Ειδήσεις

Τετράδα για τον Ούκιτς και την παρέα του!

Θέση στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ πήρε η Κροατία του Ρόκο Λένι Ούκιτς, επικρατώντας στα προημιτελικά της Ουκρανίας με 84-72. Παράλληλα οι Κροάτες εξασφάλισαν θέση στο Μουντομπάσκετ του 2014.

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, η Κροατία επικράτησε στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Ευρωμπάσκετ, της Ουκρανίας με 84-72 και εξασφάλισε την συμμετοχή της στην τετράδα της διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το 1995.

Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς και η παρέα του, που ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, περιμένουν πλέον να μάθουν ποιον θα έχουν απέναντι τους στον δρόμο για τον… τελικό.

Ο αντίπαλος τους, για τον ημιτελικό της Παρασκευής, θα είναι ο νικητής της βραδινής αναμέτρησης της Λιθουανίας με την Ιταλία.

Πέραν της πρόκρισης τους στην τετράδα οι Κροάτες εξασφάλισαν και μια θέση στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας το 2014.

Η Ουκρανία από την άλλη θα διεκδικήσει μια από τις θέσεις 5-8 ευελπιστώντας ότι θα καταφέρει να πάρει και αυτή εισιτήριο για το επικείμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Το ματς



Το ματς άρχισε με τους Ουκρανούς με σερί 7-0 να ξεφεύγουν με 5-12 και με τους Κροάτες να απαντούν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο για το 12-12. Από εκεί και έπειτα η σχεδόν απόλυτη ισορροπία σε όλες τις κατηγορίες βρήκε τις ομάδες ισόπαλες (22-22) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Στην συνέχεια όμως οι παίκτες του Ρέπεσα φόρτσαραν και παίζοντας καλά τόσο σε άμυνα όσο και επίθεση κατάφεραν να χτίσουν διψήφια διαφορά και να πάνε στα αποδυτήρια με το +16 (51-35).

Η Κροατία συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι και στο τρίτο δεκάλεπτο διατηρώντας ένα σταθερό προβάδισμα, με την ομάδα του Φρατέλο να μειώνει σε 70-61 στο τέλος της τρίτης περιόδου. Ωστόσο οι Ουκρανοί δεν μπόρεσαν στο δεκάλεπτο που απέμενε να διεκδικήσουν με… αξιώσεις τη νίκη που θα τους χάριζε την πρόκριση, με το Ούκιτς και την παρέα του να φτάνουν στο τελικό 84-72 και να κλείνουν θέση στην τετράδα της διοργάνωσης.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 51-35, 70-61, 84-72

Κροατία (Ρέπεσα): Τόμιτς 6, Άντριτς, Ντρέιπερ 6, Μπογκντάνοβιτς 14, Σάριτς 7, Ρούντεζ 7, Ούκιτς 9, Σίμον 23, Μάρκοτα 12, Μ. Ντέλας, Ζόριτς, Α. Ντέλας

Ουκρανία (Φρατέλο): Πουστοζβόνοφ, Τζέτερ 19, Μίσουλα 2, Γκλιέμποφ, Γκλαντίρ 13 (9 ριμπάουντ), Λίποβι 7, Νατιάζκο 10, Ζαμπιρτσένκο 2, Κορνιγένκο 4, Ζάιτσεφ, Πούστοβι, Κραβτσόφ 15

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x