sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τα 5 από τα πιο ξεχωριστά γήπεδα ποδοσφαίρου (Μέρος 2ο)

Από τα σομπρέρο του Μεξικού, μέχρι και τα παστά ψάρια της Νορβηγίας 5 ακόμα υπέροχα ή και όχι γήπεδα ποδοσφαίρου.

Estadio Universitario Alberto “Chivo” Cordoba-Τολούκα, Μεξικό

Χτισμένο το 1964, επί της ουσίες είναι ένα πολύ-χρηστικό γήπεδο. Μπορεί να φιλοξενήσει έως και 32.000 κόσμο, ενώ παλαιότερα αποτέλεσε την έδρα της μεξικανικής ομάδας Deportivo Toluca. Πλέον ανήκει στο αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Μεξικού. Δε χρειάζεται καν να πούμε τι το ιδιαίτερο έχει. Μια γιγαντιαία εξέδρα από τη μια μεριά και μια αρκετά μικρότερη από την άλλη. Τα χρώματα της μεγάλης εξέδρας εκ πρώτης όψεως μοιάζουν να μην έχουν κάποιο νόημα. Στη πραγματικότητα όμως είναι έργο ενός καλλιτέχνη με το όνομα Λεοπόλδο Φλόρες και με αυτό ήθελε να παρουσιάσει έναν άνδρα ο οποίος προσπαθεί αν φτάσει τον ουρανό για να αγγίξει το φώς. Τα συμπεράσματα δικά σας…

Svangaskaro-Τοφτίρ, Νησιά Φερόε

Έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 6.000 ανθρώπους (αν και στο νησι όπου και βρίσκεται υπάρχουν μόνο 1.000) και είναι η έδρα της ομάδας b68 Toftir. Βρίσκεται ανάμεσα σε δύο καταπράσινους λόφους και μόλις λίγα μέτρα από τη θάλασσα δημιουργώντας μια ιδιαίτερη θέα σε συνδυασμό με το ποδόσφαιρο. Μάλιστα μια φορά φιλοξένησε την εθνική ομάδα των Νησιών Φερόε για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1998. Εκεί βρέθηκε αντιμέτωπη με την Μάλτα όπου και την κέρδισε με 2-1, κάνοντας ρεκόρ θέσεων με 6.642.

Henningsvaer Idrettslag Stadion-Νορβηγία

Στο τοπικό Henningvaer έχουν δύο χόμπι. Το ψάρεμα και το ποδόσφαιρο. Ένα γήπεδο που τη χωρητικότητα του δεν την ξέρουν ούτε αυτοί που το δημιούργησαν, χαρίζει μια ιδιαίτερη αίσθηση ειδικά κοιτώντας το από ψηλά. Πανέμορφο αρκεί να βολεύεσαι πάνω στους βράχους. Αν στείλεις τη μπάλα μακριά δεν έχει γυρισμό…

Stadium pod Obzidjem-Σλοβενία

Με έως και 750 άτομα χωρητικότητα στο τοπικό Πιράν της Σλοβενίας στην κυριολεξία στη άκρη του κόσμου, οι κάτοικοι έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν αγώνες στα… γκρεμνά. Πανέμορφο όμως με ένα απλό «τζαρτζάρισμα» κινδυνεύεις να πέσεις στο κενό.

Timsah Arena- Μπούρσα, Τουρκία

Είναι η έδρα της τουρκικής Μπούρσασπορ και έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 43.500 οπαδούς. Είναι σχεδόν ολοκαίνουργιο αφού κατασκευάστηκε το 2011 από τον αρχιτέκτονα Χασάν Σοζουνέρι.Τα χρώματα της ομάδας είναι κυρίως το πράσινο και το άσπρο. Θεώρησαν καλή ιδέα το γήπεδο τους να έχει σχήμα κροκοδείλου μάλλον για να νομίζουν οι αντίπαλοι πως αν κερδίσουν θα τους… φάνε.

Επιμέλεια: Τάσος Μακαρατζής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x