sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Στίβεν Τσούμπερ: Ο υποτιμημένος που δίνει… φιλιά ζωής στην ΑΕΚ!

Μπορεί να έρχεται από τον πάγκο, αλλά έχει χαρίσει μόνος του 9 βαθμούς στην ΑΕΚ!

Με ήρωα τον Στίβεν Τσούμπερ, η ΑΕΚ πήρε το τρίποντο στην αναμέτρηση με τον Άρη και προχωράει ακάθεκτη στην προσπάθεια για κατάκτηση του τίτλου.

Όπως αποδείχθηκε και χθες, χάρη στον Ελβετό η «Ένωση» αποκτά σφυγμό όταν το έχει ανάγκη και αλλάζει τα δεδομένα με την παρουσία του εντός γηπέδου.

Σε ένα ματς όπου η «Ένωση» κλήθηκε να αντιμετωπίσει την πίεση και τα λεπτά κυλούσαν βασανιστικά, ο Ματίας Αλμέιδα έπρεπε να βρει λύση για να αποδράσει. Η χθεσινή επικράτηση λοιπόν ήταν αποτέλεσμα πολλών, αλλά έργο κυρίως ενός. Και δεν ήταν η πρώτη φορά…





Ο Τσούμπερ αμφισβητήθηκε έντονα για την αγωνιστική του αστάθεια πέρυσι και φέτος, αλλά έδωσε το φιλί της ζωής σε παιχνίδια που ήταν κρίσιμα. Περιορίστηκε για πολύ καιρό σε ρόλο αλλαγής και έγινε λογική η ερώτηση «για πόσο θα συνεχίσει σε αυτό το ρυθμό ένα από τα πιο ακριβά συμβόλαια της ομάδας».

Η απάντηση όμως δόθηκε τον Γενάρη και έμελλε να γίνει η αρχή για το αγωνιστικό του come back. Με τα 2 γκολ απέναντι στον Άρη έφτασε συνολικά τα 5, έχοντας ακόμα 5 αναμετρήσεις για τη λήξη των play off. Όσο για τα τρία γκολ στην κανονική διάρκεια ήταν σε τρία παιχνίδια-φωτιά.

Πράξη πρώτη, Ιωνικός στη Νίκαια και η ΑΕΚ καλείται να γυρίσει εις βάρος της ματς, με τον Τσούμπερ να αναδεικνύεται χρυσή αλλαγή και να δίνει το διπλό στις καθυστερήσεις.

Πολλοί, μεταξύ άλλων και ο ίδιος ο Ελβετός, δε θα πίστευαν ότι τη λύση θα την έδινε εκείνος, αν αναλογιστεί κανείς τις μέχρι τότε εμφανίσεις του. Ένα γκολ που φαίνεται να ξεμπούκωσε τον Ελβετό, που προσπαθούσε απεγνωσμένα να βρει δίχτυα σε κάθε ευκαιρία.



Πράξη δεύτερη και το πολυσυζητημένο ματς «των κοντών δοκαριών» στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο διεξάγεται μετά κόπων και βασάνων. Η «Ένωση» κινδύνεψε με την τρικυμία των τελευταίων λεπτών, αλλά πήρε τη νίκη χάρη στο δυναμικό πρώτο 45λεπτο και το μοναδικό γκολ του Τσούμπερ. Μία ακόμη δυνατή εμφάνιση του άσου της ΑΕΚ και οι ελπίδες της αγωνιστικής του «ανάστασης» έχουν αρχίσει να γιγαντώνονται.

Στίβεν Τσούμπερ: Ο άνθρωπος που δίνει… φιλιά ζωής στην ΑΕΚ!

Πράξη τρίτη και φαρμακερή, η πρώτη ήττα στην OPAP ARENA με 1-3 από τον Ολυμπιακό, με το αήττητο εντός έδρας σερί να διακόπτεται έπειτα από πέντε μήνες. Έχοντας μείνει με τρία γκολ πίσω, η ΑΕΚ πετυχαίνει ένα και μοναδικό, χάρη στο «ελβετικό κλειδί» της. Δεν γύρισε το ματς, αλλά σαν αλλαγή έδωσε ξανά τα πάντα, γεγονός που ανταμείφθηκε από τον κόσμο με θερμό χειροκρότημα.



Ώσπου φτάσαμε στο χθες. Με την υπογραφή των δύο κεραυνών του, η ΑΕΚ καθάρισε τον εξαιρετικό Άρη και παραμένει στη κορυφή, ισόβαθμη με τον Παναθηναϊκό ως ένα από τα δυο μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει στο τέλος, αλλά οι φίλοι της «Ένωσης» μπορούν βάσιμα να ελπίζουν και σε νέους πανηγυρισμούς με… κλειστά μάτια.

Στίβεν Τσούμπερ: Ο άνθρωπος που δίνει… φιλιά ζωής στην ΑΕΚ!

Επιμέλεια: Γεωργιάννα Σιώμου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x