Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Η Αγγλία έχει περισσότερη ποιότητα, αλλά αυτά τα ματς κρίνονται από τις ποδοσφαιρικές διαφορές

Ήταν ο Νοέμβριος του 1872 στα πρώτα χρόνια που το ποδόσφαιρο προσπαθούσε να βρει τα πατήματα του, όταν μπροστά σε 4.000 θεατές η Σκωτία και η Αγγλία στην Γλασκώβη έμειναν στο 0-0.

Πρόκειται για την πιο παλιά ποδοσφαιρική κόντρα στον πλανήτη, με το πρώτο ματς μεταξύ των δύο εθνικών ομάδων, της Αγγλίας και της Σκωτίας να καταγράφεται πίσω στο 1872. Και απόψε θα βρεθούν σε μια μεγάλη διοργάνωση και πάλι αντίπαλοι έπειτα από 25 ολόκληρα χρόνια.

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Ήταν ο Νοέμβριος του 1872 στα πρώτα χρόνια που το ποδόσφαιρο προσπαθούσε να βρει τα πατήματα του, όταν μπροστά σε 4.000 θεατές η Σκωτία και η Αγγλία στην Γλασκώβη έμειναν στο 0-0.

Στο πέρασμα των χρόνων, έχουν και οι δύο πλευρές να θυμούνται ξεχωριστές στιγμές. Για τους Άγγλους, παραδείγματος χάριν, το θριαμβευτικό 9-3 αρχές των 60's με χατ-τρικ του μοναδικού Τζίμι Γκριβς θα αναφέρεται πάντα πρώτο σε οποιαδήποτε κουβέντα, αν και για πολλούς το ξεπερνάει το 2-0 του Ιουνίου του 1996 στο Euro όταν τα γκολ του Σίρερ και του Γκασκόιν σφράγισαν το πέρασμα στον άλλο γύρο!

Οι Σκωτσέζοι λίγο πριν την επίτευξη του δεύτερου τέρματος, είχαν χάσει πέναλτι με τον ΜακΆλιστερ να σουτάρει και τον Σίμαν να αποκρούει σε ένα καθοριστικό σημείο της αναμέτρησης!

Για τους «Χαϊλάντερς» οι αναμνήσεις είναι εξίσου έντονες και το πρώτο που έρχεται στο μυαλό είναι η νίκη του 1967 με 3-2 στο Λονδίνο επί μιας Αγγλίας που ήταν παγκόσμια πρωταθλήτρια! Επίσης, ξεχωριστό παραμένει το νικηφόρο παιχνίδι τον Ιούνιο του 1977 με 2-1 στο παλιό «Γουέμπλεϊ» μια εποχή που οι Σκωτσέζοι διέθεταν πιθανώς την κορυφαία ομάδα της ιστορίας τους, με τον Νταλγκλίς, τον Τζόρνταν, τον ΜακΚουίν, τον ΜακΓκρέιν και τον Μπρους Ρίοκ.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x