Ελλάδα

Στο τριφύλλι ο Μαυροκεφαλίδης!

Ο Παναθηναϊκός έκανε την… έκπληξη και απέκτησε τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη καλύπτοντας τις θέσεις των ψηλών! Στο στόχαστρο για την περιφέρεια ο Μάριος Μπατής.

Με τον καλύτερο τρόπο ο Παναθηναϊκός κάλυψε τις θέσεις των ψηλών στο ρόστερ του!

Όπως αναφέρει σήμερα η Πράσινη, οι Πρωταθλητές ήρθαν σε συμφωνία με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη ο οποίος αποτελούσε μεταγραφικό στόχο, και μάλιστα κύριο, του Ολυμπιακού.

Ο διεθνής σέντερ συμφώνησε σε όλα με τους πράσινους αργά χθες το βράδυ μετά από επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, μετά από σχετική εισήγηση του Αργύρη Πεδουλάκη.

Ο Μαυροκεφαλίδης αποτελούσε στόχο πολλών ομάδων όπως και των ερυθρόλευκων.

Οι διαπραγματεύσεις μαζί τους όμως δεν κατέληξαν σε συμφωνία καθώς υπήρχε διαφορά στο οικονομικό (του πρόσφεραν 1,2 εκατ. ευρώ για διετές συμβόλαιο) και χθες βράδυ αποσύρθηκε η προσφορά. Η πρόταση του Παναθηναϊκού κάλυψε τον παίκτη και οι σχετικές ανακοινώσεις από την πλευρά της ΚΑΕ δεν αποκλείεται να γίνουν μέσα στην ημέρα επισφραγίζοντας μια μεταγραφική επιτυχία.

Με την προσθήκη του Μαυροκεφαλίδη ο Παναθηναϊκός πιθανότατα τελειώνει με τις μεταγραφές των ψηλών και παράλληλα διαθέτει δύο θέσεις ξένων (μια κοινοτικού και μία μη κοινοτικού) για να καλύψει τυχόν κενά.

Τα τελευταία χρόνια ο Μαυροκεφαλίδης αγωνίστηκε στην Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης, όταν έφυγε από τον Ολυμπιακό το 2011. Στο τέλος της τελευταίας αγωνιστικής σεζόν φόρεσε τη φανέλα της Μπαρτσελόνα για τους τελικούς της ισπανικής λίγκας.

Την περασμένη περίοδο ο Μαυροκεφαλίδης είχε 14,5 πόντους, 5,3 ριμπάουντ και 1,4 ασίστ κατά μέσο όρο στο Eurocup με τη Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης, στη VTB League είχε 15,5 πόντους, 6,3 ριμπάουντ και 1,8 ασίστ ανά αγώνα. Με την Μπαρτσελόνα σε 12 ματς είχε 6,5 πόντους και 3,3 ριμπάουντ σε 14 λεπτά κατά μέσο όρο στα ισπανικά play offs.

Τσεκάρει και Μπατή…

Ο Παναθηναϊκός όμως δεν σταματά εδώ τις μεταγραφές του… Ο Αργύρης Πεδουλάκης αναζητά άλλον έναν πλέι-μέικερ και έτσι οι πράσινοι κοιτούν την περίπτωση του Μάριου Μπατή από τον Πανιώνιο.

Ο 33χρονος άσος (1,91μ.) έχει περάσει από Ηράκλειο, Ηλυσιακό, Νήαρ Ηστ, Ολύμπια Λάρισας και Μαρούσι. Από το 1999 μέχρι το 2003 και από το 2010 μέχρι φέτος ανήκε στον Πανιώνιο. Μαζί του την τελευταία σεζόν είχε 5,5 πόντους, 2,8 ριμπάουντ και 2,5 ασίστ σε 21,3 κατά μέσο όρο στην Α1, ενώ στο Eurocup είχε 6,2 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2,8 ασίστ ανά αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x