Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Τα λεφτά χάλασαν το ποδόσφαιρο; Ναι μόνο που αυτό άρχισε από το 1880!

Το ποδόσφαιρο χάλασε, λένε κάποιοι, από την ώρα που μπήκαν τα χρήματα στην καθημερινότητα του και δεν είναι πλέον όπως ήταν!

Έχουν απόλυτο δίκιο με μία πολύ μικρή διαφορά, ότι αυτό συνέβη όχι πέντε, δέκα ή 20 χρόνια πριν, αλλά το 1880. Και το ποδόσφαιρο πάντα επηρεαζόταν από το ποιος είχε χρήματα και πλήρωνε από τις πρώτες μέρες ουσιαστικά στα τέλη του 19ου αιώνα, όταν έπαψε να είναι ένα παιχνίδι της ελίτ και έγινε η λατρεία των πολλών!

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Λόγω καραντίνας όλοι έχουμε ψάξει αυτή την περίοδο να δούμε διάφορα στην τηλεόραση και το Netflix προσφέρει μία όμορφη επιλογή που λέγεται The English game μια μίνι σειρά 6 επεισοδίων που έφτιαξε ο δημιουργός του Downton Abbey, Τζούλιαν Φέλοους.

Όμορφα γυρισμένη, με καλούς ηθοποιούς και εξαιρετικές ερμηνείες, είναι η αρχή του πως το ποδόσφαιρο έπαψε να είναι ένα παιχνίδι που έπαιζαν τα σχολεία και η άρχουσα τάξη και εξελίχθηκε στην λατρεία της εργατικής τάξης ουσιαστικά το ανέδειξε ως την απόλυτη διέξοδο στην πίεση της εβδομάδας για πάρα πολύ κόσμο.

Εντοπίζει, η σειρά αυτή, στο πως ο Σκωτσέζος Φέργκι, Σούτερ, που υποδύεται υπέροχα ο Κέβιν Γκάθρι, άφησε την Γλασκώβη και την Πάρτικ Θιστλ στην οποία έπαιζε για να ακολουθήσει τον δρόμο που τα επόμενα 100 χρόνια έκαναν τόσοι και τόσοι συμπατριώτες του, να πάει δηλαδή στην Αγγλία να παίξει επαγγελματικά ποδόσφαιρο. Μόνο που αυτός ήταν ο πρώτος που το έκανε ανοίγοντας δρόμους για να γίνει το ποδόσφαιρο απόλυτα επαγγελματικό κάτι που στην Αγγλία συνέβη ουσιαστικά πολύ γρήγορα το 1885 όταν πλέον επιτράπηκε επίσημα να αμείβεται κάποιος για να αγωνίζεται!

Διαβάστε τη συνέχεια στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x