Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Ο Σάνκλι έκανε τους ανθρώπους ευτυχισμένους και το μόνο… οφσάιντ ήταν η ατάκα για τη ζωή, τον θάνατο και το ποδόσφαιρο!

Ο Μπιλ Σάνκλι δεν ήταν απλώς αυτός που «έκανε τους ανθρώπους ευτυχισμένους», όπως γράφει έξω από το «Άνφιλντ», ούτε απλά ήταν σημαντικός επειδή μετέτρεψε μια μέτρια ομάδα σε απόλυτη πρωταγωνίστρια.

Ήταν σαν σήμερα το 1959, η μέρα που ο Μπιλ Σάνκλι αναλάμβανε τη Λίβερπουλ. Μια ήττα εντός έδρας με 4-0 από την Κάρντιφ, θα ήταν η αρχή για μια ομάδα που ήταν στη σημερινή Championship, αλλά 15 χρόνια μετά όταν θα αποχωρούσε, θα άφηνε πίσω μια υπερδύναμη! Αλλά και μια ρήση «το ποδόσφαιρο δεν είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου, αλλά κάτι πολύ πιο σοβαρό» που έχει χρησιμοποιηθεί χιλιάδες φορές και φυσικά αποτελεί διαχρονικά το μόνο… οφσάιντ που άφησε πίσω του.

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Ο Μπιλ Σάνκλι δεν ήταν απλώς αυτός που «έκανε τους ανθρώπους ευτυχισμένους», όπως γράφει έξω από το «Άνφιλντ», ούτε απλά ήταν σημαντικός επειδή μετέτρεψε μια μέτρια ομάδα σε απόλυτη πρωταγωνίστρια. Ήταν ένας εξωστρεφής άνθρωπος, αληθινός σταρ σε μία εποχή που μόνο οι ποδοσφαιριστές διεκδικούσαν τέτοιο ρόλο. Είχε μεσαία επιστημονική μόρφωση, αλλά είχε το διδακτορικό στο... πανεπιστήμιο της ζωής! Ρητορικός, οραματιστής και επικοινωνιακός μπορούσε να γίνει ακόμη και πρωθυπουργός, όπως έγραψε κάποτε στους TIMES ο αείμνηστος Χιου Μακιλβάνι.

Οι δεκάδες ατάκες του έμειναν χαρακτηριστικές, αλλά επαναλαμβάνω, αυτή για την ζωή και τον θάνατο ήταν… οφσάιντ! Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο του Χρήστου Σωτηρακόπουλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x