Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Εμείς στην Ελλάδα θα βγάζαμε νοκ άουτ τον Γκουαρντιόλα, τον Κλοπ και τον Τούχελ!

Αν μείνεις και ένα χρόνο χωρίς ομάδα η ουρά στο ταμείο ανεργίας μεγάλωσε και έχεις πρόβλημα! Εδώ έχει αρχίσει και έχει πρόβλημα πια ο Μουρίνιο που είναι σε διαρκή πτωτική τροχιά!

Κοίταζα τη λίστα των Βρετανών προπονητών που δούλεψαν στην Ισπανία μεταπολεμικά και δεν μπόρεσα να συγκρατήσω ένα χαμόγελο όταν είδα το όνομα του Βικ Μπάκιγχαμ, του ανθρώπου που ανέδειξε τον Κρόιφ στον Άγιαξ, να πηγαίνει το 1970 στην Μπαρτσελόνα απευθείας από πού λέτε; Από τον Εθνικό Πειραιά! Σας ακούγεται ως ανέκδοτο αλλά έτσι ακριβώς συνέβη πριν μισό αιώνα!

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Ο Μπάκιγχαμ μάλιστα είχε αισθανθεί την ανάγκη να… απολογηθεί μιλώντας στην εμβληματική εφημερίδα της εποχής την ΟΜΑΔΑ εξηγώντας πως δεν εγκατέλειψε τον Εθνικό για τα μάτια της Μπαρτσελόνα αλλά η πρόταση ήταν πολύ καλή και επειδή δεν του είχαν απαντήσει για ανανέωση του συμβολαίου στον Πειραιά έφυγε για την Βαρκελώνη!

Ακόμα ένας που δούλεψε στον Εθνικό στα 70’s με επιτυχία, ο αείμνηστος Τζον Μόρτιμερ, πήγε στην Ιβηρική και δούλεψε με επιτυχία στην Μπέτις στη δεκαετία του ’80 χωρίς η Ελλάδα να αποτελέσει ταφόπλακα στην καριέρα του! Διαβάστε εδώ ολόκληρο το κείμενο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x