Η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης τής ανέθεσε τη διοργάνωση, η οποία θα γίνει 18-19 Ιουλίου στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της ακριτικής πόλης, σε συνεργασία με τον τοπικό Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες.

Μετά το αντίστοιχο Πρωτάθλημα της παιδικής κατηγορίας, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή στο ΣΕΦ, αυτοί οι αγώνες είναι οι δεύτεροι εξ αναβολής που αποφασίστηκε να διεξαχθούν μετά την καραντίνα. Λόγω των ειδικών συνθηκών και των αναγκαστικών αλλαγών στο αγωνιστικό πρόγραμμα, θα πραγματοποιηθούν κατευθείαν σε μία φάση, ενώ θα περιλαμβάνουν μόνο το αγώνισμα του απλού.

Εφόσον δεν υπάρχουν προκριματικά, δηλώνουν ν’ αγωνιστούν όσοι αθλητές κι όσες αθλήτριες θέλουν μέχρι 12 ετών. Οι ηλεκτρονικές δηλώσεις συμμετοχής είναι σε εξέλιξη από τη Δευτέρα, λήγουν στις 13 του μήνα και δεν απαιτείται σχετικό παράβολο για τους αθλητές.
Το μεσημέρι της ερχόμενης Τρίτης, 14 του μήνα, θα γίνουν οι κληρώσεις των ομίλων. Η Φλώρινα «καλλιεργεί» με συνέπεια και φροντίδα την επιτραπέζια αντισφαίριση εδώ και χρόνια κι έχει δοκιμαστεί οργανωτικά με τη διεξαγωγή πολλών και διαφορετικών διοργανώσεων στο άθλημα.

Ο Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες είχε ζητήσει το επικείμενο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα από την ομοσπονδία κι εκτιμά ότι με μία ακόμα διοργάνωση πανελλαδικής εμβέλειας υλοποιεί τον πάγιο στόχο της ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού στην περιοχή.

Τέλος, έγινε γνωστό ότι συνδιοργανωτής θα είναι και ο Δήμος Φλώρινας, ενώ θα προσφέρει στήριξη και η Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube