Στίβος

Χάνει το Ευρωπαϊκό στίβου η Αντρέιτσικ

Μετά την Κριστίν Χούσονγκ, ούτε η Μαρία Αντρέιτσικ θα συμμετάσχει στον ακοντισμό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου του Μονάχου που αρχίζει την επόμενη Δευτέρα.

Εκτός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου του Μονάχου θα μείνει τελικά η Μαρία Αντρέιτσικ. Η «αργυρή» Ολυμπιονίκης του ακοντισμού στο Τόκιο δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό που την ταλαιπωρούσε εδώ και μερικές μέρες και απέσυρε τη συμμετοχή της από τη διοργάνωση, η οποία αρχίζει την επόμενη Δευτέρα στη γερμανική πόλη.

Έτσι, μετά την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2018, ακόμα μια σημαντική αντίπαλος της Ελίνα Τζένγκο τίθεται «νοκ άουτ».

Η Αντρέιτσικ θα αφήσει χωρίς αθλήτρια στο ακόντιο την Πολωνία.

Τα μεγαλύτερα ονόματα της χώρας στη διοργάνωση είναι ο πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στη σφυροβολία, νικητής και στο Ορεγκον, Πάβελ Φάιντεκ, η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2018 στα 400 μέτρα, Τζούστινα Σβιέτι, η "ασημένια" παγκόσμια πρωταθλήτρια σε 20 και 35 χιλιομετρα βάδην στο Ορεγκον, Καταρτζίνα Ζίεμπλο, και η κάτοχος του ρεκόρ U23 στα 100 μέτρα με εμπόδια, Πία Σκαριτσέφσκα.

Σημαντικά ονόματα αποτελούν στη σφαιροβολία οι Πολίνα Γκούμπα, Μίκαελ Χάρατικ, στη σφυροβολία ο "χρυσός" Ολυμπιονίκης, Βόιτσεχ Νοβίτσκι, η μεταλλιούχος σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στα 1.500, Σοφία Ενάουι, στα 400 μέτρα η Νατάλια Κάτσμαρεκ, η τέταρτη στο Ορεγκον στο έπταθλο, Αντριάνα Σούλεκ, και ο πάντα υπολογίσιμος στο επι κοντώ, Πιότρ Λίσεκ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x