Στοίχημα

Προγνωστικά στοιχήματος: Αγγλικός εμφύλιος με φόντο το τρόπαιο του Σούπερ Καπ

Ο τελικός του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ είναι αυτός που ξεχωρίζει σήμερα στο σημερινό κουπόνι, με τις Λίβερπουλ και Τσέλσι να διασταυρώνουν τα ξίφη τους στην Κωνσταντινούπολη με φόντο το βαρύτιμο τρόπαιο

Αρκετά μικρό το σημερινό πρόγραμμα του κουπονιού, ωστόσο δεν λείπουν τα μεγάλα παιχνίδια τόσο για τον τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ, όσο και αυτά του Γιουρόπα Λιγκ που θα κρίνουν την πρόκριση στα πλέι οφς του θεσμού.

Το πρώτο παιχνίδι που θα μας απασχολήσει στοιχηματικά, δεν είναι άλλο από τον μεγάλο τελικό του UEFA Σούπερ Καπ μεταξύ Λίβερπουλ και Τσέλσι στην «Vodafone Arena» της Κωνσταντινούπολης (22:00). Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Λίβερπουλ, παρά την απώλεια του Κομιούνιτι Σιλντ στα πέναλτι από τη Μάντσεστερ Σίτι, έδειξε έτοιμη και φορτσάτη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, επικρατώντας εντός έδρας με 4-1 της Νόριτς. Μεγάλη απώλεια για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, ο Άλισον Μπέκερ, ο οποίος τραυματίστηκε στο συγκεκριμένο αγώνα και θα μείνει εκτός για περίπου 1.5 μήνα. Στις πέντε προηγούμενες συμμετοχές της σε τελικό Σούπερ Καπ, η Λίβερπουλ μετρά τρεις κατακτήσεις (1977, 2001, 2005), ενώ τις σεζόν 1978 και 1984 περιορίστηκε στην δεύτερη θέση. Στα θετικά νέα είναι πως ο μεσοεπιθετικός, Σαντιό Μανέ, βρίσκει σιγά σιγά τον καλό του αγωνιστικό ρυθμό και είναι πιθανό να πάρει φανέλα βασικού σήμερα.

Από την άλλη τώρα, η Τσέλσι γνώρισε βαριά εκτός έδρας ήττα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-0, αμαυρώνοντας το ντεμπούτο του νέου τεχνικού, Φρανκ Λάμπαρντ. Ένα αποτέλεσμα πάντως που αδικεί τους «μπλε», καθώς στο πρώτο μέρος είχαν δύο δοκάρια. Παρόλα αυτά, τα αμυντικά τους προβλήματα τους πρόδωσαν στην επανάληψη δεχόμενοι τρία γκολ (65΄,66’, 81’). Επιστρέφει ο πολύτιμος μέσος Καντέ, ο οποίος και θα «συμμαζέψει» τις ανορθογραφίες στο κέντρο της μεσαίας γραμμής. Σε τρεις παρουσίες της σε τελικό Σούπερ Καπ, η Τσέλσι μετρά μία κατάκτηση το μακρινό 1998.

Η Λίβερπουλ τα τελευταία δύο χρόνια παρουσιάζει ένα εξαιρετικό και άκρως σταθερό πρόσωπο στην Ευρώπη. Έχει ξεκινήσει αρκετά δυνατά στη φετινή σεζόν, ενώ η Τσέλσι δείχνει ακόμα να ψάχνεται, μετά από τη φυγή του Εντέν Αζάρ, αλλά και την πρόσληψη του Φρανκ Λάμπαρντ. Επιλογή μας λοιπόν ο άσος σε συνδυασμό με το Over 1.5 σε απόδοση 1.91.

Το δεύτερο παιχνίδι που μας κέντρισε το στοιχηματικό μας ενδιαφέρον, είναι η αναμέτρηση του Ατρομήτου με τη Λέγκια Βαρσοβίας για το Γιουρόπα Λιγκ. Οι Περιστεριώτες ναι μεν πήραν ένα θετικό αποτέλεσμα στην Πολωνία (0-0), αλλά θα πρέπει να αισθάνονται τυχεροί, μιας και η Λέγκια είχε δύο δοκάρια αλλά και πολλές κλασικές ευκαιρίες για κάποιο γκολ. Για ακόμα ένα παιχνίδι ο Ατρόμητος έδειξε αδυναμίες στην ανασταλτική του λειτουργία, χωρίς ωστόσο να της πληρώσει αυτή τη φορά. Αμφίβολος για την αποψινή ρεβάνς δίνεται ο μπακ, Κυριάκος Κιβρακίδης. Σε οκτώ εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια του ο Ατρόμητος μετρά μόλις δύο νίκες (2-3-3), ενώ στα έξι από αυτά έχει επιβεβαιωθεί το G/G.

Η Λέγκια δεν βρίσκεται και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, αφού συμπλήρωσε τρία σερί 90λεπτα χωρίς να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, μετρώντας παράλληλα ισάριθμες ισοπαλίες. Η «γκρίνια» στο στρατόπεδο των Πολωνών είναι εμφανής, κυρίως στο πρόσωπο του τεχνικού, Αλεξάνταρ Βούκοβιτς. Πάντως, η Λέγκια μπορεί να ελπίζει σήμερα σε ένα θετικό αποτέλεσμα, με βάση την εικόνα που παρουσίασε στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων.

Θέλει να ποντάρει στον καλύτερο βαθμό ετοιμότητας που έχει από τον Ατρόμητο, καθώς το πρωτάθλημα της Πολωνίας βρίσκεται ήδη στην τρίτη αγωνιστική και έχει περισσότερα παιχνίδια στα πόδια της. Σε επίπεδο Γιουρόπα Λιγκ πάντως έχει απογοητευτικές επιδόσεις εκτός έδρας, αφού μετρά μόλις μία νίκη στα τελευταία εννιά παιχνίδια της (1-4-4).

Ένα πολύ δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Ο Ατρόμητος μπροστά στο κοινό του μπορεί να βρει το γκολ, όμως θεωρούμε πως με την εικόνα που δείχνει αμυντικά δύσκολα να κρατήσει για δεύτερο σερί 90λεπτο τη Λέγκια στο μηδέν. Επιλογή μας λοιπόν το G/G σε απόδοση διπλασιασμού (2.00).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu