Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Η πιο μεγάλη νίκη μέχρι την επόμενη για τον ΠΑΟΚ, που μπορεί να φτάσει ακόμα πιο μακριά!

Είχα περιγράψει την βραδιά με το γκολ του Ζήση Βρύζα, στο Χάιμπουρι, το 1997 εκεί που ο ΠΑΟΚ κατάφερνε να πετάξει εκτός Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ την ομάδα του Βενγκέρ, που λίγους μήνες μετά κατέκτησε το νταμπλ!

Ο ΠΑΟΚ έχει μερικές πολύ μεγάλες βραδιές στην ευρωπαϊκή του παρουσία μακριά από την Τούμπα, αλλά με δεδομένο το διακύβευμα που υπήρχε στο ματς με την Άιντραχτ, πιστεύω πως αυτή η νίκη είναι, αν όχι η πιο μεγάλη, σίγουρα η πιο σημαντική μέχρι τώρα! Απέναντι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, που πριν 18 μήνες κατέκτησε το Europa League, σε μια νύχτα που παιζόταν ένα μεγάλο στοίχημα, η κατάκτηση της πρωτιάς στον όμιλο στέλνει την ελληνική ομάδα στους «16» τον Μάρτιο και αυτό είναι πολύ σπουδαίο!

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Είχα περιγράψει την βραδιά με το γκολ του Ζήση Βρύζα, στο Χάιμπουρι, το 1997 εκεί που ο ΠΑΟΚ κατάφερνε να πετάξει εκτός Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ την ομάδα του Βενγκέρ, που λίγους μήνες μετά κατέκτησε το νταμπλ! Ήταν μια μεγάλη πρόκριση, όπως και εκείνη η νίκη μέσα στο Λονδίνο με την Τότεναμ πριν δέκα χρόνια σχεδόν, παίζοντας με 10 παίκτες ή επί της Ντόρτμουντ το 2015 με 1-0, άσχετα αν το διπλό στη Βεστφαλία ήταν χωρίς αντίκρυσμα!

Μία πολύ μεγάλη νίκη ήταν στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 και εκείνη μέσα στο Βέλγιο επί της Μαλίν, με γκολ του Μπορμπόκη έπειτα από την ισοπαλία στην Τούμπα. Σήμερα μπορεί να ακούγεται μία απλή νίκη απέναντι σε μία ομάδα, που οι περισσότεροι πιθανώς δεν την ξέρουν κιόλας, τότε όμως η Μαλίν ή Μέχελεν (ανάλογα με τα φλαμανδικά ή τα βαλλωνικά) ήταν δύναμη, έχοντας κατακτήσει το Κύπελλο Κυπελλούχων του 1988 (1-0 τον Άγιαξ) και το σούπερ κύπελλο Ευρώπης, επικρατώντας της PSV Αϊντχόβεν. Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο του Χρήστου Σωτηρακόπουλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x