Στοίχημα

Προγνωστικά στοιχήματος: 23 χρόνια μετά την Αθήνα

Στις 17 Απρίλη του 1996 η Αθήνα είχε φορέσει τα γιορτινά της. Τα πράσινά της, για να ακριβολογούμε.

Ο Παναθηναϊκός του Χουάν Ραμόν Ρότσα είχε κάνει τη μεγάλη έκπληξη και έπρεπε να υπερασπιστεί το υπέρ του 1-0 στο Αμστερνταμ, ούτως ώστε να βρεθεί στον τελικό της Ρώμης.

Ο Αγιαξ, όμως, πρωταθλητής Ευρώπης την προηγούμενη σεζόν (1994-95), αποδείχτηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο. Ανέτρεψε τα δεδομένα και τα «μωρά του Φαν Χάαλ» βρέθηκαν στην Ιταλία για να διεκδικήσουν το ριπίτ. Εχασαν από τη Γιουβέντους του Μαρτσέλο Λίπι στη διαδικασία των πέναλτι, αλλά αυτό ελάχιστα μας απασχολεί.

Τούτη ήταν η τελευταία παρουσία του Αίαντα σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Σήμερα, απέναντι στην Τότεναμ, οι Ολλανδοί έχουν την ευκαιρία να επιστρέψουν. Μετά τη Μαδρίτη (1-4 τη Ρεάλ) και το Τορίνο (1-2 τη Γιουβέντους), την περασμένη εβδομάδα άλωσαν το Λονδίνο. Το γκολ του Φαν ντε Μπέεκ έκρινε μια αναμέτρηση που δεν είχε πολλές συγκινήσεις. Η Τότεναμ προσπάθησε να κάνει τη δική της υπέρβαση, αλλά με τον Γιορέντε στην κορυφή της επίθεσης παραήταν προβλέψιμη για τους «διαβασμένους» Ολλανδούς.

Στην αποψινή ρεβάνς ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο έχει ξανά στη διάθεσή του τον Σον, που εξέτισε την ποινή του. Τον ήρωα των προημιτελικών κόντρα στη Σίτι. Αλλά δεν έχει πάλι τον Χάρι Κέιν. Ασφαλώς, οι Αγγλοι θα το προσπαθήσουν. Εξάλλου δεν θα τους δίνεται κάθε χρόνο η ευκαιρία να παίξουν σε έναν τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Τα δεδομένα όμως δεν είναι υπέρ τους...

Ο Αγιαξ θα βρει χώρους. Αν όχι στην αρχή, σίγουρα στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο αντίπαλος θα πρέπει να ρισκάρει περισσότερο. Με τη φρεσκάδα, το ταλέντο και την εκπληκτικά δουλεμένη ομάδα που διαθέτει, το λογικό σενάριο λέει ότι θα βρει φάσεις και γκολ. Ο απλός άσος, έστω κι αν δεν αποτελεί ζητούμενο για τους παίκτες του Ερικ τεν Χάαχ, προσφέρεται σε τιμές κοντά στο 2.15. Οποιος αναζητά ακόμα μεγαλύτερες αποδόσεις, μπορεί να το ρισκάρει διαφορετικά, Χ ημίχρονο - 1 τελικό στο 6.00.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu