Στίβος

Στεφανίδη: «Το πλάνο της ΔΟΕ για εμβολιασμό δεν βγάζει κανένα νόημα»

Τη διαφωνία της με τον εμβολιασμό των αθλητών εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, εξέφρασε η Κατερίνα Στεφανίδη.

Δεν είναι σύμφωνη με το πλάνο της ΔΟΕ για εμβολιασμό των αθλητών εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το προσεχές καλοκαίρι η Κατερίνα Στεφανίδη.

Παρόλα αυτά, η Ελληνίδα αθλήτρια σε δηλώσεις της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου τόνισε ότι πρέπει να συνεχίσουν όλοι να είναι προσεκτικοί. Ενώ, ανέφερε ότι δεν θα συνεχίσει αυτή τη σεζόν στον κλειστό στίβο.

Μεταξύ άλλων, οι δηλώσεις της Στεφανίδη στην κάμερα της ΕΡΤ:

«Μπορώ να απαντήσω με πολλούς τρόπους. Για να πω την αλήθεια ήμασταν στη Γαλλία για τρεις αγώνες και στον κάθε αγώνα οι κανόνες ήταν διαφορετικοί. Για μένα αυτό δεν βγάζει νόημα. Στον έναν αγώνα τρώγαμε όλοι μαζί, στον άλλον έπρεπε να πάρουμε ένα δισκάκι και να πάμε στο δωμάτιό μας. Νομίζω ότι θα έπρεπε να υπάρχουν πιο συγκεκριμένοι κανόνες και να τους ακολουθούμε παντού. Γι’ αυτό είμαι πολύ περίεργη να δω τι θα γίνει και πηγαίνοντας προς το Τόκιο (τον ένα μήνα πριν) και στο Τόκιο.

Ο εμβολιασμός για μένα δεν βγάζει κανένα νόημα από τη στιγμή που όταν κάνεις το εμβόλιο συνεχίζεις να είσαι μεταδοτικός. Εκτός αν έχουμε εμβολιαστεί όλοι στο 100% που δεν νομίζω ότι είναι δυνατό. Για μένα δεν δημιουργείται κάποια ανοσία της αγέλης με αυτόν τον τρόπο ακόμα και μέσα στο Ολυμπιακό Χωριό. Οπότε προστατεύεις μόνο τον εαυτό σου, κανέναν άλλον και θα πρέπει να συνεχίσεις να φοράς μάσκα. Οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί η ΔΟΕ προσπαθεί να μας κάνει να το κάνουμε το εμβόλιο. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί, ειδικά εμείς που κάνουμε πολλά ταξίδια

Φέτος δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για αγώνες, αλλά αποφασίσαμε να τους κάνουμε, επειδή είχα να αγωνιστώ από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα από τον Σεπτέμβριο του 2019 και θεωρήσαμε ότι αυτόν τον ένα μήνα καλύτερα θα ήταν να αγωνιστώ. Για μένα είναι σχεδόν ρεκόρ να φτάσω σε αυτό το αγωνιστικό επίπεδο και στα αγωνιστικά μου κοντάρια με τόσους λίγους μήνες προπόνηση. Αλλά έχουμε αποφασίσει να μη συνεχίσουμε τη σεζόν του Κλειστού. Γιατί θεωρούμε ότι με το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα φτάσουμε μέχρι μέσα Μαρτίου
».



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x