Επικαιρότητα

Στον ανακριτή οι υπεύθυνοι του λούνα παρκ

Απολογούνται την Παρασκευή οι τέσσερις υπεύθυνοι του λούνα-παρκ στο Ελληνικό όπου έχασε τη ζωή του ο 13χρονος και τραυματίστηκε σοβαρά η 9χρονη αδελφή του.

Αντιμετωπίζοντας κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος απολογούνται το πρωί της Παρασκευής ο ιδιοκτήτης και οι τρεις υπάλληλοι του λούνα- παρκ στο Ελληνικό για την παιδική τραγωδία με έναν 13χρονο νεκρό και την 9χρονη αδελφή του σοβαρά τραυματισμένη.

Οι τέσσερις του μοιραίου λούνα-παρκ αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, η οποία συνιστά κακούργημα, ενώ αρχικά οι κατηγορίες ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.

Σε ό,τι αφορά την αδειοδότηση της συγκεκριμένης επιχείρησης, που φέρεται να λειτουργούσε παράνομα, αναμένεται με ενδιαφέρον το πόρισμα των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Εξετάζουν αν έχει ευθύνες ο Δήμος Αργυρούπολης-Ελληνικού, ο οποίος φαίνεται να εισέπραττε ενοίκιο από τον ιδιοκτήτη του λούνα-παρκ.

Εφόσον κριθεί ότι έχει, τότε ο δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στο πενταμελές συμβούλιο του υπουργείου Εσωτερικών το οποίο αποτελείται από τρεις εφέτες, έναν γενικό διευθυντή του Δημοσίου και έναν εκπρόσωπο της ΚΕΔΕ.

Έλεγχοι κατόπιν τραγωδίας…

Να γίνουν άμεσα (…) έλεγχοι σε παιδότοπους, παιδικές χαρές, αλλά και παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς ζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, με σχετικό έγγραφό του προς τους Γενικούς Γραμματείς και τους Δήμους όλης της χώρας.

Ο κ. Μιχελάκης κάλεσε τις αρμόδιες υπηρεσίες να ελέγξουν την καταλληλότητα των εγκαταστάσεων και να αποστείλουν τα αποτελέσματά τους στο υπουργείο Εσωτερικών μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x