sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΘΕΜΑ: Δεν τους βλέπει ο Μπεργκ - Στον… Θεό ο Μήτρογλου

Μετά τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο, το sport-fm.gr ασχολείται με… παστέλια! Ποιοι είναι οι κορυφαίοι γκολτζήδες στον πλανήτη. Πολύ ψηλά ο Μήτρογλου, πού βρίσκεται ο Μπέργκ. Μέσι ή Κριστιάνο;

Και… γκόόόλ!

Την Τρίτη (13/6) σάς παρουσιάσαμε την καλύτερη «κατοστάδα» προπονητών στον κόσμο αυτήν τη στιγμή, στην οποία συμπεριλαμβάνονται Πάουλο Μπέντο και Βλάνταν Ίβιτς, αλλά επειδή στο sport-fm.gr είμαστε της… πεμπτουσίας, είπαμε να αναλύσουμε τους αριθμούς από το ''clubworldranking'' και να σας «σερβίρουμε» και τους κορυφαίους γκολτζήδες του πλανήτη!

Του Νίκου Ράλλη

Καταρχήν, να ξεκαθαρίσουμε τα εξής, πέρα από το ότι μιλάμε ΜΟΝΟ για συλλογικό επίπεδο και για τον τελευταίο χρόνο: Τα παρακάτω στοιχεία προκύπτουν (όπως και για τους προπονητές) από τη δυναμική του πρωταθλήματος, την κρισιμότητα του κάθε παιχνιδιού (εγχώριο ή μη) και τη θέση της εκάστοτε ομάδας στην παγκόσμια κατάταξη. Άρα, σε ό,τι αφορά τους σκόρερ, υπάρχουν δύο λίστες: Μία με πόντους, που «βγαίνουν» συνυπολογίζοντας τα παραπάνω και μία, απλά, με αριθμό τερμάτων, τις 52 τελευταίες βδομάδες. Το τονίζουμε αυτό, διότι, στην περίπτωση του Μάρκους Μπεργκ, για παράδειγμα, η διαφορά από λίστα σε λίστα είναι χαώδης!

Ο Σουηδός επιθετικός του Παναθηναϊκού είναι σε αμφότερες, με διαφορά, ο κορυφαίος γκολτζής του πρωταθλήματός μας, αλλά, ενώ στην απλή λίστα βρίσκεται στον… Θεό, όντας, με 28 γκολ, στην 22η θέση παγκοσμίως(!), αφήνοντας πίσω του ονόματα και ονόματα, αν προσμετρήσουμε το γεγονός ότι η Σούπερ Λίγκα δεν είναι και το πιο δυνατό πρωτάθλημα στον κόσμο, πέφτει στην 187η!

inner
Και πάλι, όμως, ο 30χρονος είναι Νο. 1 σε ό,τι αφορά τα «δικά μας». Υπάρχει, δε και ένα εξαιρετικό γράφημα, που αποτυπώνει ξεκάθαρα το γεγονός ότι ο Σκανδιναβός στράικερ άργησε να πάρει… μπρος φέτος, αλλά όταν πήρε, δεν είχε σταματημό.

Η παρουσία του Μπεργκ τον τελευταίο χρόνο
inner
Στην περίπτωση του Κώστα Μήτρογλου, ωστόσο, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Ο επιθετικός της Μπενφίκα και στη μία λίστα και στην άλλη είναι στον… Θεό, «εξαργυρώνοντας» ακόμη μία καταπληκτική σεζόν σε Πορτογαλία και Champions League και αποδεικνύοντας πως παραμένει -μακράν του δεύτερου- ο καλύτερος Έλληνας φορ.

inner
Και για να μιλήσουμε με αριθμούς, ο «πιστολέρο» είναι 42ος, με 24 γκολ, στο ένα γκρουπ και 52ος, με 1701 πόντους, στο άλλο. Η διαφορά στις θέσεις, δηλαδή, όπως βλέπετε, δεν είναι μεγάλη, καθώς ο 29χρονος έχει σκοράρει σε πιο «δύσκολα» παιχνίδια -σύμφωνα πάντα με το ''clubworldranking''.

«Τρένο» από τον Γενάρη και μετά ο Μήτρογλου
inner
«Διαβάζοντας» τους αριθμούς, πάντως, προκύπτει και ένα στενάχωρο στοιχείο: Ότι με εξαίρεση τον Μήτρογλου και τον Καρέλη (263ος στα γκολ, με 14 και 348ος, με 751 πόντους), το ελληνικό ποδόσφαιρο «πάσχει» από επιθετικούς… Βασικά, το ελληνικό πρωτάθλημα!

Γιατί στην Κύπρο υπάρχει ο Φώτης Παπουλής! Και όμως, ο 32χρονος, που έχει «στεριώσει» στον Απόλλωνα Λεμεσού από το 2012, κάνοντας εξαιρετικές χρονιές, είναι 189ος στα γκολ, με τα 16 που πέτυχε τις τελευταίες 52 βδομάδες! Φυσικά, «μέσα» είναι και ο Γιώργος Γιακουμάκης, στην 471η θέση, με τα 11 τέρματα, που «παστέλωσε» με τη φανέλα του Πλατανιά. Μετά… χάος.

inner
Αξίζει να αναφέρουμε, εξάλλου, ότι ο Κύπριος Πιέρος Σωτηρίου είναι πάρα πολύ ψηλά στα γκολ, μόλις δύο θέσεις πίσω από τον Μάρκους Μπεργκ (24ος), αφού έκανε εξαιρετική σεζόν με τον ΑΠΟΕΛ. Βέβαια, όπως και στην περίπτωση του Σουηδού, ακριβώς, δηλαδή, επειδή το κυπριακό πρωτάθλημα δεν είναι ανταγωνιστικό, πέφτει στην 136η θέση, βλέπετε, όμως, ότι είναι 51 θέσεις πάνω από τον φορ του Παναθηναϊκού, καθώς σκόραρε πέντε φορές στο Europa League!

inner
Πάμε τώρα στα «ψηλά», εκεί όπου τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Και σε γκολ και σε πόντους, στην κορυφή βρίσκεται ο Λιονέλ Μέσι, με τον Αργεντινό να έχει 53 γκολ και 6090 πόντους στην κορυφή. Από εκεί κάτω υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Δηλαδή, ενώ στα γκολ είναι δεύτερος ο Καβάνι (44), τρίτος ο Κριστιάνο Ρονάλντο (42), τέταρτος ο Λεβαντόφσκι (40) και πέμπτος ο Ομπαμεγιάνγκ (επίσης 40), στους πόντους είναι δεύτερος ο πρωταθλητής Ευρώπης με τη Ρεάλ Μαδρίτης (και την Πορτογαλία) με 5743, τρίτος ο Λεβαντόφσκι (4329), τέταρτος ο Ομπαμεγιάνγκ (4226) και πέμπτος ο -κάποτε, για 32, συνολικά, βδομάδες, Νο. 1- Σουάρες (3884).

inner
Ιδού η πρώτη δεκάδα με βάση τα γκολ:

inner

Και η πρώτη δεκάδα σε πόντους:

inner

Δείτε και την κατάσταση… κοντά στον «Μητρογκόλ» σε πόντους:

inner

…και σε γκολ:

inner

Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις λίστες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x