Στοίχημα

Η πρόταση της ημέρας: Με τα... κόρνερ της ΑΕΚ στην Τούμπα

Η στοιχηματική πρόταση της ημέρας από το Κύπελλο Ελλάδος.

Δεν κύλησε καλά η χθεσινή μέρα για τη στήλη, καθώς οι προτάσεις του Λουκά Χατζή σε Κύπελλο Ελλάδας και Champions League δεν επιβεβαιώθηκαν. Με την ελπίδα, ωστόσο, να αποτελέσει απλώς μια κακή παρένθεση και λόγω και των ελάχιστων επιλογών που μας δίνονται, θα στραφούμε εκ νέου στη δεύτερη τη τάξει εγχώρια διοργάνωση και στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (19:00): Αγώνας ρεβάνς για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο ΠΑΟΚ κρατάει στα χέρια του σημαντικότατο πλεονέκτημα, καθώς στο πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ επικράτησε 1-0 χάρη στην εκπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τόμας Μουργκ στο 90'+4'.

Σε ένα ζευγάρι που έχει αφήσει, εσχάτως, φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στον θεσμό, καθώς έχει συναντηθεί στους τρεις από τους τέσσερις τελευταίους τελικούς (2017, 2018, 2019), άπαντες με την ίδια κατάληξη: Το τρόπαιο στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, η ΑΕΚ έχει φτάσει και στους πέντε πρόσφατους τελικούς (κόντρα στον Ολυμπιακό οι άλλοι δύο), καταφέρνοντας ωστόσο να πανηγυρίσει μόνο το 2016.

Την περασμένη Κυριακή (25/4) οι γηπεδούχοι έμειναν στο 0-0 υποδεχόμενοι τον Παναθηναϊκό για την 6η αγωνιστική των Playoffs της Super League 1. Με το αποτέλεσμα αυτό να τους διατηρεί στην θέση της βαθμολογίας (58β.) και στο +7 από τους «πράσινους» που βρίσκονται στην . Στην (55β.) παρέμεινε η ΑΕΚ, η οποία την ίδια μέρα ηττήθηκε 2-0 από τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Υπενθυμίζεται ότι μετά και την πρόκριση των «ερυθρόλευκων» επί του ΠΑΣ Γιάννινα, οι δύο «δικέφαλοι» μπορούν να εξασφαλίσουν το εισιτήριο για το Europa League Conference είτε μέσω των θέσεων 2-4 στη Λίγκα είτε μέσω της κατάκτησης του Κυπέλλου.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ο ΠΑΟΚ μετράει πέντε προβλήματα εν όψει της κρίσιμης αναμέτρησης. Τελευταίο εκείνο του πολύτιμου Ελ Καντουρί, το όνομα του οποίου ήρθε να προστεθεί στο «απουσιολόγιο» δίπλα σε εκείνα των Κρέσπο, Καγκάβα, Μιχάι και Περέιρα. Από την άλλη, ο Μανόλο Χιμένεθ καταστρώνει τα πλάνα του χωρίς τους Γκαρσία, Ολιβέιρα, Σιμόες, Μπακάκη, Λάτσι και Ραντόνια, με τους Λόπες και Νταντσένκο να επιστρέφουν στην αποστολή.

Η πρότασή μου για το παιχνίδι είναι το Over 3,5 κόρνερ για την ΑΕΚ σε απόδοση που κυμαίνεται στο 1,75:

Το ματς είναι αρκετά πιθανό να θυμίσει το πρόσφατο εκτός έδρας ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Άρη (0-1). Εκεί όπου οι φιλοξενούμενοι κλήθηκαν σχεδόν από το ξεκίνημα του αγώνα να υπερασπιστούν -άριστα, λόγω και του 3-4-3 του Πάμπλο Γκαρσία- το υπέρ τους 1-0 (6' Σβαμπ), δίνοντας την μπάλα στους γηπεδούχους, οι οποίοι τελείωσαν το ματς με εννιά κόρνερ (έναντι δύο του «δικεφάλου του Βορρά»).

Το στατιστικό αυτό έχει επιβεβαιωθεί για την ΑΕΚ και στις τρεις τελευταίες της συναντήσεις με τον ΠΑΟΚ (από τον Ιανουάριο). Μάλιστα, στις δύο πρόσφατες έχει «κερδίσει» κατά κράτος στην εν λόγω κατηγορία, με 5-2 και 9-2. Ο μοναδικός προβληματισμός έγκειται στον αρχικό σχηματισμό της «Ένωσης», η οποία είναι πιθανό να αγωνιστεί χωρίς καθαρόαιμα εξτρέμ. Ωστόσο, το όριο έτσι κι αλλιώς δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό και η απόδοση που πληρώνει είναι άκρως ικανοποιητική.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu