Μπάμπης Χριστόγλου

Συνήλθε στο δεύτερο ημίχρονο

O Mπάμπης Χριστόγλου, γράφει για τον Ολυμπιακό που παλεύει και βελτιώνεται παραγωγικά, αλλά δεν μπορεί να προοδεύσει όσο θέλει ως ομάδα, με την άμυνα, ν' αποτελεί για την ώρα «ανοικτή πληγή».

Για ένα ακόμα παιχνίδι ο Ολυμπιακός (εξαίρεση μόνο ο αγώνας με την Άντερλεχτ), παρουσίασε ένα κάκιστο πρόσωπο στην ανασταλτική λειτουργία. Ο Θρύλος απέναντι σε έναν αξιόλογο αντίπαλο, έκανε φάσεις, το πάλεψε επιθετικά και πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο μέρος, με πρωταγωνιστή τον Ολαϊτάν. Ωστόσο το ματς είχε χαθεί από το πρώτο μέρος, από μια άμυνα και μια λάιτ μεσαία γραμμή ανασταλτικά, που ανά πάσα στιγμή, δεχόντουσαν φάσεις.

Ουδείς μπορεί να κατανοήσει την εμμονή του Μίτσελ, ν’ αλλάζει συνεχώς το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με τον Σιόβα με τον Μεντζανί, να δείχνουν για ένα ακόμα ματς πως δεν έχουν και θα δυσκολευτούν να βρουν κώδικα συνεννοήσης. Όποτε ο Αβραάμ μένει εκτός ενδεκάδας, η κατάσταση στην άμυνα των «ερυθρολεύκων» επικρατεί…φουρτούνα και δεν μπορώ να φανταστώ το ενδεχόμενο, πως ειδικά σε αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ, μπορεί να ξεκινήσει ο Ολυμπιακός με αυτό το σχήμα στο κέντρο της άμυνας.

Στα άκρα η κατάσταση είναι εφιαλτική και δεν μπορώ να βρω καμία λογική στην επιλογή του Παπάζογλου, στο δεξί άκρο της άμυνας. Απορώ μάλιστα πως μετά από ένα τόσο τραγικό πρώτο μέρος, ο Μίτσελ τον άφησε να παίξει μέχρι και το 75ο λεπτό. Από την άλλη μεριά δεν ήταν καλύτερα τα πράγματα. Ο Χολέβας, εξακολουθεί να πελαγοδρομεί και να μην μπορεί να σταματήσει κανέναν αντίπαλο. Όσο για την αμυντική λειτουργία της μεσαίας γραμμής, αυτή ήταν ανύπαρκτη στο πρώτο μέρος και η απουσία ενώ κανονικού αμυντικού χαφ, γίνεται ολοένα και πιο εμφανής. Καλό θα ήταν να μας εξηγήσει ο Μίτσελ, σε ποια ακριβώς θέση αγωνιζόταν ο Μανιάτης.

Ο Ολυμπιακός έκανε περισσότερα πράγματα, στο πρώτο μέρος, συγκριτικά με το φιλικό κόντρα στην Λίβερπουλ, παρά το γεγονός πως τα περισσότερα ατού του της βασικής ενδεκάδας, δεν βρέθηκαν σε καλή ημέρα. Ωστόσο, δεν μπορείς να έχεις τύχη σε ένα ματς, όταν κάθε επίθεση του αντιπάλου, «μυρίζει» γκολ.

Το δεύτερο μέρος είχε έναν εξαιρετικό και αξιόμαχο Ολυμπιακό. Η άμυνα σιουλουπώθηκε κάπως και με μπροστάρη τον Ολαϊτάν, αλλά και τον Φετφατζίδη, βελτίωσε την εικόνα του. Για τον πρώην παίκτη της Βέροιας θα πρέπει να σημειωθεί πως τα έχει πάει στα φιλικά, πολύ καλύτερα από πολλά βαριά ονόματα. Ο Μέγιερι σίγουρα δείχνει να σταθεροποιεί την απόδοση του, σε υψηλά στάνταρ και θεωρώ πως θα κερδίσει τουλάχιστον στην εκκίνηση της σεζόν, την θέση του βασικού. Αν ο διαιτητής είχε δώσει κι ένα πέναλτι μπορεί το αποτέλεσμα να είχε τελειώσει, ισόπαλο, αλλά η ουσία είναι πως ο Μίτσελ έχει μπόλικη δουλειά στην άμυνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x