Ιδανικά ξεκίνησε το 2026 για το ελληνικό Ταεκβοντό. Η Στέλλα Μαρεντάκη διέπρεψε στο βαθμολογούμενο τουρνουά G2 που διεξάγεται στην Φουτζέιρα και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν ασυναγώνιστη, στη φάση των «16» αντιμετώπισε την Τουρλιμπέκοβα (Αζερμπαϊτζάν) και επικράτησε με 2-0. Στα προημιτελικά αγωνίστηκε απέναντι στην Ιρανή Βαλινεϊαντ και με νέα καθολική εμφάνιση νίκησε με 2-0, εξασφαλίζοντας μια θέση στο βάθρο.
Στα ημιτελικά κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Κανουτέ από το Μάλι, όπου η Μαρεντάκη δεν της άφησε κανένα περιθώριο και επικράτησε με 2-0.
Στον μεγάλο τελικό, με μεγάλα ψυχικά αποθέματα η Ελληνίδα πρωταθλήτρια νίκησε με 2-1 την ανεξάρτητη αθλήτρια Σκαπρόβσκα και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, δίνοντας το έναυσμα για πανηγυρισμούς στην ελληνική αποστολή.
Η Ρίτα Κίτσιου δεν τα κατάφερε απέναντι στην Αχμαντί από το Ιράν και ηττήθηκε με 2-0.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






