Ώρα για το πρώτο σερβίς των τελικών στη Volley League των ανδρών!
Απόψε στις 19:00 στο κλειστό γυμναστήριο του Μετς, ο Παναθηναϊκός, θα φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό σε μια ακόμη μεγάλη μάχη των «αιωνίων» για τον τίτλο του πρωταθλητή!
Από τη μια οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στην κορυφή και χρειάστηκαν τέσσερα παιχνίδια, ώστε να αποκλείσουν τον ΠΑΟΚ με 3-1 στη σειρά.
Ο Αμερικανός κεντρικός Πατρίκ Γκάσμαν δήλωσε για την πρώτη μονομαχία: «Έφτασε η ώρα των τελικών και είναι μια συνθήκη για την οποία προετοιμαζόμαστε από την αρχή της χρονιάς. Το πρώτο ματς θα παίξει κομβικό ρόλο στη σειρά των τελικών και θέλουμε να είμαστε οι νικητές. Περιμένουμε τη συμπαράσταση των φιλάθλων μας και όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε για το 1-0».
Στην αντίπερα όχθη οι «ερυθρόλευκοι» θα επιχειρήσουν την υπεράσπιση του τίτλου τους μετά από μια κοπιαστική σειρά με τον Μίλωνα η οποία ολοκληρώθηκε στα πέντε ματς (3-2). Οι νταμπλούχοι μπορεί να μην ολοκλήρωσαν τη regular season στην κορυφή, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο.
O Ιταλός προπονητής του Ολυμπιακού, Αντρέα Γκαρντίνι σχολίασε: «Αρχίζει η τελική φάση του πρωταθλήματος. Θα είναι μία σκληρή σειρά, διότι ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλή ομάδα. Περιμένουμε μια μεγάλη μάχη, τόσο αύριο όσο και γενικά, σε όλη τη σειρά των τελικών. Είμαστε έτοιμοι. Εχουμε κάποια μικροπροβλήματα, όμως η ομάδα μας είναι φτιαγμένη για να δίνει μάχες, να παλεύει».
Το λίμπερο του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. ΟΝΕΧ Δημήτρης Τζιάβρας δήλωσε: «Εχουμε φτάσει στο πιο κομβικό σημείο της σεζόν. Είμαστε έτοιμοι, έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα όλη αυτή την περίοδο, για τον πρώτο τελικό, ώστε να κάνουμε το… break που θέλουμε. Αυτό θα μας δώσει το πλεονέκτημα έδρας για τη συνέχεια των τελικών. Παίζουμε με έναν Παναθηναϊκό που είναι πολύ δυνατός. Έδειξε, ότι είναι σταθερή ομάδα μέσα στη σεζόν και δίκαια, βρέθηκε στην πρώτη θέση. Παρόλα αυτά, εμείς τον έχουμε αντιμετωπίσει επιτυχώς δύο φορές, μέσα στη σεζόν, εκτός έδρας. Γνωρίζουμε, λοιπόν, το παιχνίδι που πρέπει να κάνουμε και τον χαρακτήρα που χρειάζεται να βγάλουμε στο γήπεδο, ώστε να φύγουμε με το επιθυμητό αποτέλεσμα».
Volley League – Πρώτος Τελικός
Τετάρτη 23 Απριλίου 2025
Γυμναστήριο Μετς, 19.00 (ΕΡΤ-2): Παναθηναϊκός Α.Ο. – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. ΟΝΕΧ
Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Φραγκάκης, Παρατηρητής διαιτησίας: Ράπτης, Παρατηρητής αγώνα: Καλπακτσόγλου, Τσάλεντζ ρέφερι: Βουδούρης, Επόπτες: Ζαρμπίνης, Καπότης, Γραμματεία: Ταλάρου.
ΤΕΛΙΚΟΙ VOLLEY LEAGUE 2024-25
(o τίτλος κρίνεται στις 3 νίκες)
1ος τελικός Play Off 2024-25 – Τετάρτη Πάσχα 23 Απριλίου 2025
Γυμναστήριο Μετς 19:00 (ΕΡΤ): Παναθηναϊκός Α.Ο. – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. ΟΝΕΧ
2ος τελικός Play Off 2024-25 – Τετάρτη 30 Απριλίου 2025
Γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη 18:30 (ΕΡΤ): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. ΟΝΕΧ – Παναθηναϊκός Α.Ο.
3ος τελικός Play Off 2024-25 – Τετάρτη 7 Μαΐου 2025
Γυμναστήριο Μετς 19:00 (ΕΡΤ): Παναθηναϊκός Α.Ο. – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. ΟΝΕΧ
4ος τελικός Play Off 2024-25 – Σάββατο 10 Μαΐου 2025 (αν χρειαστεί)
Γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη 19:00 (ΕΡΤ): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. ΟΝΕΧ – Παναθηναϊκός Α.Ο.
5ος τελικός Play Off 2024-25 – Τετάρτη 14 Μαΐου 2025 (αν χρειαστεί)
Γυμναστήριο Μετς 19:00 (ΕΡΤ): Παναθηναϊκός Α.Ο. – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. ΟΝΕΧ
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






