Βόλεϊ

Στιβαχτής: «Πάντα στο πλευρό μας ο κόσμος του Παναθηναϊκού»

Για την δύναμη που δίνει στον Παναθηναϊκό η παρουσία του κόσμου στην Κυψέλη, στην φετινή του πορεία στη Volleyleague, αλλά και για την «τρέλα» των παικτών της ομάδας μίλησε στη Nova ο Κώστας Στιβαχτής

Την βοήθεια που δίνει ο κόσμος στην ανδρική ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού σχολίασε σε τηλεοπτική εκπομπή ο Κώστας Στιβαχτής.

Ο πασαδόρος των «πράσινων» μίλησε για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας και τον στόχο της τετράδας, τονίζοντας την αισιοδοξία του για την επίτευξή του.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στους αντιπάλους που έχει στο δρόμο του ο Παναθηναϊκό στη συνέχεια, αλλά και στους συμπαίκτες του.

Αναλυτικά όσα είπε:
Για τους φετινούς στόχους: «Πρέπει να παλέψουμε να μπούμε στην τετράδα και θα το κάνουμε με τη δουλειά μας. Προλαβαίνουμε και μαθηματικά. Κοιτάμε πρώτα να κερδίζουμε εμείς και μετά τι κάνουν οι άλλοι που έχουν τους ίδιους στόχους με μας».

Για την τετράδα και τους αγώνες που απομένουν: «Πρέπει να κοιτάμε πρώτα τον Άρη και μετά τα άλλα ματς. Είναι ανεβασμένος ο αντίπαλος μας και παίζει καλά. Δεν πρέπει να σκεφτούμε πολύ το πρόγραμμα γιατί χάνουμε στο μυαλό μας το πρώτο ματς. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε μακριά. Γίνονται κουβέντες στην ομάδα, αλλά είναι σημαντικό να συγκεντρώνεσαι στον αγώνα που έρχεται. Αν χάσεις από τον Άρη βγαίνεις εκτός στόχων».

Για την εκτός έδρας συμπεριφορά του Παναθηναϊκού: «Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες ήττες μας φέτος είναι εκτός έδρας. Και τα χειρότερά μας παιχνίδια επίσης. Ίσως συμβαίνει γιατί δεν μπορούμε να βρούμε τα πατήματα μας στα γήπεδα που πάμε να παίξουμε. Με την ΜΕΝΤ στην πρεμιέρα λόγου χάρη βρεθήκαμε σε ένα μικρό γήπεδο απέναντι σε μια, τότε, νεοφώτιστη ομάδα με ενθουσιασμό. Στα μεγάλα γήπεδα παίζεις καλύτερο παιχνίδι».

Για τον κόσμο του Παναθηναϊκού: «Είναι πολύ σημαντικό κομμάτι ο κόσμος. Και πέρυσι έρχονταν και μας στήριζαν ακόμη κι αν χάναμε με κάτω τα χέρια. Ήταν εκεί μαζί μας και προσπαθούσε. Είναι ο έβδομος παίκτης μας. Μας έχει βοηθήσει πολύ. Φαίνεται ότι στα εντός παίζουμε καλά και στα εκτός όχι τόσο. Η Κυψέλη είναι πολύ καλή έδρα και αν φτιάχναμε ένα νέο γήπεδο θα έπρεπε να ήταν λίγο μεγαλύτερο αλλά σε αυτό το στυλ. Ο κόσμος μας ακολουθεί σε όλα τα παιχνίδια. Είτε είναι εμπορικά ή όχι».

Για τον Ανδρεόπουλο: «Είναι σημαία για τον Παναθηναϊκό. Έχει παίξει στην ομάδα, έχει πάρει πρωταθλήματα και Κύπελλα. Είναι σημαντικός και σαν άτομο στον Παναθηναϊκό, όχι μόνο σαν προπονητής. Έχει δείξει καλή δουλειά και τρέχει την ομάδα σωστά παρά τις όποιες δυσκολίες έχει κληρονομήσει αυτή η διοίκηση. Η διοίκηση προσπαθεί να μας λύσει στο μέτρο του δυνατού τα πάντα. Ο Ανδρεόπουλος σε πιέζει πολύ στην προπόνηση. Εμένα με πιέζει περισσότερο λόγω θέσης. Έτσι κι αλλιώς πρέπει να είσαι συγκροτημένος και η σκέψη σου να μην ξεφεύγει. Το ότι ήταν πασαδόρος υψηλού επιπέδου σε βοηθά. Μου ζητά πράγματα και με πιέζει στα όρια που κι εγώ μπορώ να ανταποκριθώ. Αν πιστεύει ότι μπορείς το παραπάνω σε πιέζει στα όρια που εσύ του δίνεις. Στην αρχή της χρονιάς ήθελε να κτίσει την ομάδα πάνω σε μένα όπως μου είπε, στον Σωτήρη τον Πανταλέοντα και τον Θανάση Πρωτοψάλτη συν κάποιους ξένους που έφερε».

Για το αν θέλει να παραμείνει: « Το σκέφτηκα πολύ πέρυσι όταν πήγα στον Παναθηναϊκό. Δεν λες “πάω εκεί και θα είμαι ο πιο έξυπνος, θα πάρω τα λεφτά και θα φύγω”. Σκέφτεσαι τι μπορεί να γίνει. Μου μίλησαν ωραία για μια νέα αρχή, με σεβάστηκαν πολύ και τους ευχαριστώ πολύ γι' αυτό όπως και τον κόσμο. Είμαι πολύ καλά στον Παναθηναϊκό, και θα έλεγα ότι θα ήθελα να μείνω. Βέβαια θα πρέπει πρώτα ο προπονητής να πει ότι με θέλει στην διοίκηση».

Για τον Κουκ και τον Μπέλο: «Είναι παίκτης-λαχείο, είναι πολύ καλός και μπορεί να γίνει καλύτερος. Ο Ανδρεόπουλος παρακολουθεί, ξέρει την αγορά και φέρνει παίκτες που τον δικαιώνουν. Αν είχαμε έναν διαγώνιο από την αρχή που τελείωνε μπάλες ίσως να κάναμε κάτι καλύτερο. Αλλά με το αν δεν παίζεις βόλεϊ. Με τον Μπέλο έχουμε μια άλλη χημεία από πέρσι. Ο Χρήστος έχει κάποια στάνταρ που αν τα πιάνει πιστεύω θα είμαστε καλά».

Για τον Ολυμπιακό: «Πολύ καλή ομάδα με κομμάτια του Ηρακλή πριν από δύο χρόνια. Πήραν το πρωτάθλημα τότε, είναι πολύ καλοί και δεμένοι μεταξύ τους. Δεν παίζει ο Ολυμπιακός πολύ καλά, δεν νικά άνετα, και ίσως τον περίμενα καλύτερο. Ο διαγώνιος, ο αμερικάνος, πίστευα πως ήταν καλύτερος απ' ότι έχει δείξει».

Για την απουσία κόσμου στο επικείμενο ντέρμπι των αιωνίων στον Ρέντη: «Εμείς περιμέναμε να έχει κόσμο. Ίσως είναι καλύτερα όταν έχει κόσμο γιατί είναι πιο ωραίο για τον ρυθμό του αγώνα. Το βόλεϊ είναι παιχνίδι ρυθμού. Όταν βέβαια δεν έχει κόσμο είσαι πιο συγκεντρωμένος δεν έχεις τις αποδοκιμασίες. Ο Ολυμπιακός πάντως και με κόσμο δεν έχει τόσο ζεστή έδρα. Τουλάχιστον με τις άλλες ομάδες. Θα παίξουμε ελευθέρα και δεν θα μας αποσυντονίζει ο κόσμος που θα υπήρχε».

Για τον ΠΑΟΚ: «Πιστεύω ότι είναι καλή ομάδα και είναι πολύ δυνατός. Πρέπει να διαχειριστεί το νέο του αστέρι του, τον Χιμένες, γιατί έρχεται από ένα άλλο βόλεϊ, πιο άναρχο. Παίζουν περισσότερο στην χώρα του με τα σωματικά προσόντα, χωρίς πίεση η τακτική. Αν πάει ο ΠΑΟΚ τελικό ο Κουβανός θα έχει τον κόσμο στο πλευρό του γιατί είναι ενθουσιώδης. Πρέπει να καταφέρει να κρατήσει το μυαλό του να μπει στο σύνολο της ομάδας που είναι ατού του ΠΑΟΚ. Ο Γκόμεζ τελειώνει τις μπάλες πολύ εύκολα. Συνεχίζει να κάνει αυτό που έκανε αλλά πρέπει να δουλέψουν όλοι στην ομάδα γι’ αυτόν».

Για τον ακραίο Στίγγα: «Είναι περίεργο να περνάς από κεντρικός ακραίος. Διαγώνιοι περνάνε αλλά πρέπει να έχεις την υποδοχή για ακραίος. Πρέπει ν' αποφασίσει ο ίδιος τι θέλει. Είναι δύσκολη μετάβαση κι αν δεν πιάσει μπερδεύεσαι να ξαναγυρίσεις μετά σαν κεντρικός».

Για την περσινή χρονιά: «Και πέρυσι το πρωτάθλημα ήταν ανταγωνιστικό και με εκπλήξεις. Εμείς πήγαμε από την κόλαση στον Παράδεισο. Και αυτό είναι πολύ δύσκολο. Ήταν απίστευτη η περυσινή πορεία. Χάναμε απ' όλους στον πρώτο γύρο, από ομάδες με ελλείψεις. Στον δεύτερο γύρο δεν χάναμε από κανέναν. Από ομάδες με πλήρη ρόστερ και τακτική. Ήταν και θέμα ψυχολογίας. Ο Γιάννης Καλμαζίδης άλλαξε κάποια κομμάτια στην τακτική και βελτίωσε την ψυχολογία μας».

Για φετινό ανταγωνιστικό πρωτάθλημα: «Είναι ανταγωνιστικό χωρίς να είναι υψηλό το επίπεδο. Κρατάει το ενδιαφέρον και καλό είναι φυσικά να αυξηθεί και η ποιότητα έστω και σιγά, σιγά. Είμαστε Έλληνες, σε όλα μας ήμαστε στις άκρες, ή μας αρέσει κάτι ή όχι».

Για το πρότυπο του ως πασαδόρο: «Όταν ήμουν μικρός κοίταζα πολύ κορυφαίους πασαδόρους. Μου άρεσαν οι βραζιλιάνοι με το τρομερό βόλεϊ που έπαιζαν. Ο Μαουρίσιο Λίμα μου άρεσε πολύ. Πέρσι σε κάποιο χαρτί είχε γίνει κάποιο λάθος και μου είχαν βάλει εθνικότητα βραζιλιάνικη. Από τότε μου κόλλησαν το παρατσούκλι "Στιβαχτίνιο"».

Για την ωραία τρέλα των παικτών της ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού: «Καλά δεν έχουμε όλοι χαρτί τρελού. Λιγότεροι (γέλια). Ο Μπέλος, ο Πρωτοψάλτης ολοκληρώνουν το παζλ. Ο Χρήστος (Μπέλος) έχει την δόση της τρέλας, ειδικά όταν είναι στο γήπεδο».

Γιατί έφυγε από τον Παμβοχαϊκό: «Ήταν μια επιλογή να φύγω γιατί πίστευα ότι μπορούσα να παίξω στο εξωτερικό. Έφυγα βέβαια χωρίς να έχω βρει κάτι χειροπιαστό. Έχασα μισή χρονιά όντως. Είχα στο μυαλό μου όμως ότι έπρεπε να το υποστηρίξω. Τώρα ίσως φαίνεται και ήταν όντως λάθος. Στον Παμβοχαϊκό είχαμε κάποια θέματα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x