός μας στον προηγούμενο αγώνα και δουλέψαμε πάνω σε αυτό. Επομένως έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για αυτές τις συνθήκες. Άρα όλη η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση και φόρμα και είμαστε έτοιμοι για να παλέψουμε και πάλι για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

Μεταξύ άλλων για τον Ολυμπιακό δηλώσεις παραχώρησε και ο Ραφαήλ Κουμεντάκης: «Είναι το δεύτερο παιχνίδι που θα παίξουμε στην έδρα μας στην σειρά. Θέλουμε να κάνουμε μία καλή εμφάνιση και να παίξουμε το βόλεϊ που μπορούμε. Σίγουρα όλοι γνωρίζουν ότι μπορεί να είναι και το τελευταίο παιχνίδι διότι αν καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη θα στεφτούμε πρωταθλητές. Αυτό για μας είναι ένα παραπάνω κίνητρο και περιμένουμε τον κόσμο μας να είναι στο γήπεδο να μας στηρίξει με τη φωνή του και όλοι μαζί να κάνουμε μία πάρα πολύ μεγάλη νίκη».




Στην αντίπερα όχθη ο Παναθηναϊκός πήρε σημαντική ανάσα στον τρίτο τελικό επικρατώντας στο tie break (3-2 σετ) και πάει στο «Μελίνα Μερκούρη» για το break και την ισοφάριση. Οι «πράσινοι» ζουν πλέον με τη σημαντικότατη απώλεια του Αγκίρε Ιερεθουέλο, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει αντικατασταθεί επάξια από τον Σταύρο Κασαμπαλή. Παρότι ο Παναθηναϊκός την εφετινή σεζόν δεν έχει νικήσει στο Ρέντη για το πρωτάθλημα στοχεύει για μία νίκη που θα ανατρέψει και πάλι τα δεδομένα στις επικές μονομαχίες των δύο «αιωνίων».

O προπονητής του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Ανδρεόπουλος, δήλωσε για τον τέταρτο τελικό: «Είπαμε αμέσως μετά το ματς στο Μετς που νικήσαμε ότι παραμένουμε με την πλάτη στον τοίχο. Αυτό δεν αλλάζει και φυσικά πρέπει να κάνουμε κατάθεση ψυχής στο Ρέντη για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτή τη στιγμή επιλέγουμε να μη μιλάμε καθόλου και να έχουμε το μυαλό μας όλοι συντονισμένο στον τέταρτο τελικό που κρίνει πολλά».




*Θυμίζουμε ότι ποτέ στην ιστορία της Volley League (Ή Α1 βόλεϊ) καμία ομάδα δεν έχει ανατρέψει εις βάρος της 2-0 σε σειρά τελικών.


Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Βασιλειάδης. Παρατηρητής Αγώνα: Καλπακτσόγλου. Παρατηρητής Διαιτησίας: Γεωργουλέας Διαιτητής Challenge: Κουτσούλας. Επόπτες: Παπαθανασίου, Χατζηβασιλείου. Γραμματεία: Θεοδωρίδου.


Τελικοί - Θέσεις 1-2

1ος Τελικός: Πέμπτη 11 Απριλίου 2024
Γυμναστήριο Μετς, Αθήνα, 18.00 (Live Streaming P.A.O. T.V.): Παναθηναϊκός Α.Ο. - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 0-3 (23-25, 30-32, 17-25) (νίκες: 0-1)
2ος Τελικός: Δευτέρα 15 Απριλίου 2024
Γυμναστήριο «Μ. Μερκούρη», Ρέντη, 17:45 (EΡΤ-3 H.D.): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Παναθηναϊκός Α.Ο. 3-0 (25-17, 25-16, 26-24) (νίκες: 2-0)
3ος Τελικός: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Γυμναστήριο Μετς, Αθήνα, (Live Streaming P.A.O. T.V.): Παναθηναϊκός Α.Ο. - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 3-2 (25-15, 21-25, 20-25, 25-20, 19-17) (νίκες: 1-2)
4ος Τελικός: Δευτέρα 22 Απριλίου 2024
Γυμναστήριο «Μ. Μερκούρη», Ρέντη, (EΡΤ-3 H.D.): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Παναθηναϊκός Α.Ο. (νίκες: 2-1)
5ος Τελικός: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 (αν χρειαστεί)
Γυμναστήριο Μετς (Live Streaming P.A.O. T.V.): Παναθηναϊκός Α.Ο. - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

*Ο τίτλος του πρωταθλητή κρίνεται στις 3 νίκες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x