Στοίχημα

Οι προτάσεις της ημέρας: Γκολ στο Champions League, αλλά με… μέτρο

Ποντάρουμε στα δύο σημερινά ματς (Ρεάλ Μαδρίτης-Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι-Μπορούσια Ντόρτμουντ) για τα προημιτελικά του Champions League.

Ώρα για προημιτελικά Champions League. Η χθεσινή ημέρα κύλησε ιδανικά για τη στήλη, αφού ο Γιώργος Τσανάκας έκανε το 2/2 και το ταμείο του συνολικά είναι 4/4. Πλήρωσε σε απόδοση με το goal/goal στο Κόβεντρι-Μπρίστολ Σίτι και το 2-3 στο Μορεϊρένσε-Σπόρτινγκ Λισαβόνας σε απόδοση που κυμαινόταν περίπου στο 3,7. Σήμερα, φυσικά, θα ασχοληθούμε με το… σεντόνι.

Ρεάλ Μαδρίτης-Λίβερπουλ: Πρόκειται για το πιο… αστραφτερό ζευγάρι της προημιτελικής φάσης της διοργάνωσης. Ασχέτως, αν δεν διανύουν μια καλή σεζόν οι δύο ομάδες και κυρίως η Λίβερπουλ, αλλά το βράδυ θα αναμετρηθούν… 19 κούπες στην Ισπανία. Μην το ξεχνάμε!

Από τη μια η Ρεάλ, η οποία απέκλεισε την Αταλάντα με δύο νίκες στους «16», έχει μπροστά της μια «καυτή» και κρίσιμη εβδομάδα και σήμερα θέλει να κάνει βήμα για τους «4» του Champions League, ενώ το Σάββατο υποδέχεται την Μπαρτσελόνα. Συνεπώς έχει στο μυαλό το «όλα για όλα», αλλά μπορεί να μείνει με άδεια χέρια. Από την άλλη οι «reds» που δεν θυμίζουν σε τίποτα την περυσινή ομάδα, αλλά το τελευταίο διάστημα δείχνουν σε καλή κατάσταση. Σίγουρα είναι σε φόρμα ο Ζότα, ο οποίος σκοράρει τόσο με την ομάδα του Κλοπ, όσο και με την Πορτογαλία και είναι πολύ πιθανόν να πάρει φανέλα βασικού απόψε. Μια πρόκριση στην επόμενη φάση, μπορεί να φτιάξει τη σεζόν των δύο κλαμπ ή τέλος πάντων να αλλάξει το κλίμα και ποντάρουν πολλά σε αυτήν τη «μονομαχία».

Ο Ζιντάν καλείται να βρει λύση στο μεγάλο κενό που έχει δημιουργηθεί με την απώλεια του αρχηγού, Σέρχιο Ράμος, που αρκετές φορές έχει βοηθήσει και στο σκοράρισμα σε τέτοια μεγάλα ματς, ενώ δεν θα αγωνιστούν επίσης Εντέν Αζάρ και Ντάνι Καρβαχάλ. Στην αντίπερα όχθη, το πρόβλημα στην άμυνα δεν αποτελεί είδηση για τη Λίβερπουλ, καθώς Φαν Ντάικ, Μάτιπ και Γκόμεζ είναι σταθερά εκτός, ενώ δεν θα αγωνιστούν Χέντερσον και Οριγκί.

Είναι παιχνίδι που αν «ανοίξει» από νωρίς μπορεί να μας προσφέρει κάτι τρελό. Ωστόσο, οι δύο ομάδες λόγω και των απουσιών που αντιμετωπίζουν, αλλά και εξαιτίας της κρισιμότητας της αναμέτρησης, αναμένεται να το προσεγγίσουν πιο συνετά, όπως έχουν κάνει σε αρκετά ευρωπαϊκά παιχνίδια τους φέτος. Το ίδιο θα κάνουμε και εμείς, με το ποντάρισμα 2-3 γκολ (σε απόδοση 2-2,05) να δείχνει μια λογική επιλογή. Συνυπολογίζουμε ότι δεν είναι εύκολο να… κατηφορίσει το γήπεδο, όπως συνέβαινε όταν χρησιμοποιούσε η Ρεάλ ως έδρα το γεμάτο «Μπερναμπέου» ή αντίστοιχα η Λίβερπουλ το «Άνφιλντ».

Μάντσεστερ Σίτι-Μπορούσια Ντόρτμουντ: Πιο απλή είναι θεωρητικά η κατάσταση στο έτερο ζευγάρι της βραδιάς. Υπό την έννοια ότι υπάρχει φαβορί, το οποίο είναι η Μάντσεστερ Σίτι κόντρα σε μια καλή, αλλά σαφώς πιο αδύναμη ομάδα.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα πάει… τρένο το τελευταίο διάστημα και η μοναδική στάση που έκανε ήταν κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Tο συγκεκριμένο αποτέλεσμα την πόνεσε, αλλά δύσκολα θα της κοστίσει, καθώς μόνο με… θαύμα θα χάσει το φετινό τίτλο της Premier League. Το μαξιλαράκι ασφαλείας 14 βαθμών από τους δεύτερους «κόκκινους διαβόλους» (που έχει, πάντως, ματς λιγότερο) της έχει επιτρέψει να παραμένει «ζεστή» μέσω των υποχρεώσεών της στο Νησί, κάνοντας παράλληλα και διαχείριση δυνάμεων. Κενό είναι το απουσιολόγιο του 50χρονου τεχνικού.

Από την άλλη, η Ντόρτμουντ είναι μια ομάδα που δεν μπορείς να υποτιμήσεις, ειδικά από τη στιγμή που έχει τον Χάαλαντ στο δυναμικό της, ενώ στους «16» άφησε εκτός της Σεβίλλη. Σίγουρα είναι αρκετά υποδεέστερη από τους «Πολίτες» και εν αντιθέσει με τον αντίπαλό τους, παίζουν στα… κόκκινα και στην Bundesliga, κινδυνεύοντας να χάσουν το εισιτήριο που οδηγεί στο Champions League της επόμενης σεζόν. Συνεπώς, δεν έχουν καταφέρει να κάνουν εξοικονόμηση δυνάμεων, ενώ δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν focus στο… σεντόνι. Δύο ήττες, ισάριθμες ισοπαλίες και μόλις μια νίκη ο απολογισμός στα πέντε τελευταία ματς για την ομάδα του Έντιν Τέρζιτς, που δεν θα έχει στη διάθεσή του ξανά τον Σάντσο, αλλά και τους Βίτσελ, Μουκοκό, Ζαγκάντου και Σμέλτσερ που είναι τραυματίες.

Θα πάμε με νίκη της Μάντσεστερ Σίτι, εκτιμώντας ότι θα είναι τεράστια έκπληξη αν δεν κερδίσει, συνδυαστικά με το over 1,5 goal για τον αγγλικό σύλλογο, που και σε καλή κατάσταση είναι και σκοράρει με συνέπεια. Στα πέντε τελευταία ματς έχει σημειώσει από δύο γκολ και πάνω, ενώ είναι κάτι που κάνει στη συντριπτική πλειοψηφία των αγώνων της. Στα 6/8 παιχνίδια που έχει δώσει στο φετινό Champions League έχει βάλει από 2 goal και πάνω (σε συνδυαστική απόδοση από 1,8 έως 1,9), ενώ απέναντί της θα βρει μια ομάδα που μόνο σιγουριά δεν εμπνέει στο αμυντικό κομμάτι. Ειδικά το τελευταίο διάστημα.

Συνοπτικά οι προτάσεις:
Ρεάλ Λίβερπουλ 2-3 γκολ
Μάντσεστερ Σίτι-Μπορούσια Ντόρτμουντ 1 & over 1,5 goal Μάντσεστερ Σίτι

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu