Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα δοθεί και το βραβείο κοινού, το οποίο θα προκύψει από την ψηφοφορία που θα ξεκινήσει την Πέμπτη και θα ολοκληρωθεί την επόμενη Παρασκευή.


Δείτε παρακάτω τους υποψηφίους ανά κατηγορία:

Άνδρες
Εμμανουήλ Καραλής (ΓΣ Κηφισιάς) επί κοντώ
Ξεκίνησε τη χρονιά με την κατάκτηση της τέταρτης θέσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης. Η συνέχεια ήταν εξίσου καλή για εκείνον, αφού έφτασε στην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στο Γκέφλε. Συμμετείχε και στον προκριματικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ντόχα.

Κώστας Μπανιώτης (ΠΜΣ Ολυμπιάδα Κομοτηνής) ύψος
Κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο της καριέρας του σε μεγάλη διοργάνωση, ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στη Γλασκώβη.

Μίλτος Τεντόγλου (ΓΣ Κηφισιάς) μήκος
Δύο χρυσά μετάλλια και πολλές καλές εμφανίσεις σε διοργανώσεις ανά τον κόσμο ήταν ο απολογισμός του για το 2019. Πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό στίβο με άλμα στα 8,38 και νέο πανελλήνιο ρεκόρ, νικητής λίγους μήνες αργότερα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, επίσης, με πανελλήνιο ρεκόρ κατηγορίας. Τον περασμένο Σεπτέμβριο αγωνίστηκε στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην Ντόχα, όπου ήταν δέκατος.

Γυναίκες
Νικόλ Κυριακοπούλου (ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009) επί κοντώ
Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού της Γλασκώβης κρέμασε στο στήθος της το χάλκινο μετάλλιο, προσθέτοντας μία ακόμη διάκριση στο πλούσιο βιογραφικό του. Ήταν παρούσα και στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην Ντόχα.

Βούλα Παπαχρήστου (ΑΟ Κάλλιστος) τριπλούν
Έκανε εξαιρετική εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, όπου με άλμα στα 14,50, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, παραμένοντας στο βάθρο των νικητριών μιας μεγάλης διοργάνωσης.

Κατερίνα Στεφανίδη (ΑΟ Φιλοθέης) επί κοντώ
Για άλλη μια φορά ήταν παρούσα στο βάθρο της κορυφαίας διοργάνωσης της χρονιάς, αφού κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο της Ντόχα. Νωρίτερα στη σεζόν, είχε κατακτήσει την πρώτη θέση στον τελικό του Diamond League και ήταν τέταρτη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού.

Άνδρες Κ20
Ανδρέας Πανταζής (ΑΟ Μεγάρων) τριπλούν
Κατάφερε στον κορυφαίο αγώνα της σεζόν για εκείνον, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, να ξεπεράσει τον εαυτό του και να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο αγώνισμα του τριπλούν.

Δημήτρης Τσίτσος (ΟΦΚΑ Φίλιππος Γιαννιτσών) ακοντισμός
Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, κατάφερε να φτάσει μέχρι το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 στο Μπορός της Σουηδίας.

Χρήστος Φραντζεσκάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) σφυροβολία
Πραγματοποίησε πολύ καλή χρονιά. Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 με την δεύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ευρώπη στην κατηγορία του και, φυσικά, νέο πανελλήνιο. Παράλληλα, συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών στην Ντόχα.

Γυναίκες Κ20
Σπυριδούλα Καρύδη (Κερκυραϊκός ΓΣ) τριπλούν
Έγινε η πρώτη Ελληνίδα νεανίς που ξεπερνάει το φράγμα των 14 μέτρων στο τριπλούν. Με αυτό το άλμα, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στις Νεάνιδες και πανηγύρισε την κορυφαία διάκριση της καριέρας της.

Σταυρούλα Κοσμίδου (Αίολος Μακεδονίας ΓΕΠΘ) σφυροβολία
Με σταθερές εμφανίσεις στη διάρκεια της σεζόν έφτασε μέχρι την πέμπτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας της.

Κυριακή Φιλτισάκου (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) 10.000 μ. Βάδην
Από τις καλύτερες ελληνικές παρουσίες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αφού, ξεπερνώντας τον εαυτό της στον σημαντικότερο αγώνα της, κατάφερε να τερματίσει στην πέμπτη θέση.

Άνδρες Κ18
Γιάννης Γρανιτσιώτης (ΓΟ Γιάννη Παλάσκα) 200 μ.
Κατάφερε να βελτιώσει ένα από τα παλαιότερα πανελλήνια ρεκόρ της κατηγορίας Κ18, αυτό των 200 μέτρων, όταν τερμάτισε την απόσταση σε 21.35 στα Ορσίπεια. Η συνέχεια στη σεζόν δεν ήταν αυτή που θα ήθελε, αφού ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό.

Γιάννης Καριοφύλλης (ΓΑΣ Σκάλας) 200 μ.
Με σταθερές εμφανίσεις από την αρχή της χρονιάς μέχρι και το φινάλε της, κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό του και να φτάσει μέχρι την πέμπτη θέση στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας του Μπακού.

Σωτήρης Χύτας (ΑΕ Μεσογείων Αμεινίας) επί κοντώ
Στη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κ18 στα Τρίκαλα ανέβηκε πάνω από τα 5,21, που ήταν η κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη για την κατηγορία του. Λίγο αργότερα βρέθηκε στο Μπακού για το Φεστιβάλ Νεότητας και κατέλαβε την πέμπτη θέση.

Γυναίκες Κ18
Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (ΓΑΣ Κουφαλίων) 100 μ.
Βελτίωσε δύο φορές το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας στα 100 μέτρα κι άλλη μια το ισοφάρισε. Πέτυχε δύο πανελλήνια ρεκόρ στα 60 μέτρα, ενώ στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες παρουσίες. Η νεαρή ήταν πέμπτη στα 100 μ., ενώ κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με την ομάδα 4Χ100Χ200Χ300Χ400 μέτρα.

Αναστασία Ντραγκομίροβα (ΑΣ Κένταυρος) έπταθλο
Αναμφίβολα η καλύτερη ελληνική παρουσία στο Ολυμπιακό Φεστιβαλ Νεότητας, αφού ήταν η μόνη με μετάλλιο σε ατομικό αγώνισμα και συγκεκριμένα στο έπταθλο, όπου με 5.817 βαθμούς πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ Κ18. Η νεαρή, στη διάρκεια της σεζόν, είχε βελτιώσει, μία ακόμη φορά, το ρεκόρ της κατηγορίας στο αγώνισμα, ενώ είχε καλές εμφανίσεις τόσο στο μήκος, όσο και στη σφαιροβολία.

Ελίνα Τζένγκο (ΑΣ Κένταυρος) ακοντισμός
Από τις κορυφαίες αθλήτριες του κόσμου στον ακοντισμό, αφού κατάφερε στη διάρκεια της περασμένης σεζόν να πετύχει την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών παγκοσμίως για την κατηγορία Κ18, ενώ στη διάρκεια του έτους με το ακόντιο των γυναικών σημείωσε 61,48 μ., που ήταν η κορυφαία επίδοση στον κόσμο στις νεάνιδες. Η αθλήτρια στάθηκε άτυχη, καθώς τραυματίστηκε και δεν κατάφερε να δώσει στη σεζόν τη συνέχεια που θα ήθελε. Παρόλα αυτά, ήταν τέταρτη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20.

Άννα Χατζηπουργάνη (ΓΑΣ Αρχέλαος) 400 μ. εμπ.
Σε κάθε της αγώνα κατάφερε να βελτιώνει τους χρόνους της και να ξεπερνά τον εαυτό της. Στη διάρκεια της σεζόν, πέτυχε τρεις φορές πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας της με αποκορύφωμα το 59.89 στο Μπακού, επίδοση που της έδωσε την τέταρτη θέση στη διοργάνωση. Η νεαρή ήταν μέλος της ομάδας 4Χ100Χ200Χ300Χ400 που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube