Κολύμβηση

Χρήστου: «Εφικτή μια καλύτερη θέση στον τελικό»

Πλώρη για μετάλλιο βάζει ο Απόστολος Χρήστου στον τελικό των 100μ. ύπτιο, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γλασκώβης.

Μια καλύτερη θέση από την 5η των προκριματικών είναι ο στόχος του Απόστολου Χρήστου, όπως τόνισε μετά την πρόκρισή του στον τελικό των 100μ. ύπτιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γλασκώβης.

Ο πρωταθλητής της κολύμβησης τερμάτισε σε 53.90, επίδοση αρκετά μακριά από το 53.03 που είναι το ατομικό του ρεκόρ. Χρόνο που θέλει να βελτιώσει στον τελικό της Γλασκώβης.

«Είναι εφικτό να έχω μια καλύτερη θέση στον τελικό, απλά θέλω να κατέβω από το 53.03 που έχω. Αυτός είναι ο στόχος».

Όσο για τον χρόνο του στον ημιτελικό, σχολίασε: «Είναι αλήθεια ότι αυτή τη φορά έκανα καλή εκκίνηση, είχα γενικότερα καλό ξεκίνημα απλά στο τέλος έχασα λίγο τις δυνάμεις μου. Όμως πέρασα με καλό χρόνο στον τελικό όπου μπορώ να τον βελτιώσω. Κράτησα και λίγο δυνάμεις στο τέλος, καθώς είδα ότι δεν χανόταν η πρόκριση στον τελικό, αλλά πλέον θέλω εκεί να κάνω κάτι καλύτερο. Σαφώς θα παίξει ρόλο η εκκίνηση αλλά θεωρώ όχι τόσο σημαντικό όσο έπαιξε στο 50άρι».

Μια θέση στο βάθρο θέλει και ο Ανδρέας Βαζαίος στα 200μ. μικτή ατομική. Προκρίθηκε στον τελικό με την πέμπτη καλύτερη επίδοση (1:58.48) και στοχεύει στην κατάρριψη του δικού του πανελληνίου ρεκόρ (1:57.98) για να πανηγυρίσει μια ακόμα διάκριση.

«Δεν ήταν άσχημη κούρσα, αν και έκανα αρκετά λάθη τα οποία και θα πρέπει να τα διορθώσω. Βασικά έχουμε μελέτη το βράδυ, θα ξαναδώ την κούρσα και κυρίως τα περάσματα και θα προσπαθήσω να τα φτιάξω εν’ όψει τελικού».

Η Άννα Ντουντουνάκη από τη μεριά της δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό των 200μ. πεταλούδα, μετά την εξαντλητική χθεσινή κούρσα στα 100μ. του αγωνίσματος.

«Καλώς, κακώς έδωσα πολύ από… μένα χθες ψυχικά. Δεν λέω ότι δεν μπορούσα και σήμερα, ή ότι δεν μπορώ να κολυμπήσω καλύτερο 200άρι, αλλά μου βγήκε κούραση. Όσο και αν είναι στο μυαλό μου, γιατί πάντα το 200άρι με δυσκολεύει βγήκε και κούραση. Ένιωθα κούραση από το πρωί. Όταν είδα ότι δεν πήγα καλά στα προκριματικά άρχισα να πιστεύω ότι δύσκολα θα μου βγει καλός χρόνος το απόγευμα. Ήταν μια ευκαιρία επειδή είμαι καλά να κάνω ένα ρεκόρ και στο 200άρι. Δεν ήρθε, αλλά δεν πειράζει, θα το προσπαθήσω στο 50άρι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x