Βόλεϊ

Φερνάντο Ερνάντες στο sport-fm.gr: «Στην υποδοχή μου στη Λεωφόρο ένιωσα σαν σούπερ σταρ σε συναυλία»

Ο Φερνάντο Ερνάντες μίλησε στο sport-fm.gr για τον Παναθηναϊκό, τη λατρεία που εισέπραξε από τον κόσμο στη Λεωφόρο και έδωσε μια υπόσχεση στους φίλους του «τριφυλλιού».

Πρόκειται -ήδη- για έναν από τους πιο αγαπητούς αθλητές των φιλάθλων του Παναθηναϊκού.

Η παρουσία του ως αντίπαλος τον περασμένο Απρίλιο στο κλειστό του Αγίου Θωμά στον ημιτελικό με τη Χάλκμπανκ για το Challenge Cup αποτέλεσε το έναυσμα για να αποκτηθεί από τους νταμπλούχους Ελλάδας.

Ο Κουβανός διαγώνιος του Παναθηναϊκού, Φερνάντο Ερνάντες, μίλησε στο sport-fm.gr για την «πράσινη» κερκίδα, για τους φετινούς στόχους της ομάδας, αλλά και για τις «μονομαχίες» που θα έρθουν στο τάραφλεξ και θα θυμίζουν εκείνες μεταξύ Αγκάμεζ και Μίλκοβιτς!

Συνέντευξη στον Γιώργο Ζαχαρίου:

«Είμαι 100% έτοιμος να βοηθήσω»


Ο πολύπειρος Κουβανός, αναφέρθηκε στην έως τώρα παραμονή του στην Ελλάδα, ενώ τόνισε ότι η αρχική προσαρμογή δεν ήταν και η ευκολότερη μιας και τον ταλαιπωρούσε ένας τραυματισμός.

«Η Ελλάδα είναι πανέμορφη χώρα. Οι άνθρωποι εδώ είναι πολύ καλοί, όπως και η ζωή. Νιώθω όμορφα. Η προσαρμογή μου δεν ήταν και η ευκολότερη, καθώς ταλαιπωρήθηκα από έναν μικρό τραυματισμό και χρειάστηκε ένα μικρό διάστημα αποθεραπείας κατά την προετοιμασία για να επανέλθω. Συμβαίνουν, όμως και αυτά.

Τώρα έχω επανέλθει πλήρως και είμαι έτοιμος να δώσω το 100%».

«Δεν έχω ξανασυναντήσει τέτοια υποδοχή»


Την ημέρα της άφιξής του στη χώρα μας, ο Ερνάντες βρέθηκε στο γήπεδο της Λεωφόρου για να παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό απέναντι στον Ιωνικό για την πρώτη αγωνιστική της Super League 1.

Εκεί έτυχε θερμής υποδοχής από τους φίλους της ομάδας με αποκορύφωμα τη στιγμή που στάθηκε μπροστά από την κερκίδα των οργανωμένων γνωρίζοντας την αποθέωση.



«Δεν υπάρχουν λόγια να εκφραστώ για εκείνη τη νύχτα. Ήταν απίστευτο. Δεν με έχουν υποδεχθεί ποτέ ξανά με αυτόν τον τρόπο. Πραγματικά ένιωσα σαν σούπερ σταρ σε συναυλία. Δεν θα την ξεχάσω ποτέ εκείνη τη νύχτα».

«Ήξερα ότι ο Παναθηναϊκός είναι τεράστιος σύλλογος»


Εκτός των άλλων το νέο αστέρι της ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στον σύλλογο και το μέγεθος που έχει, ενώ δεν παρέλειψε να αποκαλύψει και στην αρχή του… φλερτ με τους νταμπλούχους Ελλάδας.

«Γνώριζα και γνωρίζω ότι ο Παναθηναϊκός είναι ένα τεράστιο όνομα στο μπάσκετ. Όποτε μιλούσα με φίλους του αθλήματος για την Ευρωλίγκα, μου έλεγαν πως ο Παναθηναϊκός είναι η πιο δυνατή ομάδα. Παρ' όλα αυτά δεν ήξερα περισσότερα. Όμως, μετά τον περσινό δεύτερο ημιτελικό, που έπαιζα στη Χάλκμπανκ, είδα την ατμόσφαιρα και εντυπωσιάστηκα.

Τότε αναλύσαμε και την πιθανότητα να έρθω στον Παναθηναϊκό και οι φίλαθλοί του βοήθησαν πολύ σε αυτό. Και για τον λόγο αυτόν θα προσπαθήσω να τους κάνω υπερήφανους. Όπως έκανα και σε όλες τις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκα».

«Είμαστε μια ολοκληρωμένη ομάδα»


Όσον αφορά στο φετινό ρόστερ του Παναθηναϊκού αλλά και τους νέους του συμπαίκτες, ο Κουβανός δήλωσε χαρούμενος που πλαισιώνεται από τέτοιους παίκτες, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει τους δύο «ακρογωνιαίους λίθους» που τον βοήθησαν να προσαρμοστεί και να μπει στο κλίμα πιο γρήγορα.

«Όπως όλες οι ομάδες, έτσι και εμείς χρειαζόμαστε χρόνο για να προσαρμοστούμε. Είμαι χαρούμενος για τους συμπαίκτες που έχω και ο καθένας από αυτούς με το ξεχωριστό δικό του ταλέντο, βοηθάνε την ομάδα να γίνει όσο δυνατή χρειάζεται.

Για παράδειγμα ο Ράνγκελ και ο Γιάκομπσεν πάλεψαν πολύ την περασμένη σεζόν για την ομάδα και το σύλλογο και ήρθε το πρωτάθλημα. Οι δυο τους γνωρίζουν καλά τι σημαίνει Παναθηναϊκός και βοηθούν τα μέγιστα ώστε να μάθουμε και οι υπόλοιποι παίκτες.»

«Είναι πολύ καλό για τη δυναμική του Παναθηναϊκού να έχει δυνατούς αντιπάλους»


Φυσικά ο «τίγρης», όπως είναι το παρατσούκλι του, δεν παρέλειψε να μιλήσει και για το αιώνιο αντίπαλο Ολυμπιακό και τις φετινές του προσθήκες, τονίζοντας ότι τέτοιες κινήσεις βοηθούν τον Παναθηναϊκό να γίνει πιο δυνατός.

Στην… εξίσωση έβαλε τον Χιντάλγκο, τον Στερν και τον Τράβιτσα, τους οποίους γνωρίζει πολύ καλά από το παρελθόν. Εκτός των άλλων μας προϊδέασε και για μονομαχίες πάνω από το φιλέ, οι οποίες θα είναι εφάμιλλες με εκείνες του Λίμπερμαν Αγκάμεζ και του Ιβάν Μίλκοβιτς από το παρελθόν.

«Είναι πολύ σημαντικό να παίζουμε απέναντι σε πολύ δυνατές ομάδες γιατί το επίπεδό μας ανεβαίνει και η αφοσίωση προς τον στόχο γίνεται μεγαλύτερη.

Για παράδειγμα ξέρω καλά τον Χιντάλγκο. Παίξαμε στην Τουρκία για δύο χρόνια ως αντίπαλοι. Είμαστε φίλοι, αλλά όχι εντός τάραφλεξ.
Με τον Τράβιτσα ήμασταν συμπαίκτες στην Πάντοβα για έναν χρόνο, ενώ με τον Στερν έπαιξα όταν ξεκινούσε την καριέρα του στην Ιταλία και την Λατίνα.

Είναι καλή ομάδα και για αυτό τον λόγο είμαι σίγουρος πως θα παίξουμε ακόμη καλύτερα από όσο μπορούμε».

«Να πάμε σε όλους τους τελικούς και να τους κατακτήσουμε»


Για το τέλος, ο Ερνάντες αναφέρθηκε στους προσωπικούς του στόχους με τον Παναθηναϊκό ενώ έστειλε και ένα μήνυμα στους «πράσινους» φιλάθλους.

«Ο στόχος μας φέτος είναι να παίξουμε σε όλους τους τελικούς. Στο πρωτάθλημα, στο Κύπελλο, στο League Cup, αλλά και στο Challenge Cup. Εύχομαι να κερδίσουμε σε όλους και να γίνουμε πρωταθλητές.

Όσο για τον κόσμο του Παναθηναϊκού, θέλω να τον ευχαριστήσω που με έκανε κομμάτι αυτής της όμορφης οικογένειας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x