Στοίχημα

Προγνωστικά στοιχήματος: Το παραμύθι του Αγιαξ

Τα «μωρά» του Τεν Χαχ ξεκίνησαν μια απίθανη πορεία στα μέσα του προηγούμενου καλοκαιριού.

Μπορεί στο τέλος της διαδρομής να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μπαρτσελόνα, η Λίβερπουλ ή ακόμα και η Τότεναμ. Ωστόσο νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε ότι η ομάδα αποκάλυψη του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ είναι ο Αγιαξ. Τα «μωρά» του Τεν Χαχ ξεκίνησαν μια απίθανη πορεία στα μέσα του προηγούμενου καλοκαιριού.

Απέκλεισαν τη Στουρμ Γκρατς, τη Σταντάρ Λιέγης και μετά την Ντιναμό Κιέβου, ώστε να μπουν στους ομίλους. Κι αν αυτό φαίνεται κάτι φυσιολογικό, οι πρόσφατες παρουσίες του Αίαντα στα ευρωπαϊκά Κύπελλα αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο. Η χρονιά, μονομιάς, κρίθηκε επιτυχημένη. Τουλάχιστον στο οικονομικό σκέλος της.

Στους ομίλους οι Ολλανδοί άρχισαν να προκαλούν αίσθηση. Πρόκριση εις βάρος της ΑΕΚ και της Μπενφίκα, σπουδαίες εμφανίσεις απέναντι στην Μπάγερν και δικαιότατη δεύτερη θέση στο γκρουπ. Χωρίς άγχος και μεγάλες εμπειρίες, όταν ο Αγιαξ ηττήθηκε από την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ, στο Αμστερνταμ, άπαντες θεώρησαν ότι η πορεία έλαβε τέλος. Αμ, δε! Τεσσάρα στη Μαδρίτη με φανταστική μπάλα. Ποιος είναι αυτός ο Ντε Λιχτ και ποιος ο Ντε Γιονγκ που κάνει πλάκα απέναντι σε κοτζάμ Μόντριτς;

Ακόμα και οι πιο δύσπιστοι, που βρήκαν δικαιολογίες από την κακή, είναι η αλήθεια, εικόνα της Ρεάλ στη σεζόν, πείστηκαν αμέσως μετά. Καλύτερος της Γιουβέντους, μέσα - έξω, ο Αγιαξ άφησε τον «πολύ» Κριστιάνο Ρονάλντο και τους πλούσιους Ιταλούς στον καναπέ τους στο Τορίνο.

Αναλύσεις, στατιστικά και τελευταία νέα εδώ.

Η Τότεναμ, από την άλλη, έχει κάνει σπουδαία -για το δικό της μέγεθος- πορεία στη φετινή διοργάνωση. Χωρίς υπερβάσεις. Ναι, ιστορική η πρόκριση επί της Σίτι στην περασμένη φάση, αλλά ΟΚ, η Σίτι από όλους αποκλείεται τα τελευταία χρόνια στα νοκ άουτ. Η Τότεναμ ετοιμάζεται για τον ημιτελικό εν μέσω μεγάλης μάχης στην Πρέμιερ Λιγκ για την τέταρτη θέση και έχει έξω τους δύο κορυφαίους σκόρερ της, Χάρι Κέιν και Σον. Η αίσθηση είναι ότι το μομέντουμ λέει Αγιαξ. Σαν να έχει συνωμοτήσει το σύμπαν, ώστε οι Ολλανδοί να βρεθούν στον τελικό της Μαδρίτης…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu