sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Μαρτίνι στο sportfm.gr: «Κανείς δεν υπερασπίστηκε την Αργεντινή όπως ο Μαραντόνα...»

Ο Λεάντρο Μαρτίνι, συνεργάτης του Ντιέγκο Μαραντόνα στη Χιμνάσια λα Πλάτα, αποθεώνει στο sportfm.gr τον «Θεό» του ποδοσφαίρου.

Τον έζησε από πολύ κοντά τους τελευταίους μήνες και θέλησε να μοιραστεί τις εντυπώσεις του μαζί μας/σας.

Ο Λεάντρο Μαρτίνι, συνεργάτης του τεράστιου Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα στη Χιμνάσια λα Πλάτα, δέχτηκε να μιλήσει στο sportfm.gr και στον Γιώργο Τσανάκα για τον «Θεό» του ποδοσφαίρου.

Χαρακτηρίζει τον Ντιεγκίτο ως έναν «τρομερό άνθρωπο, που έφτιαχνε την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών και ήθελε να τους βοηθήσει ακόμη και στα οικογενειά τους ζητήματα», ενώ αναφέρει πως ο Μαραντόνα είναι «το πριν και το μετά του ποδοσφαίρου».

Παράλληλα, μιλάει για την θλίψη που υπάρχει στην Αργεντινή για τον χαμό του σπουδαίου συμπατριώτη τους, ενώ αναφέρεται και στις τελευταίες του ημέρες, όπου υπήρχε ανησυχία για την υγεία του!

-Στην Αργεντινή, ο Μαραντόνα λατρεύεται ως Θεός. Ίσως και περισσότερο από τον Θεό για μερικούς. Πώς είναι τα πράγματα στην Αργεντινή αυτή τη στιγμή; Ποια είναι η αντιμετώπιση του κόσμου;
«Στην Αργεντινή υπάρχει τεράστια θλίψη. Ο Ντιέγκο ήταν πάντα μια πηγή χαράς για όλο τον κόσμο της Αργεντινής και σήμερα η χώρα βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση που ελάχιστες φορές έχουμε αντιμετωπίσει ξανά. Χιλιάδες κόσμου έχει βγει στους δρόμους για να αποτίσει φόρο τιμής στον Μαραντόνα, στα γήπεδα και στους αθλητικούς χώρους τον τιμούν, αλλά όλα γίνονται με πολύ θλιβερό τρόπο...»

-Τι είναι τελικά ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα για τους Αργεντινούς; Τι είναι ο Μαραντόνα για το ποδόσφαιρο;
«Ο Ντιέγκο ήταν, είναι και θα είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών. Για εμάς τους Αργεντινούς και για τον κόσμο του ποδοσφαίρου, ήταν το πριν και το μετά».

-Εσύ τον είχες ζήσει από κοντά, μιλούσατε και είχατε μια συχνή επικοινωνία. Μπορείς να μας περιγράψεις τον Μαραντόνα ως άνθρωπο αλλά και ως προπονητή;
«Σαν άνθρωπος, ήταν κάποιος που σε γέμιζε με αυτοπεποίθηση, σου έδινε συμβουλές, σου έλεγε τις καλές και τις κακές εμπειρίες του. Μπορούσες πάντα να πάρεις πολλά θετικά και να μάθεις πράγματα από τις συζητήσεις που είχες μαζί του. Αυτό που ένιωσα τη στιγμή που μπήκε για πρώτη φορά στα αποδυτήρια και παρουσιάστηκε στην ομάδα, δεν το έχω νιώσει ποτέ και με κανέναν, είναι ένα πολύ δύσκολο συναίσθημα για να το εξηγήσω. Ως προπονητής είχε... μάτι στις επιλογές ποδοσφαιριστών, ενώ ήταν εξαιρετικός στο ψυχολογικό κομμάτι».


*ο Ντιέγκο Μαραντόνα με τον Λεάντρο Μαρτίνι

-Σας μιλούσε στις προπονήσεις; Τι συμβουλές έδινε στους παίκτες του αλλά και τι συμβουλές στα υπόλοιπα μέλη του τεχνικού επιτελείου;
«Είχε εξαιρετική σχέση με τους ποδοσφαιριστές. Έδινε έμφαση στις λεπτομέρειες, ακόμη και για τις ανάγκες που είχε ο καθένας όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και με την οικογένειά του, νοιαζόταν για όλα τα θέματα. Δεν τον ένοιαζε μόνο δηλαδή αν έπαιζε καλά ή όχι η ομάδα ή ένας ποδοσφαιριστής. Ένας τρομερός άνθρωπος από κάθε άποψη».

-Θέλω να μου πεις κάποια άγνωστη ιστορία που μπορεί να είναι άγνωστη στο ποδοσφαιρικό κοινό, αλλά ένας Αργεντινός που βρίσκεται μέσα στο ποδόσφαιρο όπως εσύ την γνωρίζεις!
«Την ημέρα της παρουσίασής του στην ομάδα, ο αγωνιστικός χώρος ήταν γεμάτος. Σε μια στιγμή, ένας καλός του φίλος του είπε πως πρέπει σιγά-σιγά να αποχωρήσει, αλλά αυτός πολύ ήρεμα του είπε: "Περίμενε λίγο, μιλάω με τα παιδιά." Μιλούσε σε εμάς, της Χιμνάσια Β'. Εμείς, δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι συνέβαινε αυτό, ήταν 25-30 λεπτά τα οποία απολαύσαμε τόσο πολύ στο να μιλάμε με τον Ντιέγκο.

Σε αυτό το διάστημα, μάλιστα, είχε δεχτεί πολλές κλήσεις από τα παιδιά του και έδειχνε πως είναι πολύ χαρούμενος που προπονεί μια ομάδα που αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία της πατρίδας του».


-Πώς ήταν οι ημέρες του Μαραντόνα πριν νοσηλευτεί στο νοσοκομείο για να κάνει εγχείρηση στο κεφάλι; Πώς ήταν ο ίδιος, πώς συμπεριφερόταν;
«Πριν την επέμβαση υπήρχε μεγάλη ανησυχία για την υγεία του, αλλά όλη η ομάδα ήταν δίπλα του, όλοι θέλαμε να τον δούμε να γίνεται καλά και να είναι και πάλι χαρούμενος. Πριν από αυτό, στην ομάδα έδειχνε πως είναι πολύ άνετος και δεν έχει κάτι. Όλοι τον λάτρευαν, οι οπαδοί, οι ποδοσφαιριστές και οι άνθρωποι που δούλευαν γύρω από αυτόν. Αυτός από την μεριά του νοιαζόταν και ανησυχούσε αν είναι όλοι καλά στην ομάδα».

-Ήταν υπόδειγμα ποδοσφαιριστή, ίσως ο καλύτερος που έχουμε δει ποτέ. Αλλά και εκτός γηπέδων είχε κακή συμπεριφορά, που δεν ταίριαζε με το ποδόσφαιρο... Κάνε μου ένα σχόλιο για τον Μαραντόνα...
«Το μόνο πράγμα που μπορώ να πω είναι πως ως ποδοσφαιριστής ήταν ότι καλύτερο έχω δει στη ζωή μου. Ο τρόπος που υπερασπίστηκε την φανέλα της Αργεντινής, κανένας δεν μας εκπροσώπησε καλύτερα σε ολόκληρο τον κόσμο! Τον αγαπήσαμε, τον αγαπάμε και πάντα θα τον έχουμε στην καρδιά μας για αυτό που ήταν. Ο καλύτερος όλων...».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x