Στοίχημα

Προγνωστικά στοιχήματος: Αναμονή τέλος σε Αγγλία και Γαλλία

Η πρεμιέρα της αγγλικής Premier League ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Νόργουιτς είναι εκείνη που «κλέβει την παράσταση» στο σημερινό ποδοσφαιρικό κουπόνι.

Αναμονή τέλος! Το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη επιστρέφει απόψε, με τις Λίβερπουλ και Νόργουιτς να κοντράρονται στο «Άνφιλντ» στις 22:00, στο πρώτο παιχνίδι της φετινής Premier League η οποία αναμένεται γι ακόμη μια χρονιά άκρως συναρπαστική. Σήμερα ανοίγει η αυλαία και στη γαλλική Ligue 1, με τη Μονακό να υποδέχεται τη Λυών στις 21:45! Αυτές θα είναι και οι δύο αναμετρήσει με τις οποίες θα ασχοληθούμε στα σημερινά μας προγνωστικά.

Με τα γκολ στο Πριγκιπάτο

Πρώτο χρονικά παιχνίδι, αυτό ανάμεσα σε Μονακό και Λυών. Οι Μονεγάσκοι θέλουν να αφήσουν πίσω τους μια για πάντα την περσινή εφιαλτική σεζόν, το τέλος της οποίας τους βρήκε στην 17η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με μόλις 8 νίκες, δύο βαθμούς πάνω από τη θέση που οδηγεί στα μπαράζ και τρεις από τον απευθείας υποβιβασμό. Το… «πείραμα» με τον Τιερί Ανρί στην άκρη του πάγκου κάθε άλλο παρά επιτυχημένο μπορεί να χαρακτηριστεί, με τη διοίκηση της ομάδας να στρέφεται εκ νέου στη δοκιμασμένη και επιτυχημένη λύση του γνωστού μας Λεονάρντο Ζαρντίμ, ο οποίος επέστρεψε στο τιμόνι της Μονακό μόλις έναν χρόνο μετά την απόλυσή του. Αρκετά είναι τα μέτωπα που παραμένουν ανοιχτά στην Μονακό όσον αφορά τον μεταγραφικό σχεδιασμό, με τους Φαλκάο και Ρόνι Λόπες να ψάχνουν εδώ και αρκετό καιρό τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους και αρκετές θέσεις να «φωνάζουν» για ενίσχυση. Τρεις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα στα 5 τελευταία φιλικά για τους σημερινούς γηπεδούχους, ενώ σε κανένα από αυτά δεν σημειώθηκε πάνω από ένα γκολ.

Από την άλλη, η Λυών πέρσι τερμάτισε στην Τρίτη θέση του πρωταθλήματος, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της στο φετινό Champions League,  ωστόσο άλλαξε προπονητή και με βάση την εικόνα της στα φιλικά που έχει δώσει, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αγωνιστικά έτοιμη. Έχει μόλις μία νίκη και 4 ήττες, με τα 13 γκολ που έχει δεχθεί να μαρτυρούν τις αμυντικές της αδυναμίες. Συνήθως σκοράρει όταν αγωνίζεται στο Πριγκιπάτο, όμως η άμυνά της δεν εμπνέει εμπιστοσύνη και δέχεται εύκολα γκολ. Το G/G επιβεβαιώθηκε στις 11 από τις 14 φορές που τέθηκαν αντιμέτωποι οι δύο σημερινοί αντίπαλοι στο πρόσφατο παρελθόν και αυτή θα είναι και η επιλογή για το σημερινό ματς, σε απόδοση 1.70.

Παραδοσιακά πολλά γκολ στο Λίβερπουλ - Νόργουιτς

Το δεύτερο παιχνίδι το οποίο ξεχωρίσαμε, δεν είναι άλλο από αυτό ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Λίβερπουλ και τη νεοφώτιστη Νόργουιτς, σε ένα παιχνίδι το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 22:00 στο «Άνφιλντ» και έχει ξεκάθαρο φαβορί τους γηπεδούχους. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ άλλαξε ελάχιστα πράγματα στο ρόστερ της σε σύγκριση με την περσινή επιτυχημένη χρονιά, κατά την οποία σήκωσε την κούπα του Champions League για έκτη φορά στην ιστορία της και έφτασε μια «ανάσα» από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, για πρώτη φορά μετά από 30 ολόκληρα χρόνια. Οι 97 βαθμοί που μάζεψε δεν ήταν τελικά αρκετοί για να πανηγυρίσουν οι «κόκκινοι» στο τέλος της σεζόν, με την Μάντσεστερ Σίτι να έχει μόλις έναν περισσότερο και να κάνει το «repeat».

Η Λίβερπουλ μπορεί να μην ενισχύθηκε με κάποιον ενδεκαδάτο ποδοσφαιριστή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ωστόσο κατάφεραν να κρατήσουν όλους τους παίκτες-κλειδιά της περσινή σεζόν, κατά τη διάρκεια της οποίας ηττήθηκαν σε μόλις ένα παιχνίδι πρωταθλήματος και παρέμειναν αήττητοι στην έδρα τους σε όλες τις διοργανώσεις. Όσο για τη Νόργουιτς, πέρσι κατέκτησε το πρωτάθλημα της Championship, παίρνοντας έτσι την απευθείας άνοδο και επιστρέφοντας στην Premier μετά από τρία χρόνια απουσίας. Μάζεψε 94 βαθμούς, έχοντας παράλληλα την καλύτερη επιθετική συγκομιδή της κατηγορίας με 93 γκολ. Στο μεταγραφικό παζάρι δεν χάλασε πολλά, με την αμυντική της εικόνα στα φιλικά που έδωσε να δημιουργούν ανησυχία στους φίλους της. Με over ολοκληρώθηκαν τα 5 από τα 6, νώ σε 4 από αυτά σημειώθηκαν από 4 γκολ και πάνω. Over και τα 7 φετινά φιλικά της Λίβερπουλ, ενώ στις 5 από τις 6 πιο πρόσφατες φορές που συνάντησε τη σημερινή της αντίπαλο, επιβεβαιώθηκε over 3.5. Επιλογή μας ο άσος σε συνδυασμό με το over 3.50, σε απόδοση 2.12.

Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδήμας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu