Στίβος

Τα βρήκαν στη... μέση Κένεντι-Ναζότ

Οι Νίνα Κένεντι και Κέιτι Ναζότ κατέκτησαν από κοινού το χρυσό μετάλλιο στο επί κοντώ γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου της Βουδαπέστης.

Στα δύο χωρίστηκε το χρυσό μετάλλιο στο επί κοντώ γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου της Βουδαπέστης, με νικήτριες τις Νίνα Κένεντι και Κέιτι Ναζότ. Η Αμερικανίδα, νικήτρια πέρυσι στο Όρεγκον στο αγώνισμα, κι η Αυστραλέζα, «χάλκινη» στη διοργάνωση των ΗΠΑ, ξεπέρασαν αμφότερες τα 4,90 στον τελικό του αγωνίσματος στην ουγγρική πρωτεύουσα και μοιράστηκαν την πρωτιά, σημειώνοντας αμφότερες την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο. Αυτό συνέβη γιατί από τα 4,50 μέχρι τα 4,90 είχαν ακριβώς τα ίδια άλματα.

Ήτοι, πέρασαν με την πρώτη τα 4,50 και τα 4,65, ενώ η Κένεντι πέρασε με τη δεύτερη τα 4,75, την ώρα που τα άφησε η Ναζότ. Η Αμερικανίδα πέρασε τα 4,80 με τη δεύτερη, ενώ η Αυστραλέζα τα άφησε. Στη συνέχεια, αμφότερες ξεπέρασαν τα 4,85 με την πρώτη και τα 4,90 με την τρίτη, όμως απέτυχαν και στις τρεις προσπάθειες τους στα 4,95 και με την Κένεντι να χαρίζει στη χώρα της Ωκεανίας τη μεγαλύτερη διάκριση στην ιστορία της με νέο εθνικό κι ατομικό ρεκόρ.

Τρίτη ήταν η περυσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης, η Φινλανδέζα Βίλμα Μούρτο, με 4,80 στην πρώτη της προσπάθεια, ευνοούμενη στο τέλος στην «ισοβαθμία» με τη Σλοβένα Τίνα Σουτέι, αφού η Σκανδιναβή είχε καλύτερες προσπάθειες στα 4,75, σημειώνοντας την καλύτερη φετινή της επίδοση, ενώ η πρώην Γιουγκοσλάβα σημείωσε εθνικό ρεκόρ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x