Γενικά

Θετική η Ευρώπη για το χειμερινό Μουντιάλ

Υπέρ της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 το χειμώνα φέρεται να τάσσεται η UEFA, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την διήμερη συνεδρίαση του Top Executive Programme.

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν στο πρόσφατο Top Executive Programme (TEP) της UEFA, στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, η πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2022.

Οι 54 εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών συμφώνησαν πως είναι λογικό το Μουντιάλ του Κατάρ να μην μπορεί να διεξαχθεί μέσα στο κατακαλόκαιρο. Δεν υπήρξε, όμως, επίσημη απόφαση για το συγκεκριμένο ζήτημα και πότε θα ήταν καλύτερο να γίνει η διοργάνωση.

Απομένουν, άλλωστε εννιά χρόνια μέχρι τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου και οι άνθρωποι της FIFA θέλουν να συζητήσουν με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές για να καταλήξουν σε μία λύση που θα μπορούσε να προκαλέσει το λιγότερο δυνατό πρόβλημα στο ποδόσφαιρο ολόκληρου του πλανήτη.

Πριν από περίπου μία εβδομάδα το βρετανικό δίκτυο «Sky Sports News» αποκάλυψε πως το Μουντιάλ θα γίνει τον χειμώνα του 2022, με την έναρξη να είναι στις 4 Φεβρουαρίου 2022 και τον τελικό την Κυριακή 6 Μαρτίου.

Ωστόσο, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο η διοργάνωση να γίνει τον Νοέμβριο/Δεκέμβριο του 2022, χωρίς να επηρεάζονται παράλληλα οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.

Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x