Στοίχημα

Η στοιχηματική πρόταση της ημέρας: Και γιατί να κλειστούν πίσω οι Ελβετία και Τουρκία;

Η στοιχηματική πρόταση της ημέρας από το Euro 2020.

Στην και τελευταία αγωνιστική μπαίνουν από την Κυριακή (20/6) οι όμιλοι του Euro 2020. Η μέρα προσφέρει μόλις δύο αναμετρήσεις του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος -αμφότερες για το πρώτο γκρουπ και στην ίδια ώρα- και η στήλη θα ασχοληθεί με τη μία εκ των δύο, στρεφόμενη μάλιστα στα γκολ.

Ελβετία-Τουρκία (19:00): Αμφότερες με την πλάτη στον τοίχο σε ό,τι αφορά την υπόθεση «πρόκριση», ωστόσο η αλήθεια είναι ότι έχουν παρουσιάσει διαφορετική εικόνα στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Κυρίως ως προς τα όσα έδειξαν απέναντι στην Ουαλία, αφού τόσο η Ελβετία, όσο και η Τουρκία δέχτηκαν τρία γκολ χωρίς να σκοράρουν κόντρα στην Ιταλία (στη δεύτερη και στην πρώτη αγωνιστική, αντίστοιχα).

Την περασμένη Τετάρτη, λοιπόν, το εθνικό συγκρότημα της γειτονικής μας χώρας πήρε αρκετά κάτω από τη βάση αντιμετωπίζοντας την ομάδα του Γκάρεθ Μπέιλ, από την οποία και υπέστη την ήττα (2-0). Μάλιστα, εάν ο Ράμσεϊ δεν σπαταλούσε τις πρώτες ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν (μέχρι εντέλει να ανοίξει το σκορ), τότε το κοντέρ λογικά θα είχε γράψει πολύ παραπάνω. Εν αντιθέσει με το Ουαλία-Ελβετία της πρώτης αγωνιστικής, όπου οι τυπικά φιλοξενούμενοι ήταν εμφανώς ανώτεροι.

Η ουσία, ωστόσο, είναι ότι με την Ιταλία να έχει έξι βαθμούς και την Ουαλία τέσσερις (με ένα «Χ» στο μεταξύ τους ματς, που θα διεξαχθεί την ίδια ώρα, θα προκριθούν χέρι-χέρι), η μοναδική επιλογή για τις Ελβετία (1β.) και Τουρκία (0β.) είναι το να τα δώσουν όλα για τη νίκη, προκειμένου να συνεχίσουν στη διοργάνωση. Εξάλλου, ειδικά η δεύτερη, όχι μόνο δεν έχει να χάσει κάτι, αλλά αντίθετα πρέπει να δικαιώσει -επιτέλους- τα κολακευτικά σχόλια που τη συνόδευαν πριν την έναρξη του τουρνουά.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο μοναδικός ποδοσφαιριστής, ο οποίος δεν θα μπορέσει να συνδράμει τις προσπάθειες των συμπαικτών του -λόγω τραυματισμού- είναι ο Μεράς της Τουρκίας. Μάλιστα, ο τεχνικός του, Σενόλ Γκιουνές, αναμένεται να προβεί σε αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα, αφού αρκετές από τις μονάδες του δεν έχουν πείσει με την έως τώρα παρουσία τους.

Να σημειωθεί ότι το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μπακού, με την πλειονότητα των 31000 περίπου φιλάθλων να υποστηρίζουν την πλευρά της Τουρκίας.

Η πρότασή μου για το παιχνίδι είναι το G/G + Over 2,5, το οποίο κυμαίνεται σε αποδόσεις του 2,20: Από τη μία, η Ελβετία με δική της νίκη τερματίζει σίγουρα 3η, φτιάχνει «γερή» συγκομιδή, ώστε να είναι μέσα στις τέσσερις καλύτερες τέτοιες, ενώ παράλληλα θα ελπίζει ακόμα και για τη 2η θέση. Από την άλλη, η Τουρκία συνεχίζει να έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά ταυτόχρονα ψάχνει και για αγωνιστικές απαντήσεις. Σύμφωνοι, μέχρι στιγμής έχει μείνει «άσφαιρη» στη διοργάνωση, αλλά αυτό περισσότερο οφείλεται στην κακή μέρα που βρέθηκε πρόσφατα ο Μπουράκ Γιλμάζ. Δεν πρέπει κάποια στιγμή να θυμηθεί ποιος ήταν καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν; Συμπέρασμα: Δεν συμφέρει καμία το «Χ», ή τουλάχιστον το να μείνει να προστατεύει για αρκετή ώρα τα καρέ της. Εξάλλου, ειδικά η πρώτη, δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιο αγωνιστικό πλάνο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu