Στοίχημα

Η χαρά του ποδοσφαίρου

Προημιτελικά Τσάμπιονς Λιγκ. Με δύο σπουδαίους αγώνες απόψε, σε απόσταση 287 χιλιομέτρων, όσα δηλαδή χωρίζουν το Λίβερπουλ από το Λονδίνο.

Σπάνια περίπτωση, αλλά αναμενόμενη από τη στιγμή που στους «8» έφτασαν τέσσερις αγγλικές ομάδες: Λίβερπουλ – Πόρτο, Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι (απόψε) και Αγιαξ – Γιουβέντους, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπαρτσελόνα (Τετάρτη).

Κοιτάς τις αποδόσεις των σημερινών αγώνων στο κουπόνι ποδοσφαίρου και ψάχνεις να βρεις κάτι που να σε… ταράξει. Δεν είναι εύκολο. Τα σετ διαμορφώθηκαν τόσο σωστά, που οι μπουκ φαίνεται να έχουν κάνει καλή δουλειά. Αλλά, έχουμε κι εμείς μια… δουλειά, να τους κερδίσουμε. Πώς; Υπάρχουν κι άλλες επιλογές, πέρα από ξερά σημεία.

Λίβερπουλ - Πόρτο

Ας φύγουμε από τον… κεντρικό δρόμο που ενώνει τις δύο αγγλικές μεγαλουπόλεις και ας στρίψουμε δεξιά του Λίβερπουλ, φτάνοντας στο Μέλγουντ. Αν δεν το ξέρετε (που είμαστε σίγουροι ότι το ξέρετε), εκεί εργάζονται καθημερινά οι παίκτες και όλο το επιτελείο των «ρεντς». Συνήθως, στα… κόκκινα. Οι απαιτήσεις πολλές, έγιναν περισσότερες φέτος που παλεύουν να σκαρφαλώσουν στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ. Αλλά, αυτή είναι μία άλλη κουβέντα. Εμάς μας ενδιαφέρει η συμπεριφορά τους στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και με γνώμονα τα ματς που έχουν δώσει στη διοργάνωση, βλέπουμε πόσο χαίρονται τη συμμετοχή τους στα αστέρια. Αν δεν το θυμάστε, πηγαίνοντας στο Μόναχο για τη ρεβάνς με την Μπάγερν, παντού έβλεπες χαμογελαστά πρόσωπα. Από τον Κλοπ μέχρι τον φροντιστή. Εξάλλου, αρκετό άγχος «τραβάνε» στις εγχώριες διοργανώσεις, δεν χρειάζονται άλλο. Το Τσάμπιονς Λιγκ προσφέρεται για χαλάρωση.

Απόψε, απέναντί τους η Πόρτο. Οχι και το πιο μεγάλο όνομα που θα μπορούσε να βρεθεί στο δρόμο τους, ευκαιρία λοιπόν για να πάνε πιο μακριά. Είμαστε σίγουροι λοιπόν ότι θα δούμε άλλη μία παράσταση για χειροκρότημα από τους «ρεντς». Το «Ανφιλντ» τους προσφέρει αυτή τη δυνατότητα, είναι η δυναμική του γηπέδου, ο κόσμος, το kop που τους δίνει φτερά. Και αναζητώντας προγνωστικά στοιχήματος, μπορούμε να εμπιστευτούμε τη στατιστική. Τι λέει; Οτι επί Κλοπ, έχουν δώσει 11 εντός έδρας ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ και μόνο σε τέσσερα δέχτηκαν γκολ. Κατά σύμπτωση, και στα τέσσερα η εστία τους παραβιάστηκε από δύο φορές. Αλλά σε νοκ άουτ, μόνο η Ρόμα βρήκε δίχτυα. Πέρσι, σκοράροντας μετά το 80’ όταν η Λίβερπουλ είχε φτάσει το σκορ στο 5-0 (τελικό 5-2).

Πού καταλήγουμε; Να κερδίσει η αγγλική ομάδα χωρίς να δεχτεί γκολ, σε απόδοση 1.95. Μπορείτε να το διαβάσετε και στην κεντρική πύλη έξω από το Μέλγουντ: Keep clear!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu