Βόλεϊ

Κυρίαρχος Ολυμπιακός, έσπασε την έδρα του Παναθηναϊκού και πήρε προβάδισμα τίτλου!

Με τον Στερν να πραγματοποιεί μεγαλειώδη εμφάνιση και τον Κουμεντάκη να μιλάει στα κρίσιμα ο Ολυμπιακός, επικράτησε 3-0 του Παναθηναϊκού στο Μετς παίρνοντας προβάδισμα τίτλου!

Ολυμπιακός με ψυχή πρωταθλητή, άλωσε το Μετς και πήρε προβάδισμα τίτλου! Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν ετοιμοπόλεμοι στον πρώτο τελικό με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό και με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Στερν και Κουμεντάκη, επικράτησαν 3-0 σετ, «σβήνοντας» το πλεονέκτημα του «τριφυλλιού» και πήραν το πάνω χέρι για το πρωτάθλημα!

Συγκλονιστικά τα δυο πρώτα σετ του τελικού με τον Ολυμπιακό να εκμεταλλεύεται τα «δώρα» του Παναθηναϊκού, που δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις «κόντρα μπάλες» χάνοντας σημαντικά προβαδίσματα.

Τη Δευτέρα (15/4) ο δεύτερος τελικός στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν την ευκαιρία να κάνουν το 2-0 στη σειρά.

To ματς

Με τον Ολυμπιακό να μπαίνει δυνατά στο ματς και να φτάνει γρήγορα στο +4 (4-8) ξεκίνησε το ντέρμπι στο Μετς. Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε άμεσα και με δυο άσους του Κασαμπαλή, αλλά και δύσκολους πόντους του Ερνάντες και του Ράνγκελ βρήκε τον δρόμο για την ισοφάριση (9-9).

Ο άσος του Κόβαρ έβαλε την ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου μπροστά στο σκορ με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο χωρίς κάποιο σερί. Ο Ολυμπιακός όμως βρήκε τον δρόμο να πάρει σημαντικό προβάδισμα, με τις πολύ καλές υποδοχές, αλλά και τις λάθος αποφάσεις των γηπεδούχων στην επίθεση. Το μπλοκ του Γκουσταβάο στον Κόβαρ έφερε ξανά μπροστά τους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι έφτασαν στο +2 (16-18) μέχρι που ο Παναθηναϊκός μείωσε στον πόντο με το μπλοκ του Ράνγκελ. Οι παίκτες του Ντάνιελ Καστελάνι αποδείχθηκαν ψύχραιμοι στην «πράσινη» αντεπίθεση και ευτύχισαν να πάρουν το πρώτο σετ με 25-23 χάρη στο μπλοκ άουτ που πήρε ο Τζούριτς.



Παρόμοιο το ξεκίνημα του δεύτερου σετ με τον Παναθηναϊκό να παίρνει δυο φορές το προβάδισμα με τον Βουλκίδη και τον Ερνάντες για το 2-1. Ο Ολυμπιακός ωστόσο αντέδρασε και έφτασε στο +2 με εντυπωσιακό σερί 4-0 το οποίο ανάγκασε τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο να καλέσει τάιμ άουτ. Αυτό βοήθησε τους «πράσινους» οι οποίοι με Ερνάντες και Κασαμπαλή έφεραν το ματς στο -1 ( 7-8) κάτι το οποίο ωστόσο αφύπνισε τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» καάφεραν να εκμεταλλευτούν την αδράνεια του Παναθηναϊκού να πάρει τις κόντρα μπάλες και προηγήθηκε εκ νέου με σημαντική διαφορά τριών πόντων (12-15). Ο Παναθηναϊκός έβγαλε ωστόσο αντίδραση και χτυπώντας τον Ιντάλγκο στο σερβίς και πήρε για πρώτη φορά μετά το 2-1 το προβάδισμα με πρωταγωνιστή τον Κασαμπαλή και τις επιθέσεις του Ερνάντες για το 19-18.

Η αναμέτρηση μετατράπηκε σε ένα πραγματικό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί προβάδισμα και να παίρνει το set ball με τρομερό πόντο του Ερνάντες για το 24-22. Όμως ο Στερν με ένα εξαιρετικό χτύπημα στην πίσω ζώνη και ο Κουμεντάκης με κερδίσμενο μπλοκ άουτ έφερε το ματς εκ νέου στα ίσα οδηγώντας το σετ σε παράταση.

Το σετ κατέληξε στον Ολυμπιακό παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός είχε πολλές ευκαιρίες να κάνει το 1-1, αλλά ένας εκπληκτικός άσος του Ιντάλγκο και το επιβλητικό καρφί του Κουμεντάκη σε διπλό μπλοκ ήταν εκείνα που διαμόρφωσαν το 30-32 για το 2-0 των «ερυθρόλευκων».



Αποφασισμένος να κάνει το break και να πάρει κεφάλι στους τελικούς παρουσιάστηκε ο Ολυμπιακός στο τρίτο σετ. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά και προηγήθηκαν 2-0 με Κουμεντάκη, με τον Παναθηναϊκό να απαντά μειώνοντας σε 2-1. Ωστόσο η ομάδα του Ντάνιελ Καστελάνι, συνέχισε με το πόδι κολλημένο στο «γκάζι» αφού με τον Στερν και με τον Ιντάλγκο παρέμεινε στο +2 (6-8). Οι γηπεδούχοι επέμειναν ισοφαρίζοντας με Κόβαρ και λάθος του Τζούριτς και πήραν το προβάδισμα από λάθος του Στερν (11-10). Όμως οι «πράσινοι» έχασαν τη συγκέντρωση τους με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να φτάσει με... συνοπτικές διαδικασίες στο +3 και εν συνεχεία στο +6 λαμβάνοντας παράσταση νίκης.

Ο Ερνάντες και ο Κασαμπαλής πέτυχαν τους δυο τελευταίους πόντους του Παναθηναϊκού με τα μπλοκ του Τζούριτς και τους φοβερούς πόντους από Κουμεντάκη και Γκουσταβάο να βάζουν τέλος στο ματς για το 17-25 και το 3-0 του Ολυμπιακού.



Tα σετ (0-3): 23-25, 30-32, 17-25

*Οι πόντοι του Παναθηναϊκού προήλθαν από 6 άσους, 40 επιθέσεις, 4 μπλοκ και 20 λάθη αντιπάλων ενώ του Ολυμπιακού προήλθαν από 6 άσους, 42 επιθέσεις, 9 μπλοκ και 25 λάθη αντιπάλων

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Ανδρεόπουλος): Κασαμπαλής 6 (3 άσοι, 3 μπλοκ), Κόβαρ 4 (3/8 επ., 1 άσος, 36% υπ. – 27% άριστες), Ρανγκέλ 3 (3/7 επ.), Ερνάντες 22 (22/34 επ.), Βουλκίδης 8 (5/6 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ), Πρωτοψάλτης 6 (6/21 επ., 25% υπ. – 25% άριστες) / Ζήσης (λ., 47% υπ. – 32% άριστες), Πετρέας, Φράγκος 1 (1/1 επ.)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντανιέλ Καστελάνι): Στερν 20 (15/26 επ., 4 άσοι, 1 μπλοκ), Γκουσταβάο 4 (2/5 επ., 2 μπλοκ), Κουμεντάκης 8 (7/13 επ., 1 μπλοκ, 43% υπ. – 33% άριστες), Τράβιτσα 3 (3 μπλοκ), Τζούριτς 11 (9/15 επ., 2 μπλοκ), Ιντάλγκο 11 (9/16 επ., 2 άσοι, 24% υπ. – 29% άριστες) / Τζιάβρας (λ., 22% υπ. – 22% άριστες), Δαλακούρας

Το φιλμ του πρώτου τελικού από το live του sport-fm.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x