Βόλεϊ

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Ποιος θα κάνει το πρώτο βήμα για τον τίτλο στους τελικούς της Volley League;

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο Μετς, στο πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τους τελικούς της Volley League.

Ντέρμπι «αιωνίων» με φόντο το πρωτάθλημα… πράξη πρώτη!

Απόψε το απόγευμα, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται το αντίπαλο δέος, Ολυμπιακό, στο κλειστό γυμναστήριο του Μετς (18:00, sport-fm.gr, PAO TV) στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τους φετινούς τελικούς της Volley League που θα κριθούν στις τρεις νίκες.

Οι δύο «αιώνιοι» έχουν τεθεί αντιμέτωποι συνολικά άλλες οκτώ φορές σε τελικούς playoffs της Volley League, με τους «ερυθρόλευκους» να μετρούν 4 κατακτήσεις και οι «πράσινοι» τρεις.

Η ομάδα του Δημήτρη Ανδεόπουλου μπαίνει στους φετινούς τελικούς με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία. Και αυτό διότι την περασμένη Κυριακή πανηγύρισε την κατάκτηση του 4ου Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς επί του ΠΑΟΚ, και ενώ νωρίτερα είχε αποκλείσει τον «δικέφαλο του βορρά» με σκορ 3-1 στα ημιτελικά του πρωταθλήματος.

Από την άλλη, οι Πειραιώτες προέρχονται και εκείνοι από την κατάκτηση ενός τίτλου, αφού στα τέλη του Μαρτίου λύγισαν τον Μίλωνα 3-2 σετ και σήκωσαν το Κύπελλο Ελλάδας. Μάλιστα, την ομάδα της Νέας Σμύρνης την αντιμετώπισαν στα ημιτελικά της Volley League, την οποία και απέκλεισαν δύσκολα με 3-2 νίκες.

Αμφότερες οι δύο ομάδες φέτος μετρούν από μία νίκη και μάλιστα με το ίδιο σκορ (3-1 σετ) στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, με τον Παναθηναϊκό ωστόσο να τερματίζει πρώτος και να έχει το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς.

Στα αγωνιστικά τέλος, οι «πράσινοι» έχουν μια σοβαρή απουσία, αυτή του Κουβανού Ιερεζουέλο ο οποίος λόγω του τραυματισμού του θα απουσιάσει από όλους τους τελικούς, ενώ, ο Ντανιέλ Καστελάνι θα στερηθεί τον πολύτιμο, Νίκο Ζουπάνη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

1ος Τελικός: Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Παναθηναϊκός Α.Ο. - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π (18:00 - PAO TV)

2ος Τελικός: Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Παναθηναϊκός Α.Ο.

3ος Τελικός: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Παναθηναϊκός Α.Ο. - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

4ος Τελικός: Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 (αν χρειαστεί)

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Παναθηναϊκός Α.Ο.

5ος Τελικός: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 (αν χρειαστεί)

Παναθηναϊκός Α.Ο. - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x