sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τα πιο περίεργα γούρια αθλητών!

Από το μασάζ αυτιών, το ύψωμα του μεσαίου δαχτύλου για γούρι στον πατέρα έως τις… βρόμικες κάλτσες της Σερένα Γουίλιαμς. Ιδού τα πιο τρελά γούρια αθλητών.

Άπαντες την χρειάζονται. Πόσο μάλλον οι αθλητές, οι οποίοι πέρα από τη σκληρή δουλειά, επιζητούν και το κλείσιμο του ματιού της θεάς τύχης. Μόνο που οι παρακάτω αθλητές την αναζητούν με έναν λίγο πιο ανορθόδοξο τρόπο…

Το υψωμένο μεσαίο δάχτυλο
Η εικόνα ενός κολυμβητή να υψώνει το μεσαίο δάχτυλο, λίγο προτού ανέβει στο βατήρα για την εκκίνηση, δεν είναι ό,τι πιο φυσιολογικό. Ο Καναδός Σάντο Κοντορέλι, όμως δεν έχει τέτοια πρόθεση. Η άσεμνη πράξη απευθύνεται στον πατέρα και προπονητή του Τζότζεφ για… γούρι.

Ο πατέρας του λοιπόν τον ενθάρρυνε να χρησιμοποιήσει αυτό τον περίεργο τρόπο προκειμένου να ανεβάζει το ηθικό του!

«Μου είπε ότι έπρεπε να έχω αυτοπεποίθηση. Να μην υπολογίζω τους υπόλοιπους. Έτσι, μου ζήτησε να του υψώνω το μεσαίο δάχτυλο πριν από κάθε αγώνα και αυτός μου το ανταποδίδει», τόνισε.

Δυστυχώς, η ιεροτελεστία παρερμηνεύτηκε μια φορά και ο τελευταίος δεν γλίτωσε τα μπλεξίματα. O πατέρας του καθόταν πίσω από τις τηλεοπτικές κάμερες και στη διάρκεια της μετάδοσης, φάνηκε σαν να κάνει χειρονομία προς το κοινό. Συνεπώς, χρειάστηκε να απολογηθεί απολογήθηκε δημόσια. Έκτοτε όποτε κάνει την ενέργεια, φέρνει το δάκτυλο κοντά στο πρόσωπό του προς αποφυγήν περιπετειών.



Γιάννης Ιωαννίδης
Μολονότι δεν ανήκει στην παραπάνω κατηγορία, φιγουράρει σε αυτή από διαφορετικό μετερίζι. Αυτό του προπονητή. Από το ίδιο σακάκι που φορούσε πάντα στα παιχνίδια, (μάλιστα, μια φορά εκνευρισμένος το παρέδωσε αυτοπροσώπως στους διαιτητές), από τα ίδια πράγματα που κρατούσε πάντα στα χέρια του κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, την οδηγία να βάζει πάντα ο Φιλίππου το τελευταίο καλάθι στην προθέρμανση μέχρι τους αναπληρωματικούς, οι οποίοι κάθονταν πάντα με την ίδια σειρά στον πάγκο. Στον Γιάννη Ιωαννίδη εύκολα θα μπορούσε να απονείμει κανείς το στέμμα του βασιλιά της δεισιδαιμονίας.

«Πιστεύω ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην είναι προληπτικός. Η ζωή η ίδια αναγκάζει τον άνθρωπο να είναι προληπτικός.
{…} «Όταν μερικά πράγματα σου έρθουν βολικά με ορισμένες καταστάσεις, είναι επόμενο να τις επαναλαμβάνεις. », είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή ο «ξανθός» του ελληνικού μπάσκετ.



Οι βρόμικες κάλτσες της Σερένα Γουίλιαμς
Για πολλούς-όχι άδικα- αποτελεί την κορυφαία τενίστρια όλων των εποχών, μα, όπως φαίνεται, πέρα από την εξοντωτική προπόνηση, έχει ανάγκη και τα γούρια της για να έρθουν οι αστραφτερές διακρίσεις. Η πολύπειρη Αμερικανίδα σε πολλά τουρνουά, όσες φορές επικρατεί των αντιπάλων της, αρνείται να αλλάξει ζευγάρι κάλτσες. Έτσι, καταλήγει συχνά να φοράει το συγκεκριμένο στη διάρκεια ολόκληρου του τουρνουά. Επιπλέον, συνηθίζει να δένει τα κορδόνια της με ένα συγκεκριμένο τρόπο και να χτυπάει την μπάλα πέντε φορές πριν το πρώτο σερβίς της και δύο φορές πριν το δεύτερο.

Η «παράνοια» του Ναδάλ
Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που ξεπερνά στο… ρελαντί τον Ιωαννίδη αυτός είναι ο Ράφα Ναδάλ. Ο Ισπανός τενίστας εφαρμόζει απαρέγκλιτα κάθε φορά την παρακάτω διαδικασία. Μπαίνει στο γήπεδο κρατώντας μία ρακέτα στο χέρι. Δεν πατάει τις γραμμές του κορτ, ενώ μπαίνει μέσα πάντα με το δεξί. Αφήνει την τσάντα του και κατευθείαν πιάνει την διαπίστευσή του, τοποθετώντας την κάρτα ID με την μπροστινή μεριά προς τα πάνω. Τραβάει το σορτς του. Βγάζει τη ζακέτα του, ενώ ταυτόχρονα κάνει πηδηματάκια. Κοιτάζει προς την κερκίδα, έχοντας πλάτη σε διαιτητή και αντίπαλο που τον περιμένουν. Δίνει τα μπουκάλια του στο ίδιο μπολ μπόι. Πίνει το τζελ του με τέσσερις συγκεκριμένες κινήσεις.

Στην κλήρωση κάνει πάντα πηδηματάκια και πηγαίνει τρέχοντας για προθέρμανση κοντά στη βασική γραμμή. Στρέφει την ματιά του προς το θεωρείο που βρίσκονται οι δικοί του άνθρωποι. Σκουπίζεται, έπειτα από κάθε πόντο. Παίρνει θέση πάντα δεύτερος, αφήνοντας τον αντίπαλο να πάει πρώτος. Βάζει τα μπουκάλια του το ένα ακριβώς δίπλα στο άλλο. Ελέγχει αν τα μαλλιά του είναι πίσω από τα αυτιά. Αλλάζει μπλούζα, πριν, μετά και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Και αυτά είναι μόνο μερικά απ όσα ακολουθεί πάγια…

«Αν ήμουν προληπτικός, γιατί να κάνω το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά, είτε κερδίζω είτε χάνω;», είχε αναρωτηθεί σε δηλώσεις του ο ίδιος.



Το μασάζ στα αυτιά της Λιπνίτσκαγια
Τη Ρωσίδα Γιούλια Λιπνίτσκαγια, προφανώς οι περισσότεροι μη μυημένοι στο καλλιτεχνικό πατινάζ δεν τη γνωρίζουν, μα το 2014 σε ηλικία 15 ετών στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό. Μια από τις συνήθειές της λοιπόν ήταν προτού μπει στον πάγο να δέχεται από την προπονήτρια της το καθιερωμένο μασάζ στα αυτιά της.

Ο… γαμπρός Ρονάλντο
Πρόκειται για έναν από τους πιο εμφανίσιμους ποδοσφαιριστές παγκοσμίως, καθώς ξοδεύει πολλά χρήματα για το παρουσιαστικό του. Πριν από κάθε παιχνίδι ο Κριστιάνο ξυρίζεται σε όλο του το σώμα, ενώ πηγαίνει και για κούρεμα.

O ψυχαναγκαστικός Τέρι
Ίσως ο πιο προληπτικός στο χώρο του, ο άλλοτε εμβληματικός αρχηγός της Τσέλσι, Τζον Τέρι, παλαίμαχος πια εφάρμοζε μια εξαντλητική ρουτίνα πριν από τα παιχνίδια. Σε συνέντευξη του στη «Mirror» είχε εξομολογηθεί ότι στο λεωφορείο της Τσέλσι καθόταν μόνο σε μια συγκεκριμένη θέση και άκουγε πάντα το ίδιο CD του Αμερικανού τραγουδιστή Usher. Έβαζε τις ίδιες επικαλαμίδες για περίπου μία δεκαετία.

Στάθμευε το αυτοκίνητο κάθε φορά στην ίδια θέση. Επίσης, προτιμούσε να χρησιμοποιεί πάντα την ίδια τουαλέτα στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Άμα ήταν... πιασμένη, περίμενε υπομονετικά τη σειρά του, ακόμη κι αν υπήρχαν άλλες ελεύθερες.

Το βενζινάδικο
Όσο καιρό φορούσε τα χρώματα της Λίβερπουλ, ο Ισπανός γκολκίπερ, Πέπε Ρέινα πριν από κάθε ματς περνούσε από συγκεκριμένο βενζινάδικο και γέμιζε το αυτοκίνητο, ακόμα και αν αυτό δεν χρειαζόταν γέμισμα.

Οι πατάτες της Πορτογαλίας
«Το γούρι ήταν οι τηγανητές πατάτες και η κόκα κόλα στο τραπέζι. Είναι παράδοξο, γιατί δεν κολλά με τις σωστές διατροφικές συνθήκες των ποδοσφαιριστών. Εμείς πηγαίναμε κόντρα στο ρεύμα», έχει αναφέρει ο Νίκος Νταμπίζας αναφορικά με τα γούρια της χρυσής γενιάς του 2004.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Ιωάννου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x