Στίβος

Τα φώτα στο Παρίσι για Στεφανίδη, Παπαχρήστου

Κορυφώνεται η δράση στον παγκόσμιο στίβο ενάμιση μήνα πριν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα.

Έτσι, στο Παρίσι το ερχόμενο Σάββατο θα διεξαχθεί ο τελευταίος αγώνας των Diamond League πριν τους δύο τελικούς των διαμαντιών και εκεί θα συμμετάσχουν τόσο η Κατερίνα Στεφανίδη, όσο και η Βούλα Παπαχρήστου.

Όλα τα αστέρια του επί κοντώ γυναικών θα βρεθούν στο Παρίσι, με την πανελλήνια ρεκορντγούμαν με καλύτερη φετινή επίδοση 4.83 να θέλει να επιβεβαιώσει την καλή της κατάσταση. Εκεί, θα αντιμετωπίσει την πρώην «χρυσή» Ολυμπιονίκη, Τζένιφερ Σουρ με φετινή επίδοση 4.91, την πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια, την Κουβανή Γιαρισλέι Σίλβα με φετινό 4.75, την πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης, τη Ρωσίδα Αντζέλικα Σιντόροβα, που αγωνίζεται ανεξάρτητη, και έχει φετινό ρεκόρ 4.86.

Επίσης, την παγκόσμια πρωταθλήτρια, τη Βενεζουελάνα Ρομπέιλις Πεϊνάδο με φετινό ρεκόρ 4.67 και την «ασημένια» Ολυμπιονίκη του 2016 πίσω από τη Στεφανίδη, αλλά και παγκόσμια πρωταθλήτρια κλειστού, την Αμερικανίδα Σάντι Μόρις, με φετινό ρεκόρ 4.85. Επίσης, τη «χάλκινη» Ολυμπιονίκη, τη Νεοζηλανδή Ελάιζα ΜακΚάρτνεϊ.




Η Βούλα Παπαχρήστου θα αγωνιστεί στο τριπλούν με καλύτερη φετινή επίδοση 14.51, ώστε να βελτιώσει αυτήν την επίδοση. Εκεί,η πρωταθλήτρια Ευρώπης του Βερολίνου θα αντιμετωπίσει: Την Ολυμπιονίκη, Καζακστανή Ολγκα Ριπάκοβα, με καλύτερη φετινή επίδοση 14.37, την παγκόσμια πρωταθλήτρια, τη Βενεζουελάνα Γιουλιμάρ Ρόχας, με φετινό ρεκόρ με 15.11, την πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια, την Ουκρανίδα Ολγκα Σαλαντούχα με φετινό ρεκόρ 14.49,μ και ακόμη δέκα αθλήτριες.






Εκτός από τις κορυφαίες πρωταθλήτριες μας, στο Παρίσι θα αγωνιστούν και οι Κώστας Δουβαλίδης στα 110 μέτρα με εμπόδια και στο επί κοντώ οι Κώστας Φιλιππίδης και Εμμανουήλ Καραλής σε αγωνίσματα εκτός συναγωνισμού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x