Βόλεϊ

Στεάουα Βουκουρεστίου-Ολυμπιακός: Δύο σετ και… έφυγε για «εμφύλιο» στα ημιτελικά!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει σήμερα (18:00) στο Βουκουρέστι τη Στεάουα αναζητώντας τα δύο σετ που θα τον στείλουν στους «4» του Challenge Cup με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Τη «σφραγίδα» της πρόκρισης στα ημιτελικά του Challenge Cup θέλει να βάλει σήμερα (18:00, sport-fm.gr) στο Βουκουρέστι απέναντι στη Στεάουα ο Ολυμπιακός.

Η ομάδα του Αλμπέρτο Τζουλιάνιο χρειάζεται μόλις δύο σετ για να τελειώσει την πρόκριση καθώς έχει ως «κάβα» το 3-1 του πρώτου ματς στο κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη». Φυσικά σε περίπτωση που η ανωτερότητα των Πειραιωτών επιβεβαιωθεί, τότε θα γίνει... επίσημη και η συνάντηση των δύο «αιωνίων» στα ημιτελικά του θεσμού.

Ο Ολυμπιακός έχει μέχρι στιγμής αποκλείσει στην πορεία της διοργάνωσης την Κομάρνο από τη Σλοβακία και την Μπουργκάς από τη Βουλγαρία μετρώντας τέσσερις νίκες και μια ήττα, με ρεκόρ 9-4 στα σετ.

Για την κρίσιμη ρεβάνς με τη Στεάουα μίλησαν ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» Αλμπέρτο Τζουλιάνι αλλά και ο διαγώνιος Τόνσεκ Στερν.

Ο Ιταλός προπονητής δήλωσε κατά την αναχώρηση για τη Ρουμανία:
«Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να ξεχάσουμε το πρώτο παιχνίδι και να συγκεντρωθούμε για το δεύτερο, γιατί η Στεάουα είναι μια δυνατή ομάδα, που ιδιαίτερα στην έδρα της παίζει πολύ καλά, οπότε πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, για να κατακτήσουμε αυτά τα δύο σετ που χρειαζόμαστε. Αυτό που κρατάω, είναι η επίθεση μας, επειδή η Στεάουα σερβίρει πολύ δυνατά, ιδιαίτερα εκεί θα σερβίρει πολύ δυνατά, οπότε θέλει υπομονή στην επίθεση μας, ώστε τεχνικά να είμαστε όπως πρέπει, για να βρίσκουμε λύσεις στο δυνατό σερβίς του αντιπάλου».

Με τη σειρά του ο Σλοβένος διαγώνιος ανέφερε:
«Προερχόμαστε από μία δύσκολη περίοδο, που δώσαμε πολλά δυνατά παιχνίδια. Δεν θα πούμε ότι χρειαζόμαστε δύο σετ, θα πούμε ότι πρέπει να κερδίσουμε, από τον πρώτο πόντο έως τον τελευταίο, οπότε πάμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, για να κερδίσουμε. Όπως είδαμε και στο πρώτο παιχνίδι, ο αντίπαλος σέρβιρε πάρα πολύ δυνατά, οπότε πρέπει να αποφύγουμε τους απευθείας πόντους, να αντέξει η υποδοχή μας και να παίξουμε μετά με υπομονή, σωστά τις ψηλές μπάλες ή το side out, ώστε να δίνουμε λύσεις απέναντι στο δυνατό σερβίς που έχουν».


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x