Μαχητικά Αθλήματα

Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο ταε-κβον-ντό παίδων-κορασίδων η Καλογήρου

Το ελληνικό Ολυμπιακό ταε-κβον-ντό στο βάθρο των νικητών και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος παίδων- κορασίδων που άρχισε τη Δευτέρα στο Σαράγεβο, μέσω της Παρασκευής Καλογήρου.

Λίγες ημέρες μετά τα τρία μετάλλια που κατέκτησαν οι έφηβοι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ταε-κβον-ντό εφήβων-νεανίδων της Εσθονίας, η Ελλάδα πανηγύρισε την κατάκτηση ενός παγκόσμιου μεταλλίου, χάλκινης απόχρωσης, με πρωταγωνίστρια την Παρασκευή Καλογήρου στην κατηγορία των -148cm (-45 κιλά).

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, στη δεύτερη συμμετοχή της σε παγκόσμιο πρωτάθλημα κορασίδων, έφτασε στην κατάκτηση της τρίτης θέσης, σε μια κατηγορία όπου συμμετείχαν συνολικά 25 αθλήτριες. Η Καλογήρου στον αγώνα για τον γύρο των «32» νίκησε 2-0 την Αιγύπτια Νόεμαν, ενώ προκρίθηκε στα προημιτελικά μετά τη νίκη με το ίδιο σκορ επί της Αυστραλέζας Λι-Ντιέπ.

Στον αγώνα της οκτάδας απέναντι στην Αζέρα Αζαμάτκιζι ήταν εντυπωσιακή, αφού πήρε τη νίκη, 1.83 δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου (2-1).

Στα ημιτελικά και με αντίπαλο την Ιταλίδα Λάμπις, η Καλογήρου κέρδισε την πρώτη περίοδο, όμως δεν τα κατάφερε το ίδιο καλά στις δύο επόμενες, με αποτέλεσμα με σκορ 2-1 να κατακτήσει την τρίτη θέση, χαρίζοντας στο ελληνικό ταε-κβον-ντό το πέμπτο του μετάλλιο στην ιστορία της διοργάνωσης.

Οι αγώνες συνεχίζονται την Τρίτη με τις κατηγορίες αγόρια -156cm, -160cm, -164cm και κορίτσια -156cm, -160cm

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x