Σηματοδότησε πάμπολλες αλλαγές, παίρνοντας αποφάσεις που άλλοι δεν θα τολμούσαν καν να σκεφτούν. Η μόνη πολιτική αρχηγός που οδήγησε το κόμμα της στη Βρετανία σε τρεις διαδοχικές εκλογικές νίκες και που έπεσε εκ των έσω ύστερα από ανταρσία των πρώην πιστών συνεργατών της, χωρίς να ηττηθεί ποτέ σε αναμέτρηση!

Η λέξη ήττα, όπως είχε δηλώσει, δεν ήταν ποτέ μέσα στο λεξιλόγιό της και δεδομένα ελάχιστοι πολιτικοί κατόρθωσαν να είναι τόσο καθοριστικοί στη θητεία τους όσο η Θάτσερ.

Ανεξαρτήτως αν κάποιοι διαφωνούν με τη φιλοσοφία του όρου «Θατσερισμός», αυτός έμελλε να μπει στο λεξιλόγιο από τη δεκαετία του '80, χαρακτηρίζοντας την αντίληψη περί ελεύθερης οικονομίας, μακριά από τον θανατηφόρο εναγκαλισμό των... πλοκαμιών του πολυδαίδαλου κράτους.

Ακόμη και οι μεγαλύτεροι εχθροί της παραδέχονται πως υπήρξε χαρισματική ως ηγέτης ακριβώς επειδή ποτέ δεν σκέφτηκε το πολιτικό κόστος, προκειμένου να εφαρμόσει αυτό που είχε ως πάγια αρχή. Κάποτε είχε δηλώσει «αν θέλεις κάτι απλά να ειπωθεί, ζήτησέ το από έναν άντρα. Αν θέλεις πραγματικά να γίνει, ζήτησέ το από μία γυναίκα».

Διαβάστε τη συνέχεια στο england365.gr