Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Τα δύσκολα έρχονται, αλλά η Άρσεναλ του Εμερι αλλάζει επίπεδο!

Στη φάση του τρίτου γκολ της Άρσεναλ εναντίον της Λέστερ οι παίκτες του Έμερι «έκρυψαν» τη μπάλα με 13 πάσες πριν ο Μεσούτ Οζίλ πασάρει στον Ομπαμεγιάνγκ για το 3-1. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Στη φάση του τρίτου γκολ της Άρσεναλ εναντίον της Λέστερ οι παίκτες του Έμερι «έκρυψαν» τη μπάλα με 13 πάσες πριν ο Μεσούτ Οζίλ πασάρει στον Ομπαμεγιάνγκ για το 3-1. Ήταν μία ακόμα υπενθύμιση πως με τον Ισπανό τεχνικό οι Λονδρέζοι βρίσκουν τον δρόμο τους ωστόσο τα δύσκολα είναι τώρα μπροστά τους.

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Η Άρσεναλ στην πρώτη μεταβατική περίοδο μετά τα 22 χρόνια του Αρσέν Βενγκέρ στον πάγκο το ερώτημα ήταν αν θα είχε κάποιο πρόβλημα προσαρμογής. Φάνηκε στα δύο πρώτα ματς με τος ήττες από Σίτι και Τσέλσι πως θα ήταν μια δύσκολη σεζόν ωστόσο με 10 νίκες σερί σε όλες τος διοργανώσεις ξεπέρασε κάθε προσδοκία από τα μέσα Αυγούστου έως σήμερα κάνοντας εντυπωσιακές νίκες και κυρίως παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο. Αυτό το γκολ δεν είναι το μόνο που έχει πετύχει στην φετινή σεζόν, παίζοντας υπέροχα αλλά μόλις πρόσφατα για παράδειγμα ένα αντίστοιχο ήταν του Ράμσεϊ στο 5-1 επί της Φούλαμ στο Κρέιβεν Κότατζ.

Ο Έμερι εμπνέει τους παίκτες και είναι ολοφάνερο ενώ έχει κερδίσει την εξέδρα η οποία διαπιστώνει πως ο Ισπανός μπορεί να πάει ένα επίπεδο παραπάνω τον σύλλογο. Και όταν το ποδόσφαιρο που παίζει η ομάδα περιέχει ρεπερτόριο όπως αυτό με τους εννιά παίκτες να αλλάζουν 13 πάσες, ο κόσμος αρχίζει να ονειρεύεται.

Φυσικά η συζήτηση για το αν η Άρσεναλ μπορεί να πάρει τον τίτλο είναι πρόωρη. Θεωρώ πως είμαι ένα τεράστιο μετέωρο βήμα που αυτή την ώρα δεν μπορεί να το υποστηρίξει. Η επιστροφή στην τετράδα όμως είναι κάτι ορατό και αυτό πρέπει να είναι ο πρώτος στόχος. Ο επόμενος μήνας θα είμαι κλειδί και μπορεί να καθορίσει οποιαδήποτε άλλη κουβέντα. Το εκτός έδρας ματς στο Σέλχαρστ Παρκ με την Κρίσταλ Πάλας θα το διαδεχτεί η κόντρα με τη Λίβερπουλ στο Emirates με τη Γουλβς να ακολουθεί, ματς στη νότια ακτή με τη Μπόρνμουθ και στο τέλος του μήνα πρώτα η Τότεναμ εντός και μετά η συνάντηση με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ στις 5 Δεκεμβρίου να αποτελούν τεστ από τα οποία θα κριθούν πάρα πολλά.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x