Η διοργάνωση αφορά στους αθλητές και τις αθλήτριες μέχρι 21 ετών και θα διεξαχθεί το προσεχές σαββατοκύριακο στην Ελευσίνα και το κλειστό γυμναστήριο του τοπικού Γ.Α.Σ., στην Παλαιά Ελαιουργική.

Την πρώτη πράξη των αγώνων αποτέλεσε η κλήρωση των γκρουπ, που έγινε το μεσημέρι της Τρίτης σα γραφεία της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Για τρίτη συνεχόμενη σεζόν, από τότε δηλαδή που επανέφερε η ομοσπονδία τον θεσμό στο πρόγραμμά της, θα υπάρχει απευθείας τελική φάση. Η διαφορά είναι ότι φέτος αφαιρέθηκε το αγώνισμα του διπλού και υπάρχει μόνο το απλό, όπως ορίζει η ειδική, λόγω των συνθηκών από τον κορωνοϊό, προκήρυξη.

Τις 95 έφτασαν οι τελικές δηλώσεις συμμετοχής και προέρχονται από 36 σωματεία της χώρας. Χωρίζονται σε 64 άνδρες και 31 γυναίκες. Θα δώσουν το «παρών» αθλητές από τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, τη Φλώρινα, την Πάτρα, την Κορινθία, τη Λάρισα, την Αλεξανδρούπολη, τα Χανιά, το Ρέθυμνο και φυσικά τις περιοχές της Αττικής.

Τη διαδικασία των γκρουπ περνάνε χωρίς αγώνες οι οκτώ πρώτοι αθλητές και οι έξι πρώτες αθλήτριες του πίνακα αξιολόγησης των δύο ηλικιακών κατηγοριών, από αυτούς, βέβαια, που δήλωσαν συμμετοχή. Τα φαβορί θα τοποθετηθούν κατευθείαν στο τελικό ταμπλό του «νοκ άουτ».

Η πρώτη φάση περιλαμβάνει 14 γκρουπ των τεσσάρων στους Νέους άνδρες και επτά γκρουπ των τεσσάρων και τω τριών στις Νέες γυναίκες. Οι δύο πρώτοι-ες των ομίλων θα περάσουν στο ταμπλό.

Όλα τα παιχνίδια θ’ αναδεικνύουν νικητή τον καλύτερο-η των πέντε σετ, δεν θα γίνουν απονομές κι αυστηρά θα ισχύσουν τα πρωτόκολλα της Ειδικής Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, όπως και οι γενικές οδηγίες του ΕΟΔΥ για της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube