sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΘΕΜΑ: Αυτά είναι τα λεφτά που δίνει η Αλ Αΐν για μεταγραφές

Σε αντίθεση με τα δεδομένα των Αράβων η Αλ Αΐν δεν ξοδεύει «τρελά» λεφτά για μεταγραφές, παρά τα μεγάλα συμβόλαια που προσφέρει στους παίκτες. Το sportfm.gr παρουσιάζει τις πιο ακριβές μεταγραφές της.

Συχνά ακούμε τη λέξη «πετροδόλαρα» και φανταζόμαστε ότι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το ποδόσφαιρο της χώρας, το χρήμα ρέει άφθονο και είναι περίσσιο για ξόδεμα. Η Αλ Αΐν είναι μια παραδοσιακή ομάδα στην αραβική Λίγκα, η οποία όμως όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, δεν έχει μάθει να ξοδεύει αρκετά σε μεταγραφές με βάση τα εκεί δεδομένα.

Του Γιώργου Σπανομανώλη

Το παζάρι ανάμεσα στην ομάδα από τα ΗΑΕ και τον Παναθηναϊκό καλά κρατεί, με τους Άραβες να θέλουν να πάρουν... κοψοχρονιά τον Μάρκους Μπεργκ, με βάση την αναστάτωση που έχουν προκαλέσει. Μπορεί στον Σουηδό επιθετικό να έχουν προσφέρει συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 3 εκ. ευρώ, αλλά θέλουν να γλυτώσουν όσο μπορούν τα χρήματα που πρέπει να δώσουν στον Παναθηναϊκό.

Οι απαιτήσεις των «πρασίνων» είναι στα 5,1 εκ. ευρώ για τον Μπεργκ, αλλά οι Άραβες δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν αυτό το ποσό στον Παναθηναϊκό για τον παίκτη και κάνουν... παζάρια. Πάντα, με τον Μπεργκ στο πλευρό τους, ο οποίος βρίσκεται εκεί και πιέζει τους «πράσινους» να συναινέσουν για την μεταγραφή.

Η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Αλ Αΐν ήταν του διεθνoύς Χιλιανού, Χόρχε Βαλντίβια από την Παλμέιρας το 2008. Οι Άραβες τότε είχαν ξοδέψει 8 εκ. ευρώ για να τον αποκτήσουν από τη Βραζιλιάνικη ομάδα.

Η δεύτερη μεγάλη μεταγραφή και το μεγάλο «μπαμ» στην ιστορία του συλλόγου έγινε το 2012. Η Αλ Αΐν απέκτησε τον Ασαμόα Γκιάν από τη Σάντερλαντ έναντι 7,5 εκ. ευρώ. Ο παίκτης έμεινε στα Εμιράτα ως το 2015 και στη συνέχεια μοσχοπουλήθηκε στην κινεζική Σαγκάι Σιπγκ έναντι 9 εκ. ευρώ με την ομάδα των Εμιράτων να βγαίνει κερδισμένη από την πώληση του Γκανέζου.

Εκτός από αυτές τις δύο πλέον ακριβές μεταγραφές, η Αλ Αΐν για τα δεδομένα της περιοχής δεν ξοδεύει αλόγιστα και αυτό φαίνεται στις επόμενες κατά σειρά πιο ακριβές μεταγραφές της ιστορίας της που είναι κοντά στα 5 εκατομμύρια.

Για παράδειγμα, το 2013 πήρε τον Κορεάτη, Μινγκ Γιου Λι δίνοντας 5 εκ. ευρώ στην πρωταθλήτρια Κορέας, Ποχάνγκ, ενώ για να βρει κανείς αντίστοιχα χρήματα που έχει πάρει παίκτης από την Αλ Αΐν πρέπει να πάει πίσω στο 2006, όταν οι Άραβες είχαν ξοδέψει 4,5 εκ. ευρώ για την απόκτηση του Βραζιλιάνου, Ντοντό από τη Μποταφόνγκο.

Ανάμεσα στις πιο ακριβές μεταγραφές της Αλ Αΐν, αλλά χωρίς «τρελά» λεφτά, ήταν αυτή του Μισέλ Μπάστος από τη Λιόν το 2013 έναντι 4 εκ. ευρώ, αλλά και αυτή του «δικού μας» Νάτσο Σκόκο. Μάλιστα, η ομάδα των Εμιράτων, είχε αγοράσει απευθείας από την ΑΕΚ τον παίκτη τον Ιούλιο του 2011, με τη μεταγραφή του να φτάνει τα 2,8 εκ. ευρώ.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, τα χρήματα που ζητάει ο Παναθηναϊκός, είναι χρήματα που η Αλ Αΐν δύσκολα δίνει και θα προσπαθήσει να γλυτώσει όσα μπορεί, αφού συγκριτικά με άλλες ομάδες των Αράβων, ξοδεύει πιο συντηρητικά. Πάντως για πρώτη φορά στην ιστορία της, πάει για μια μεταγραφή ενός τόσο μεγάλου ονόματος. Γιατί ο Μπεργκ μπορεί να αγωνιζόταν στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά δεν παύει να είναι ο βασικός επιθετικός της εθνικής Σουηδίας με παραστάσεις στο υψηλότερο επίπεδο.

Οι πιο ακριβές μεταγραφές της Αλ Αΐν

1.Χόρχε Βαλντίβια από Παλμέιρας (2008) – 8 εκ. ευρώ
2. Ασαμόα Γκιάν από Σάντερλαντ (2011) – 7.5 εκ. ευρώ
3. Μινγκ Γιου Λι από Ποχάνγκ (2013) – 5 εκ. ευρώ
4. Ντοντό από Μποταφόνγκο (2006) – 4,5 εκ. ευρώ
5. Μιρέλ Ραντόι από Χιλάλ (2011) – 4,2 εκ. ευρώ
6. Μίσελ Μπάστος από από Λιόν (2013) – 4 εκ. ευρώ
----------------
Νάτσκο Σκόκο από ΑΕΚ (2011) – 2,8 εκ. ευρώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x