Μπορεί οι επιδράσεις του κορωνοϊού να συνεχίζονται σε διάφορα επίπεδα, ωστόσο αυτό δεν επηρεάζει το αμφίδρομο ενδιαφέρον για συνεργασίες και από την πλευρά των ξένων συλλόγων και από την πλευρά των Ελλήνων πρώην ή νυν διεθνών. Υπάρχουν περιπτώσεις, μάλιστα, όπου αθλητές έκλεισαν συνεργασία με πάνω από έναν σύλλογο!

Οι περισσότεροι «λεγεωνάριοι» θα βρεθούν πάλι στις National κατηγορίες της Γαλλίας, δηλαδή από την τρίτη εθνική κατηγορία και κάτω. Επίσης, συναντάμε μία συμφωνία με ομάδα αντίστοιχων κατηγοριών στη Γερμανία, διατηρείται μία συνεργασία με ομάδα πρώτης κατηγορίας της Σουηδίας, έμπειρος διεθνής μας θα εμφανιστεί σε πρωταθλήματα της Ιταλίας, της Σερβίας, της Ιταλίας και της Σουηδίας, ενώ αρκετά παιδιά θ’ αγωνιστούν ξανά σε ομάδες της Κύπρου.

Θυμίζουμε ότι μέλη των Εθνικών μας ομάδων ανδρών-γυναικών έχουν από καιρό υπογράψει σε Πολωνία, Βέλγιο, Ιταλία, Γερμανία, Τσεχία, αλλά και Ιαπωνία. Στην πορεία πιθανότατα θα γίνουν γνωστές κι άλλες μεταγραφές στο εξωτερικό.

Η Γεωργία Ζαβιτσάνου έχει συμφωνήσει με δύο ξένες ομάδες (διατηρώντας το δικαίωμα να παίζει και στην Ελλάδα). Ωστόσο, το κατά πόσο θ’ ανταποκριθεί στις αγωνιστικές τους δραστηριότητες θα εξαρτηθεί από το πρόγραμμα στις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Bath της Αγγλίας (είναι πάνω στην Κλινική Ψυχολογία), όπως κι από τους περιορισμούς των Άγγλων σχετικά με τα αεροπορικά ταξίδια.

Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών παραμένει στη Μελαρένερτζι, η οποία αγωνίζεται στη Σούπερ κατηγορία της Σουηδίας και είναι άλλη μια χρονιά και στη γαλλική Σεν Πιερ 2 για να τη βοηθήσει στις National 1 και 2 (στις γυναίκες σημειωτέον, οι Γάλλοι δεν έχουν πια Pro B, δηλαδή δεύτερη εθνική κατηγορία).

Ο Τάσος Ρηνιώτης αξιοποιεί ακόμη πιο πολύ το γεγονός ότι δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό ομάδων. Συμφώνησε με τέσσερις από το εξωτερικό και παράλληλα συνεχίζει στην ελληνική Α1. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών το 2017 ανανέωσε με τη γαλλική Νις, που αγωνίζεται στη National 1 (τρίτη κατηγορία) κι επιπλέον θα βρεθεί στη Σουηδία για τη Φάλκενμπεργκ, στην Ιταλία για τη Σαντ Εσπεντίτο από τη Νάπολη (ομάδες πρώτης κατηγορίας οι συγκεκριμένες) και στη Σερβία για τη Παλίλουλα (δεύτερη κατηγορία). Η συμφωνία του για την Ιταλία και τη Σερβία είναι για λίγα παιχνίδια, ενώ είναι πιθανό να βρει ακόμη μία ομάδα από την Ευρώπη.

Γενικά, στην τρίτη γαλλική κατηγορία των ανδρών θα είναι έντονη και αυτή τη σεζόν η ελληνική παρουσία. Οι πρωταθλητές Ελλάδας του διπλού ανδρών, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος και Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, παραμένουν άλλη μια χρονιά στη Ρομάν ASPTT. Ο πολύπειρος Κώστας Λαγογιάννης μετακινήθηκε στη C'Chartres, ενώ τα αδέρφια Κορδούτη, ο Δημήτρης και ο Ιάσονας, θα παίξουν στην Αντίμπ.

Στη National 2 θα βρεθούν ο Δημήτρης Παπαδημητρίου με την Ερμόν Πλεσί και ο Νίκος Αντωνιάδης με τη Βίσεμπουργκ. Με τη Σεν Ντενί, που είναι στην ίδια κατηγορία, ανανέωσε ο τωρινός πρωταθλητής Ελλάδας του απλού Νέων ανδρών, Στράτος Δαμιανής.
Για τη National 3 έχει γίνει γνωστό, προς το παρόν, ότι ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας, Γιάννης Βλοτινός, συμφώνησε για κάποια παιχνίδια με τη Σεν Πιερ 2 και στην ίδια ομάδα θα ζήσει την εμπειρία του εξωτερικού ο νεαρός διεθνής Ζήσης Δουκέρης. Στην Ποντουάζ Σερζί 2 πήγε ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, πρωταθλητής Ελλάδας του απλού Νέων το 2019.

Στις κατηγορίες των γυναικών και, πέρα από την περίπτωση της Ζαβιτσάνου και άλλες συμφωνίες που ήδη έχουν δημοσιοποιηθεί, η πρωταθλήτρια Ελλάδας του διπλού γυναικών το 2018, Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα, παραμένει στην Εσιρόλ και τη National 1, ενώ η πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού νεανίδων, Όλγα Γεωργοπούλου, συνεχίζει στη Γαλλία και τη Λε Μαν Σαρτέ, που αγωνίζεται στη National 2.

O διακεκριμένος έφηβος Αλεσσάντρο Φέλτσερ θα παίξει στη Γερμανία, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. Συμφώνησε με την Οντενχάιμ, η οποία βρίσκεται στην Oberliga, το τρίτο επίπεδο διασυλλογικών πρωταθλημάτων μετά την Bundesliga και τη Regionalliga και θ’ αγωνιστεί στον όμιλο της Περιφέρειας Baden-Wurttemberg.

Σύμφωνα με τις ιστοσελίδες των ομοσπονδιών σε Γαλλία και Γερμανία τα πρωταθλήματα είναι ν’ αρχίσουν το προσεχές σαββατοκύριακο.

Τέλος, όσον αφορά σε συνεργασίες με ομάδες πρώτης κατηγορίας της Κύπρου να σημειωθεί βασικά ότι βγαίνει πρώτη φορά εκτός συνόρων η 13χρονη Λεμονιά Γκαϊντατζή, η οποία κατέκτησε τον Ιούλιο το χρυσό μετάλλιο στο απλό νεανίδων του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και το ασημένιο στο απλό κορασίδων. Θα συνδυάσει την παρουσία της σε ελληνικό διασυλλογικό πρωτάθλημα με παιχνίδια στο ΚΝ Ακρόπολης.

Ο Αναστάσιος Καριοφυλλίδης συμφώνησε με τον Μαυρομάτη Αγίου Παύλου, ο Κωνσταντίνος Λυκοστράτης με τον Λένα Λεμεσού και οι Εμανουήλ Αλαρούπι, Ηλίας Μιχαηλίδης με το ΚΝ Ακρόπολης.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube