Βόλεϊ

Στον Παναθηναϊκό το ντέρμπι στο βόλεϊ - Τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων στον Ολυμπιακό

Στον Παναθηναϊκό κατοχυρώνεται το ντέρμπι στο βόλεϊ με τον Ολυμπιακό, το οποίο διεκόπη. Τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών η ποινή στους ερυθρόλευκους.

Βαρύτατη ήταν η ποινή του αθλητικού δικαστή της λίγκας του βόλεϊ στον Ολυμπιακό για το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στις 16 Δεκεμβρίου στο κλειστό του Ρέντη το οποίο διεκόπη μετά τα επεισόδια που έγιναν στον χώρο και είχαν ως αποτέλεσμα και τον σοβαρότατο τραυματισμό του αστυνομικού με την ναυτική φωτοβολίδα.

Με βάση την απόφαση που έγινε γνωστή, το παιχνίδι κατοχυρώνεται στους πράσινους, ενώ οι Πειραιώτες τιμωρούνται με τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 20.000 ευρώ, δηλαδή το ανώτατο που ορίζει ο κανονισμός.

Θυμίζουμε πως το παιχνίδι είχε διακοπεί με τον Ολυμπιακό να έχει πάρει το πρώτο σετ και το σκορ στο δεύτερο σετ να είναι 18-11 υπέρ του Παναθηναϊκού. Ο Ολυμπιακός είχε ζητήσει την συνέχεια του αγώνα από το 0-0 στο δεύτερο σετ και να παραμείνει το 1-0 υπέρ του.

H απόφαση:

Το Μονομελές Δικαιοδοτικό Όργανο της ΕΣΑΠ...

Λαμβάνοντας υπ’ όψη τις διατάξεις των άρθρων 1, 10, 13, 14, 17, παρ. 1, 39, 49 και 50 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Ε.Σ.Α.Π., σε συνδυασμό με τα άρθρα 9.2 της προκήρυξης Volley League 2023-24, 1, 5 Πειθαρχικού Δικαίου ΕΟΠΕ, 11 παρ. 5 και 6 της Ειδικής προκήρυξης League Cup 2023-24 και ύστερα από του ισχυρισμούς του εγκαλούμενου αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.» στις 15 Δεκεμβρίου 2023 και τα όσα αναφέρονται στα σχετικά έγγραφα του αγώνα Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Παναθηναϊκός Α.Ο. για τα προημιτελικά του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς στο γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη του Ρέντη στις 7 Δεκεμβρίου 2023...

επιβάλλει:

Στο Τ.Α.Α. Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. την ποινή του μηδενισμού της ομάδας και κατακύρωση του αγώνα με σκορ 3-0 επί της αντίπαλης ομάδας, την στέρηση του δικαιώματος της ομάδας να αγωνίζεται με την παρουσία φιλάθλων για 3 αγωνιστικές ημέρες και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 20.000 Ευρώ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x