Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση! Και η ευθύνη είναι του Πεπ...

Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία πως αυτή ήταν μία τεράστια ευκαιρία για την Μάντσεστερ Σίτι που την πέταξε στα σκουπίδια, με τεράστια ευθύνη (για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλο βαθμό) του Πεπ.

Λένε πόσο σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση και για μία ακόμη σεζόν στα χρόνια που βρίσκεται στον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι ο Καταλανός τεχνικός, έκανε λάθος στις επιλογές του και στον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε ένα κρίσιμο παιχνίδι όταν έρχεται η ώρα να προσπαθήσει να κάνει η Σίτι μία υπέρβαση στην Ευρώπη! Ήταν λάθος η τακτική του στον αγώνα με την Μονακό το 2017 αλλά είχε κάποια δικαιολογία τότε σχετικά με τους τραυματισμούς σημαντικών παικτών.

Με την Λίβερπουλ το 2018, πλήρωσε το κακό πρώτο ημίωρο στο Άνφιλντ εκεί που βρέθηκε με τρία γκολ στην πλάτη. Πέρσι, η Σιτι έχασε ακόμα μία πρόκριση αλλά υπήρχε ξεκάθαρα η δικαιολογία της ακύρωσης του γκολ του Στέρλινγκ από το VAR εναντίον της Τότεναμ. Φέτος ωστόσο δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να δικαιολογήσει παραδείγματος χάρη για ποιο λόγο ένας ποδοσφαιριστής όπως ο Μπερνάντο Σίλβα είναι εκτός για τόσο μεγάλο διάστημα από ένα τέτοιο ματς. Επίσης φάνηκε πόσο τεράστιος είναι ο Αγουέρο και αυτό το καταλαβαίνει κανείς κυρίως όταν λείπει. Όταν ρωτήθηκε για την τακτική του αργότερα, ο Γκουαρδτιόλα είπε ότι το έκανε επειδή δεν ήθελε να αφήσει τους αμυντικούς του εκτεθειμένους σε σχηματισμό δύο προς δύο με τους ταχύτατους Ντεπάι και Εκαμπί.

Όμως η Σίτι έπαιξε με τρεις, καθώς και δύο αμυντικούς μέσους τον Ρόδρι και τον Γκιουντογκάν που όμως ήταν πολύ κάτω από το μέσο όρο σε αντίθεση με το πόσο καλό παιχνίδι έκαναν εναντίον της Ρεάλ. Σε ένα τέτοιο ματς πιθανώς χρειαζόταν μόνο ένας από τους δύο, από τη στιγμή που η ομάδα δεν υπερασπιζόταν κάποιο αποτέλεσμα όπως συνέβη εναντίον των πρωταθλητών Ισπανίας. Εάν επισης μια ομάδα επιλέγει μια υψηλή γραμμή στην άμυνα τότε ζει με το ρίσκο και τα πρώτα δύο γκολ της Λυών ήταν το φυσιολογικό αποτέλεσμα αφού εκμεταλλεύτηκε άψογα και την παραμικρή ευκαιρία.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x