sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΘΕΜΑ: Τα πρώτα συμπεράσματα για τον Απόλλωνα Σμύρνης

Μετά το πέρας δύο αγωνιστικών και ισάριθμων εκτός έδρας αναμετρήσεων, ο Απόλλων Σμύρνης έχει συγκεντρώσει έναν βαθμό και το sportfm.gr καταγράφει τα πρώτα θετικά και αρνητικά συμπεράσματα.

Το πρόγραμμα του Απόλλωνα Σμύρνης ήταν εξ αρχής δύσκολο.

Οι δύο πρώτες αγωνιστικές της Σούπερ Λίγκας ήταν εκτός έδρας, με την Ελαφρά Ταξιαρχία να αντιμετωπίζει Ατρόμητο και Πανιώνιο, ενώ στη συνέχεια υποδέχεται τον ΠΑΟΚ και στην τέταρτη «στροφή» του πρωταθλήματος φιλοξενείται από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Μετά το πέρας των δύο πρώτων αναμετρήσεων, λοιπόν, οι «κυανόλευκοι» έχουν πάρει έναν βαθμό και τα πρώτα συμπεράσματα για τον Απόλλωνα έχουν βγει. Άλλα θετικά, άλλα αρνητικά, με τον Άκη Μάντζιο να ψάχνεται ακόμη τόσο στα πρόσωπα, όσο και στην διάταξη που ταιριάζει στην ομάδα.

Το sportfm.gr αναλύει τα πρώτα συμπεράσματα από τις δύο αναμετρήσεις του Απόλλωνα Σμύρνης:

-Το 4-2-3-1 δείχνει να ταιριάζει στον Απόλλωνα σε σχέση με το 4-3-3, κυρίως λόγω των παικτών που έχει η ομάδα.

Τσόβιτς προσθέτει εμπιστοσύνη στον «άσο». Στα τρία τέρματα που έχει δεχθεί έχει εκτεθεί από την άμυνά του και δεν μπορούσε να τα «βγάλει». Με τα πόδια είναι καλός, διαβάζει το παιχνίδι και έχει καλές τοποθετήσεις κάτω από τα δοκάρια.

Παπάζογλου φαίνεται πως έχει ξεπεράσει τον σοβαρό τραυματισμό του. Πατάει καλά, μπαίνει γερά στις φάσεις και δεν δείχνει να φοβάται. Από τους καλύτερους παίκτες του Απόλλωνα στα δύο πρώτα ματς.

Μπαρτολίνι δείχνει προς το παρών, βαρύς. Ίσως φταίει ότι έχουν περάσει τα χρόνια, ίσως είναι βαριά ακόμη τα πόδια του από την προετοιμασία. Σε περίπτωση που μείνει στον πάγκο, πάντως, υπάρχουν δύο πολύ καλές επιλογές για να τον αντικαταστήσουν. Ο Κύργιας που περιμένει καρτερικά την ευκαιρία του για να δείξει πως μπορεί να καθιερωθεί και ο 20χρονος, Βαφέας που είχε καλή εικόνα στα φιλικά.

inner

-Κούρος και Κονέ δείχνουν σε κακή κατάσταση. Ο πρώτος κόντρα σε Ατρόμητο και Πανιώνιο ήταν κάκιστος αμυντικά και οι περισσότερες επιθέσεις προήλθαν από την πλευρά του. Ο δεύτερος, από τον οποίο περιμένουν πολλά οι «κυανόλευκοι» είναι ντεφορμέ από το ξεκίνημα της προετοιμασίας μέχρι και σήμερα. Φαίνεται πως δεν θα αργήσει ο Μενδρινός να εισχωρήσει στην ενδεκάδα.

-Η αντίδραση του Κονέ στην εντολή του Άκη Μάντζιου να εκτελέσει το φάουλ ο Ελμπάζ κόντρα στον Ατρόμητο την πρώτη αγωνιστική, από το οποίο προήλθε και το τέρμα της ισοφάρισης, είναι απαράδεκτη. Ωστόσο, από τη στιγμή που ο Ιβοριανός δεν έχει δώσει άλλα δικαιώματα, το συγκεκριμένο παράπτωμα πέρασε στα... ψιλά από τους «κυανόλευκους».

Χουάρες -στο ντεμπούτο- έδειξε ότι θα βοηθήσει. Πρόκειται για καθαρό κόφτη, που μπορεί να παίξει και ως οκτάρι. Ο Αργεντινός κρατούσε μπάλα όποτε έπρεπε, έπεφτε πρώτος πάνω στην μπάλα και έχει την σωστή πρώτη πάσα.

-Ντεμπούτο έκανε και ο Μπαμπιάρζ, ο οποίος παρότι έτρεξε πολλά χιλιόμετρα δεν βοήθησε ουσιαστικά την ομάδα. Έχανε συχνά τους αντιπάλους του, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται υπεραριθμίες στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

inner

Ανιέτε φάνηκε στο ματς με τον Ατρόμητο πως μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους από τον άξονα, ενώ με τον Πανιώνιο που έπαιξε ως εξτρέμ ήταν εξαφανισμένος. Παράλληλα, ο Καστιγέχος επειδή είναι βαρύ κορμί θέλει να έχει κοντά του έναν παίκτη για να του σπάει μπάλες. Οι δυο τους, πάντως, λόγω και της ποιότητας που διαθέτουν θα καταφέρουν να «δέσουν» και να βρεθούν μέσα στο γήπεδο.

Μάατσεν ως αλλαγή μπορεί να προσφέρει περισσότερα απ’ ότι όταν ξεκινάει. Διαθέτει την ταχύτητα να δημιουργήσει ρήγματα και εάν μπαίνει αλλαγή στο τελευταίο μισάωρο-εικοσάλεπτο, μπορεί να κάνει άνω-κάτω την αντίπαλη άμυνα. Επίσης, τακτικά είναι άναρχος και δεν μαρκάρει, κάτι που φάνηκε και με τον Πανιώνιο. Έχασε τον Χατζισαφί και αυτός εν τέλει σκόραρε για το 1-0.

Αλμπάνης αναμένεται να είναι από τους παίκτες που θα ξεχωρίσουν τη φετινή σεζόν. Στα δύο ματς που μπήκε ως αλλαγή ήταν κινητικότατος, είχε πολύ όρεξη και προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγματα. Εάν ακούσει περισσότερο το τεχνικό επιτελείο και τις οδηγίες που παίρνει από αυτό αλλά και βελτιωθεί στο τακτικό κομμάτι, θα βγάλει μάτια.

Ελμπάζ έχει δείξει πως το… έχει! Κόντρα στον Ατρόμητο με το που μπήκε στο ματς σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ, χαρίζοντας τον βαθμό στην ομάδα του. Με τον Πανιώνιο μπήκε ξανά προς το τέλος του αγώνα και είχε δοκάρι στις καθυστερήσεις με κεφαλιά. Θα αρχίσει σιγά σιγά να παίρνει περισσότερο χρόνο από τον Μάντζιο καθώς τα εργομετρικά του στην αρχή της σεζόν ήταν κάκιστα, με τον Ισραηλινό να βρίσκεται πολύ πίσω σε θέματα φυσικής κατάστασης.

-Μεγάλο λάθος από τους Άκη Μάντζιο και Γιώργο Κασναφέρη που δεν έστειλαν τους ποδοσφαιριστές να χαιρετήσουν τον κόσμο που βρέθηκε στη Νέα Σμύρνη για το ματς με τον Πανιώνιο. Σίγουρα, η απογοήτευση λόγω της ήττας ήταν μεγάλη, ωστόσο είναι απαράδεκτη κίνηση να μην πάνε προς τον κόσμο στο φινάλε του αγώνα.

Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x