MOTO GP

Τετραετής επέκταση συμβολαίου για το Μισάνο

Μέχρι το 2020 επεκτάθηκε το συμβόλαιο της πίστας του Μισάνο στο ιταλικό κρατίδιο του Σαν Μαρίνο σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκτελεστικού διευθυντή της Dorna Καρμέλο Εζπελέτα.

Μέχρι το 2020 επεκτάθηκε το συμβόλαιο της Ιταλικής πίστας του Μισάνο στο κρατίδιο του Σαν Μαρίνο, όπως ανακοίνωσε ο εκτελεστικός σύμβουλος των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και διαχείρισης τους στο πρωτάθλημα, της Dorna, Καρμέλο Εζπελέτα.

Στην συνέχεια ο ίδιος δήλωσε: «Η επέκταση του συμβολαίου μας έως το 2020 με τον συγκεκριμένο αγώνα είναι μια ημερομηνία μεγάλης αθλητικής σημασίας. Η είδηση κατέστη μια σημαντική επιτυχία μεταξύ των δημόσιων φορέων αλλά και των υπεύθυνων της πίστας. Απ το 2007 και μετά έχουμε μια ραγδαία αύξηση του ενδιαφέροντος πάνω σ αυτό. Επίσης έχει υποστεί γενναιόδωρες και σημαντικές επενδύσεις για την ασφάλεια που πρέπει να προσφέρει σε θεατές και φυσικά αναβάτες. Υπάρχουν όλα τα συστατικά για περαιτέρω άνοδο του».

Η περιοχή του Ρίμινι φιλοξένησε για πρώτη φορά αγώνα το 1980 ως γκραν πρι των εθνών, ενώ στις αρχές της δεκαετίας του 90, ήταν ένας από τους 2 αγώνες που υπήρχαν στο αγωνιστικό ημερολόγιο για την Ιταλία, επιστρέφοντας ξανά το 2007 στην πίστα του Μισάνο, κλείνοντας το προσεχή τριήμερο 10 χρόνια ζωής.

Ακολούθησε επίσης μια τροποποίηση από σημαντικές αλλαγές, όπως η αλλαγή της διάταξής του σιρκουί, που ήταν αντίθετη απ τις αλλαγές των δεικτών του ρολογιού σε πρόσωπη.

Παράλληλα μετονομάστηκε σε πίστα Μάρκο Σιμοντσέλι προς τιμήν του αδικοχαμένου Ιταλού αναβάτη, ο οποίος έχασε την ζωή του το 2011 στο γκραν πρι της Μαλαισίας.

Ο προσεχής αγώνας στο Σαν Μαρίνο είναι ο 13ος στο καλεντάρι του πρωταθλήματος και ο Βαλεντίνο Ρόσι θα προσπαθήσει να μειώσει κι άλλο την διαφορά που τον χωρίζει από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Μάρκ Μάρκεθ, καθώς βρίσκεται 50 πόντους πίσω από τον Ισπανό.


Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Μανδρέκας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x